Restaurant Vigo: Haagse Seafoodbar met fantastische vis [en super wijn]

Restaurant Vigo stond al sinds de opening eind april op mijn lijstje met restaurants waar ik nog graag heen wilde dus daar had ik gereserveerd voor twee. En dat is meteen de eerste tip; als je hier heen wilt gaan zorg dat je reserveert! Wij gingen op donderdagavond en alle tafeltjes waren uiteindelijk bezet. Gezellig druk dus! Vigo ligt mooi centraal in het Statenkwartier in Den Haag, aan de Aert van der Goesstraat. Vigo noemt zich Seafoodbar, dat maakt natuurlijk nieuwsgierig naar de vis én de wijn!

Sinds 2012 heeft Hans Roeleveld een visspeciaalzaak aan de Gentsestraat in de wijk Belgisch Park in Den Haag. De zaak is in korte tijd een begrip in de stad geworden. Een mooie prestatie, maar daar blijft het niet bij. Naast de viswinkel in Belgisch Park zit visrestaurant Vigo Cantina, liefkozend het kleine broertje van restaurant Vigo genoemd. Een echte visspecialist die een Seafoodbar begint: dat klinkt toch veelbelovend?

Wow wat een super inrichting!

Restaurant Vigo heeft een terras, maar wij namen binnen plaats. Wat een leuke inrichting! Duidelijk een visrestaurant, maar wel modern. Geweldige lampen boven de bar die ieder met touw met een scheepsknoop er in aan het plafond hangen. Sowieso veel touwen en nog veel meer gave lampen (o.a. een aantal die ons door de netten er om heen aan fuiken doen denken).  Verschillende mooie houten tafeltjes om aan te eten en er zijn tevens wat hogere tafels. Voor groepen is er ook een grote gezellige tafel bij het raam. De servetten zijn blauw geblokte theedoeken die je vast nog van vroeger kent. Leuk bedacht om die te gebruiken. Ik vind de inrichting echt top!

Restaurant Vigo: interieur

Bij een seafoodbar hoort vis en wijn!

We krijgen de menukaart en de wijnkaart. Als je een wijnblog hebt is dat zo ongeveer het eerste waar je naar kijkt. Er staan veel witte wijnen op. Logisch want dat past natuurlijk het beste bij vis! Zoals je op de foto hier onder kunt zien, staan op de voorkant alle witte wijn opties. Op de achterkant vind je de rode wijnen, rosé en mousserende wijn. Wij beginnen met bubbels! Ik ben tenslotte jarig dus daar willen we op proosten. Dat doen we met de Italiaanse La Tordera Jelma’s Sparkling dry uit Veneto. Een goed begin!

De kaart van restaurant Vigo: om je vingers bij af te likken…

Intussen bekijken we de menukaart. Wow, daar wordt je vrolijk van! Maar je staat ook meteen voor een uitdaging. Er staan zoveel lekkere gerechten op, het is echt lastig om te kiezen. Ik vind echt alles lekker! Thuis had ik ook al de menukaart online bekeken en zodra ik zag dat restaurant Vigo tonijn tataki op de kaart heeft, stond mijn voorgerecht al vast. Ik kies daarnaast ook voor de crunchy tempura roll met gamba. Hmmmm, ik krijg er meteen weer zin in, nu ik dit schrijf!

Voor Mark bestellen we nog een Tsarskaya No4 oester er bij. Dan het hoofdgerecht. Wordt het Griet? Gegrilde tonijn (ook zo’n fan van! Maar ja, om weer tonijn te nemen is misschien net iets te veel van het goede?) of zwaardvis? Dat wordt het allemaal niet, want er is ook nog een vangst van de dag; Scholfilet met parelgort en mosselsaus. Klinkt goed, dus die kiezen we allebei.

Restaurant Vigo: wijnkaart
Veel witte wijn op de kaart. Dat past natuurlijk het beste bij vis!

Genieten is een understatement

Na de bubbels kiezen we voor de Simonsig Chenin Blanc uit Zuid-Afrika en die valt zo goed in de smaak dat we geen andere wijn meer proberen maar hier bij blijven. Echt heerlijk!

De voorgerechten arriveren. Het ziet er geweldig uit! Een mooie (grote) sushiroll en de tonijn. Snel proeven! Het is echt heel erg lekker! Van elk hapje geniet ik optimaal. Mark keurt de oester goed. Geslaagde voorgerechten!

Dan worden de borden met de dagvangst op tafel gezet. Dat ziet er ook veelbelovend uit! Aardig wat schol, namelijk 3 filets! Daarbij de mosselsaus, parelgort en courgette. Alles smaakt echt fantastisch. Het combineert perfect maar elk ingrediënt apart is ook erg smaakvol, zelfs de courgette! Ook bij dit gerecht past de Chenin heel goed! Het is echt smullen en dat doen we dan ook!

We hebben al best veel gegeten, maar uiteraard nemen we nog een kaasplankje en een glaasje port. Een mooie afsluiter.

Restaurant Vigo: schol
De vangst van de dag; schol.

En?

Ik ben erg blij dat ik restaurant Vigo gekozen heb voor mijn verjaardag! De inrichting is top, er heerst een gezellige sfeer en heel belangrijk de vis is fantastisch! Mooie wijnen er bij, wat wil je nog meer? Ik vond het een perfect verjaardagsdiner en ga zeker nog eens (en nog eens, en nog eens ;)) terug!

Waarom de naam restaurant Vigo?

Vigo is een havenstad in Spanje. Een plek waar alles draait om vis. Het is ook de grootste vissershaven van Europa. Ook Scheveningen doet het aardig op het gebied van de visserij. Scheveningen en havenstad Vigo zijn de inspiratie geweest voor dit restaurant en vandaar deze naam.

 Nog meer (vis) restaurants en wijn?

Restaurant Vigo is een groot succes wat mij betreft. Maar er is natuurlijk altijd meer te kiezen! Een echte favoriet van mij in de categorie visrestaurants is zonder twijfel visbar Domburg. Als je in Scheveningen bent en je hebt zin in vis, kijk dan eens bij visrestaurant Opporto.  Na al dat eten krijgt je vast zin in wijn. Bij mooi weer kan je dan heerlijk op het terras wat drinken. Keuzestress? Lees dan over 10x het leukste terras van Den Haag! Verder kan je in Den Haag voor een hapje en een wijntje goed terecht bij Walter Benedict, wijnbar Ravi of bijvoorbeeld Milu. Mijn favoriete wijnbar in Den Haag is trouwens wijnbar Bouzy. En wat ook leuk is om te doen: de wijnproeverij van restaurant Kurk!

Ken jij visrestaurant Vigo al? En wat vond je er van? Ik hoor het graag! 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven