Rypp wijnfestival in Rotterdam: weer een geslaagde editie!

Begin juni was de tweede editie van het Rypp wijnfestival in Rotterdam. Dit jaar op een nieuwe locatie in het Park bij de Euromast. Aangezien de eerste editie vorig jaar me goed bevallen was, waren de tickets voor deze editie meteen in the pocket zodra de verkoop begon. Ik hoopte weer op hetzelfde zomerse weer als vorig jaar maar dat zat er helaas niet in. Gelukkig was het op een paar spatjes na, toen we er net waren, de rest van de tijd gewoon prima. Mijn vest kon gewoon in mijn tas blijven zitten gelukkig.

Een wijnparadijs voor wijnliefhebbers

Wat was er onwijs veel te kiezen qua wijn! Maar liefst 19 wijnbarren! Een waar wijnparadijs dus. Ook wel ‘’lastig’’ hoor zo veel keuze!

begin rypp festival

Voor mij als eerste een wijn waarmee ik dicht bij huis bleef, een Riesling wijn van Wijngoed Thorn bij de stand van Wijnhandel Peeters. Een Nederlandse wijn dus! Ik vind het erg leuk dat wijnland Nederland op deze manier ook van de partij was op het wijnfestival. Je denkt misschien niet snel aan Nederlandse wijn maar ik kan het je echt aanraden er eens eentje te proeven. Ik heb de afgelopen tijd regelmatige een Nederlandse wijn geproefd (Apostelhoeve, Kleine Schorre, de Linie, de Colonjes) en de kwaliteit is echt hoog. Hier gaan we zeker steeds meer van horen. De wijn smaakte zeker naar mij, maar op zo’n festival is het juist leuk om veel verschillende wijnen uit te proberen.

Dus door naar de volgende. Een Duits ‘talige’ wijn van wijnhandel de Bergse Cave; een Grüner Veltliner voor mij terwijl Mark een Roter Veltliner uitprobeerde. Roter Veltliner? Jawohl! Ik had er ook nog niet eerder van gehoord! En nee, het is geen rode wijn. Het is een wit druivenras dat je vooral in Oostenrijk kunt vinden. De beste Rote Veltliners schijn je in de Wagram regio te kunnen vinden.

Op het festival stonden naast al die wijnbarren ook een aantal stands voor heerlijke hapjes. Zo genoten wij bij de Veltliners van de fantastische kaas van Booij kaasmakers en moesten we natuurlijk ook een frietje bij de Frietboutique halen. Wel met ‘gewone’ mayo en niet de rode bieten Merlot variant. Ik ben geen fan van bieten maar wel super creatief en perfect passende bij een wijnfestival zo’n saus 😉

kaasvan Booij kaasmakers

Daarna heb ik nog heel wat geproefd maar de precieze volgorde en waar ik ook alweer allemaal geweest ben, heb ik niet onthouden (het was veels te gezellig om de hele avond serieuze notities te maken). Wat ik zeker nog wel even wil noemen zijn de heerlijke wijnen die ik op advies van Nadien van Le Club de Vins proefde bij Wijnkoperij Platenburg, de not so average wijnen die ik proefde bij Anne & Erik van Barrels to Bottles en de altijd unieke wijnen van de jongens van Baltazar. Uniek is zeker de Pinot Blanc, hun eerste eigen wijn die ze gemaakt hebben met een klein beetje hulp van Dautermann. Heel gaaf!

Naast wijn drinken en lekker eten, kon er ook gedanst worden bij de Silent Disco. Super lachen is dat!

Hopelijk is er volgend jaar weer een volgende editie van Rypp met weer een heleboel lekkere wijnen, heerlijke gerechtjes en een hoop lol! Ik kijk er nu al naar uit 🙂

wijnkoperij platenburg

barrels to bottles

silent disco

Meer wijnfestivals?

Op het volgende Rypp wijnfestival in Rotterdam zul je nog een aantal maanden moeten wachten. Update: De datum van de derde editie is intussen al bekend! Check het overzicht wijnfestivals 2019.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven