In een nieuw proef artikel tijd voor een Franse rode wijn, namelijk de Saint-Emilion Grand Cru Château Pindefleurs 2010, welke ik kado kreeg van een vriendin. Deze fles kocht ze op advies van de verkoper in de winkel. Benieuwd of het advies goed uit zal pakken!

Tijd voor een Franse wijn

Ik moet bekennen dat ik op de een of andere manier eigenlijk nooit Franse wijn koop of een Franse wijn bestel als ik in een restaurant zit. Ik kies altijd voor andere wijnen. En eigenlijk is daar niet echt een hele goede reden voor. Ik wil in het kader van dit blog juist meer wijnen ontdekken en proeven. Franse wijnen horen daar zeker bij.

Op een regenachtige avond, open ik de fles en pak het aromawiel erbij. Ik ruik de wijn en in eerste instantie doet de geur me denken aan… rubber!? Ja echt! Later na nog een paar keer ruiken kom ik tot de conclusie dat het eerder leer is wat ik ruik. Bijzonder, dat heb ik nog niet eerder bij een wijn geroken.

Dan de smaak. Daar proef ik duidelijk cassis in. Lekker! De wijn heeft veel smaak en je proeft ook wat tannine. Het is een wat complexere wijn, waar je rustig de tijd voor moet nemen als je er een glas (of meer ;)) van neemt.  Ik vind het zeker een aanrader en geef het 3,5 druifje.

Grand Cru

Op de wijn zit een mooi etiket en lees je onder andere de vermelding ‘Grand Cru’. Wat zegt dit over de wijn? Grand Cru betekent letterlijk ‘grote oogst’ maar dit slaat dan op de kwaliteit van de wijn. Betekent deze benaming dat de wijn van hoge kwaliteit is? Dat is wat lastig te zeggen.  Oorspronkelijk, toen deze classificatie in het leven geroepen werd, was dit wel het geval en kregen de beste wijnen deze vermelding. Sindsdien is het nogal lastig deze zomaar te herzien.  Terwijl er natuurlijk van alles veranderd kan zijn op een château, zeker sinds het instellen van die classificaties halverwege de negentiende eeuw. Dus ik zou zeggen oordeel zelf over de kwaliteit en proef deze wijn!

Verdere info

Waar te koop: Gall & Gall
Prijs: €23,59 (€16,51 als je kaarthouder bent)
Druif: 90 % Merlot 5% Cabernet Sauvignon 5% Cabernet Franc
druiven

 

Ben je ook een wijnliefhebber en wil je geen update meer missen? Volg dan Wijntjes met Esther via Facebook, Twitter en/of Instagram!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: Ahr & Mittelrhein in Duitsland. Cheers!

Deel met vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •