Den Haag/ Doen/ Uit eten, drinken en reizen

Restaurant Milú is een favoriet: 4 redenen waarom!

Restaurant Milú

Restaurant Milú is een redelijk bekende naam in Den Haag. Vaak schrijf ik op mijn wijnblog over nieuwe ontdekkingen in Den Haag. Een hele klus om dat bij te houden. Mijn lijstje van nieuwe restaurants die ik uit zou willen proberen is dan ook erg lang intussen 😉 Super leuk al die nieuwe aanwinsten, maar er zijn natuurlijk ook hartstikke veel restaurants die al wat langer bestaan die je ook niet mag missen. Een grote favoriet van mij is restaurant Milú, naast de Grote Kerk in Den Haag. Waarom?

1. Het interieur

Het interieur bij restaurant Milú is echt geweldig! Je kijkt je ogen uit! De stijl is industrieel, robuust met allerlei mooie en ook creatieve details. Overal gave lampen, grote planten, grote koperen bierketels aan de muur bij de bar en zelfs de speakers zijn tof! Als wijnliefhebber vind ik de wijnrekken die ze gebruikt hebben om gezellige hoekjes te creëren heel cool. Restaurant Milú is een grote zaak, maar zeker niet te groot.

Restaurant Milú

2. Wijnkaart

Belangrijk onderdeel van een restaurant. Tenminste dat vind ik als wijnliefhebber natuurlijk! Bij restaurant Milú is er volop keuze, ook per glas. Ik heb de meeste wijnen wel al een paar keer geproefd, op de rosé en bubbles na maar ze smaken altijd naar meer. Vandaar dat het ook vaak erg lastig is om hier maar 1 drankje te doen… Een aanrader bij mooi weer op het terras is de Gruner Veltliner van Winzer Krems.

Mocht je een keer geen zin hebben in wijn of met mensen zijn die liever wat anders drinken, dan zit je hier nog steeds helemaal goed. Er is een brede selectie speciaalbier, maar ook kun je iets lekkers kiezen van de uitgebreide cocktail- en gintonic kaart. Voor elk wat wils dus!

Restaurant Milú

3. Shared dining

Bij restaurant Milú draait het om proeven en genieten. ’s Avonds is er daarom een kaart met allemaal kleine gerechtjes. Zodat je wat meer verschillende dingen kan proeven en delen. Past goed bij mij! Ik probeer graag van alles. En daarnaast kan ik ook moeilijk keuzes maken als ik uit eten ben, dus goede oplossing dat shared dining 😉

Vrienden van ons hebben bij restaurant Milú zelfs het diner na hun trouwerij aangeboden, waarbij de gerechten werden gedeeld. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit risotto, ceviche, beef teriyaki pannenkoekjes, maar ook een sushi gerecht staat altijd op het menu. Dat is standaard een van de gerechtjes die ik kies. Aanrader! Sushifans kunnen zowieso hier hun hart op halen; een keer per maand is er een sushinight in het restaurant (op de eerste verdieping).

4. Sfeer

Het maakt niet uit wanneer je hier komt, het is er altijd gezellig. Er hangt een goede sfeer! Overdag lekker relaxed, ’s avonds met wat meer leven in de brouwerij. Als je bijvoorbeeld op een vrijdag avond gaat eten, pik je ook wat live muziek mee. Vrijdag avond is er namelijk een DJ die vanaf 21:00 draait. Tijdens het eten draait hij muziek die daar dan ook prima bij past. Hartstikke leuk! Zo kom je helemaal in de stemming voor het weekend!

Restaurant Milú wijntje

Conclusie

Het is wel duidelijk, bij dit restaurant zijn alle ingrediënten aanwezig om er een goede tijd te hebben en dit is ook waarom het een van mijn favorieten in Den Haag is!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie