Heb je binnenkort eters bij je thuis die je eens goed wil verrassen? Dan heb ik een echte aanrader: maak een chocolade cheesecake en schenk er rode bubbels bij! Hier viel dat afgelopen weekend tijdens een etentje met vrienden bij ons thuis heel goed in de smaak. Het is echt een spectaculaire en bijzondere combinatie!

Rode bubbels: bijzonder!

Wat bij bubbels toch altijd feestelijk! Het liefst drink ik het als we iets leuks te vieren hebben. Of natuurlijk met een heerlijk champagneontbijt. Een tijdje geleden bestelde ik wat flessen wijn online en wilde ik ook nog iets echt bijzonders mee bestellen. Dat werd Azahara, een sparkling Shiraz uit Australië. Shiraz ken ik wel, maar een versie met rode bubbels? Voor het etentje besloot ik om zelf een chocolade cheesecake te maken en daarna bedacht ik dat hier de Azahara wel eens goed bij zou kunnen passen. Zo gezegd zo gedaan.

Rode bubbels

Recept chocolade cheesecake

De chocolade cheesecake maakte ik een dag eerder volgens een recept uit de Allerhande. Hierbij wordt uitgegaan van 12 personen. Ik gebruikte zelf een taartblik van 18 cm doorsnede ipv 24 cm en heb de hoeveelheden daar op aangepast. Je krijgt dan een taart voor 6-8 personen.

Ingrediënten voor 6-8 personen: 

Hoe maak je de cheesecake?:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en voeg, terwijl de motor draait, toe. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk stevig aan. Bak ca. 10 min. in de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan.
  3. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de stukjes smelten (au bain-marie).
  4. Meng de bananen, roomkaas en suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe terwijl de keukenmachine draait.
  5. Voeg daarna de zure room en gesmolten chocolade toe. Schep de vulling op de koekbodem en strijk de bovenkant glad.
  6. Bak ca. 1 uur in het midden van de oven. De buitenste rand van de taart moet dan stevig zijn. Het midden mag nog een beetje zacht zijn. Zet de oven uit. Laat 1 uur in de oven afkoelen zodat er geen barsten ontstaan. Neem uit de oven, snijd de rand los en verwijder de springvorm. Laat helemaal afkoelen.

De vulling is best dun als je deze op de bodem doet, maar ik kan je inmiddels uit ervaring vertellen: dit komt helemaal in orde als de cheesecake de oven in is geweest!

rode bubbels

De Azahara proeven!

Dan de Azahara die we na het hoofdgerecht eindelijk kunnen ontkurken. Bij het uitschenken zien we dat de kleur van deze mousserende wijn donkkerrood is. Mooi en heel bijzonder die rode bubbels! Dan snel proeven want we zijn super nieuwsgierig. De bubbels zijn droog en je herkent ook zeker de Shiraz. Hij is vol van smaak en we herkennen ook donkerrood fruit (kers). Een bubbelwijn met power wat ook maakt dat die goed past bij de chocolade cheesecake die ook vol van smaak is. We smullen en genieten! Een geslaagd dessert en een mooie afsluiter van de avond.

Meer wijn proeven?

Op mijn wijnblog heb ik nog een hoop meer tips staan. Lees bijvoorbeeld eens over de Siciliaanse wijn, Chateau Ksara Le Prieuré uit Libanon, de Rosso di Valpanera of Vina Mayor Barrel Aged Tempranillo. Misschien vind je het leuk om eens een wijnabonnement te proberen. Daar heb ik zelf heel goede ervaringen mee. Voor iedereen is er wel iets leuks te bedenken en het is ook nog eens heel goed geschikt om kado te doen! In het artikel vergelijk ik 4 wijnabonnementen en geef advies over welk wijnabonnement het best bij je past. Een geweldig kado voor een wijnliefhebber!

Is de hierboven besproken Azahara niet echt iets voor jou, maar ben je wel gek op bubbels? Lees dan eens het artikel over mijn alternatieven voor champagne.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

 

 

 

 

 

Facebook Reacties