Proeven: Winzer Krems Grüner Veltliner

Vandaag proef ik de Winzer Krems Grüner Veltliner. Het leuke aan dit blog is dat ik nu andere wijnen probeer en koop. Normaal ligt er bij ons altijd wel een Verdejo in de koelkast, soms een Pinot Grigio. En qua rode wijn is het Zinfandel wat de voorkeur heeft. Nu kies ik juist voor andere druiven en andere landen.

Grüner Veltliner

Sinds een tijdje bevalt de Oostenrijkse Grüner Veltliner me wel goed. Het is een druif die vooral in Oostenrijk voorkomt en meestal zeer fris van smaak is. Een goede keuze om met warm weer in de tuin of op het terras te drinken. Voor een artikel wilde ik ook een Grüner Veltliner proberen en kocht daarom een fles bij Jumbo. De producten van de fles die ik kocht is Winzer Krems.

Proeven!

Het etiket verraad helemaal niks, er staat niks genoemd over smaken, geur of over de producent van de wijn. Dus ik moet het toch echt zelf doen. En met het aromawiel natuurlijk.

Naast ruiken en proeven kan goed kijken ook al wat over de wijn weg geven. Bij deze wijn is dat zeker het geval. Ik zie namelijk bubbeltjes! Dat schept een bepaalde verwachting. De geur vind ik moeilijk te omschrijven (fruitig? of kruidig?) maar qua smaak denk ik aan meloen. De bubbeltjes proef je inderdaad ook een beetje. Hij heeft een wat zoete nasmaak. Dat vind ik jammer!

Ik vind de Winzer Krems Grüner Veltliner wel een OK wijn, maar ik denk niet dat ik hem nog eens zou kopen. Dan probeer ik liever een andere Grüner Veltliner. De druif spreekt me op zich namelijk nog steeds aan vanwege zijn frisheid. Deze wijn krijgt van mij 2,5 druifjes (van de maximaal 5).

Winzer Krems is gelegen op een unieke locatie, vlakbij de Donau aan de Wachau. Dit is een regio die op de cultuur erfgoed lijst van UNESCO staat en tevens ook een van de belangrijkste wijngebieden van Oostenrijk is. Hier vind je langs de Donau nog veel meer wijngaarden die vooral Grüner Veltliner maar ook Riesling wijn maken.

Waar te koop: Jumbo
Prijs: €5,99
druiven

Vind je het leuk om nieuwe smaken te leren kennen en bijzondere wijnen te proeven? En vind je het interessant om daarbij verrast te worden? Ik schreef een artikel waarin ik verschillende wijnabonnementen test. Zeker interessant om te proberen! Wat je ook eens kan doen is een wijnproeverij thuis organiseren en je vrienden verschillende interessante wijnen voorzetten. Leuk en leerzaam!


Leuk als je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven