4 Redenen waarom restaurant Milu in Den Haag te gek is!

Restaurant Milu is een redelijk bekende naam in Den Haag. Vaak schrijf ik op mijn wijnblog over nieuwe ontdekkingen in Den Haag. Een hele klus om dat bij te houden. Mijn lijstje van nieuwe restaurants waar ik uit eten wil of een wijntje wil drinken is dan ook erg lang intussen 😉 Super leuk al die nieuwe aanwinsten, maar er zijn natuurlijk ook hartstikke veel restaurants die al wat langer bestaan die je ook niet mag missen. Een grote favoriet van mij is restaurant Milu, gelegen op Driekhoekjes 15, pal naast de Grote Kerk in Den Haag. Waarom? Ik geef je alvast 4 goede redenen!

1. Het interieur bij restaurant Milu

Het interieur bij restaurant Milu is echt geweldig! De stijl is industrieel, robuust met allerlei mooie en ook creatieve details. Overal gave lampen, grote planten, grote koperen bierketels aan de muur bij de bar en zelfs de speakers zijn tof! Het is best lastig om een grote ruimte als deze gezellig te maken maar dat is hier zeker gelukt. Als wijnliefhebber vind ik de wijnrekken die ze gebruikt hebben om gezellige hoekjes te creëren heel cool. Restaurant Milu is een grote zaak, maar zeker niet te groot. Het helpt trouwens wel dat het bij restaurant Milu meestal redelijk druk is, wat ook een leuke sfeer geeft.

Restaurant Milu Den Haag: interieur
Het interieur van restaurant Milu in Den Haag

2. De wijnkaart van Milu

De wijnkaart is een belangrijk onderdeel van een restaurant. Tenminste dat vind ik als wijnliefhebber natuurlijk! Bij restaurant Milú is er volop keuze, ook per glas. Ik heb de meeste wijnen wel al een paar keer geproefd, op de rosé en bubbles na maar ze smaken altijd naar meer. Vandaar dat het ook vaak erg lastig is om hier maar 1 drankje te doen… Een aanrader bij mooi weer op het terras is de Gruner Veltliner van Winzer Krems.

Mocht je een keer geen zin hebben in wijn of met mensen zijn die liever wat anders drinken, dan zit je hier nog steeds helemaal goed. Er is een brede selectie speciaalbier, maar ook kun je iets lekkers kiezen van de uitgebreide cocktail- en gintonic kaart. Voor elk wat wils dus!

Restaurant Milu Den Haag: wijnkaart

3. Shared dining

Bij restaurant Milu draait het om proeven en genieten. ‘s Avonds is er daarom een kaart met allemaal kleine gerechtjes. Zodat je wat meer verschillende dingen kan proeven en delen. Past goed bij mij! Ik probeer graag van alles. En daarnaast kan ik ook moeilijk keuzes maken als ik uit eten ben, dus een goede oplossing dat shared dining 😉

Vrienden van ons hebben bij restaurant Milu zelfs het diner na hun trouwerij aangeboden, waarbij de gerechten werden gedeeld. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit risotto, ceviche, beef teriyaki pannenkoekjes, maar ook een sushi gerecht staat altijd op het menu. Dat is standaard een van de gerechtjes die ik kies. Aanrader! Sushifans kunnen sowieso hier hun hart op halen; een keer per maand is er een sushinight in het restaurant (op de eerste verdieping).

4. Sfeer

Het maakt niet uit wanneer je hier komt, het is er altijd gezellig. Er hangt een goede sfeer! Overdag lekker relaxed, ‘s avonds met wat meer leven in de brouwerij. Als je bijvoorbeeld op een vrijdag avond gaat eten, pik je ook wat live muziek mee. Vrijdag avond is er namelijk een DJ die vanaf 21:00 draait. Tijdens het eten draait hij muziek die daar dan ook prima bij past. Hartstikke leuk! Zo kom je helemaal in de stemming voor het weekend!

Restaurant Milu Den Haag: wijntje

Conclusie over restaurant Milu

Het is wel duidelijk, bij dit restaurant zijn alle ingrediënten aanwezig om er een goede tijd te hebben en dit is ook waarom het een van mijn favorieten in Den Haag is!

Handige informatie over restaurant Milu

Parkeren kan je in de buurt bij Q-Park Torengarage. Daar kan je redelijk ruim parkeren en je loopt zo de stad in. Op Google Maps te vinden voor je navigatie.

Het adres van restaurant Milu is: . Ook handig te vinden via Google Maps.

Openingstijden zijn: maandag tot en met woensdag van 11:00 tot 22:00 en donderdag tot en met zondag van 11:oo tot 23:00.

Andere restaurants in Den Haag?

Er zijn nog veel meer leuke restaurants in Den Haag! Zo schreef ik al eerder over o.a. Walter Benedict en wijnbar Bouzy. Twee geweldige plekken waar je terecht kunt voor een hapje en goed glas wijn! Heel leuk om te doen: de wijnproeverij van restaurant Kurk!

Een keer iets anders zien dan Den Haag? Dan heb ik ook tips in de volgende steden:

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven