Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met Rrrollend foodtruck festival toen ze neerstreken op de Lange Voorhout in Den Haag. Dit jaar komen ze daar weer terug in september maar afgelopen weekend was er al een speciale zomereditie: Rrrollend foodtruck festival Malieveld!  Wat groter opgezet en zoals ze zelf aangaven: “More special food, more special wines, more special beers, more for kids, more chillin, more park vibes “. Dat klonk mij als muziek in de oren! Dus er op af!

Wijn proeven!

Het festival heeft de perfecte ingrediënten voor een mooie middag (of avond); veel foodtrucks (natuurlijk ;)), fijne live muziek en verschillende (speciaal)bier en wijnbarren! Ik ging natuurlijk voor die laatste en proefde o.a. een Grüner Veltliner bij Tour du Vin maar mijn favoriet was  toch echt de stijlvolle wijntruck van Wijn bij Robijn. Als rode wijn special schonken ze een Primitivo. Dit is de Italiaanse versie van de Zinfandel, een van mijn favoriete rode wijnen. Dus je snapt, ik moest deze wijn kiezen. Super lekker! Dat smaakte naar meer. Genieten!

 

Rrrollend foodtruck festival

Rrrollend foodtruck festival

Lekkere trek? Geen probleem bij Rrrollend foodtruck festival

De wijntjes zorgden voor lekkere trek! Een lekker frietje met citroenmayo en fiet fieuw saus kon ik niet weerstaan maar er waren nog heel veel andere opties. Zo stond er een foodtruck van Instock. Zij gaan voedselverspilling tegen en hebben naast hun restaurant in Amsterdam, een tweede restaurant in Den Haag geopend. Nu dus ook aanwezig op dit festival, met een prachtige foodtruck. Maar heb je zin in burgers, taco’s, Thais, oesters, poffertjes, you name it, het is er te krijgen!
Rrrollend foodtruck festival

Rrrollend foodtruck festival
Dit was een hele geslaagde zondagmiddag! Een aanrader! Het fijne is dat dit festival op heel veel plekken georganiseerd wordt, dus vast ook bij jou in de buurt. Ga je binnenkort ook?

Meer Rrrollend foodtruck festivals?

Je kan voor aankomende edities hun website in de gaten houden. Ik heb ook een artikel geschreven met de leukste wijnfestivals en wijnevenementen van Nederland: Wijnfestivals 2018!

Meer (wijn) festivals?

Ik heb op dit wijn blog meerdere artikelen geschreven over wijnfestivals! Lees bijvoorbeeld over Rypp wijnfestival Rotterdam, Bacchus Wijnfestival in Amsterdam,  Kannen & Kruiken wijnfestival in Amersfoort en heel verrassend Wijn op het Plein in Sassenheim.

Even geen zin in een festival maar wel in wijn? Lees dan voor tips voor leuke plekjes: 9x het leukste terras in Den Haag, of het artikel over Walter Benedict en  Wijnbar Ravi.

Ben je een wijnliefhebber? Leuk als je wijn blog Wijntjes met Esther dan ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties