Doen/ Evenementen

Rypp wijnfestival Rotterdam: een zonnige eerste editie!

Rypp Wijnfestival Rotterdam

De eerste editie van het Rypp wijnfestival Rotterdam is een feit! Een gloednieuw evenement en voor het eerst ook een echt wijnfestival in Rotterdam. Toen ik dit op Facebook voorbij zag komen, was mijn interesse dan ook meteen gewekt. Snel kaartjes gekocht en dit festival in de agenda gezet. En nu kan ik jullie vertellen hoe het was!

Zon!

Het hele weekend volop zon en op de zaterdag zelfs meer dan 30 graden, topweer dus! ‘Gelukkig’ ging ik zondag en was het heerlijk zonnig maar niet zo extreem warm. In ieder geval perfect voor een buiten evenement!

Locatie voor dit wijnfestival was het dak van de Hofbogen. Het Hofpleinviaduct (waar de Hofbogen deel van uit maken) was de plek waar vroeger Haagse dames en heren uitstapten voor een avond vertier in Rotterdam, nu kwam ik uit Den Haag samen met twee vrienden om te genieten van wijn. Boven op het dak aangekomen zag het er hartstikke leuk uit! Ruim opgezet, zodat het nergens té druk was. En volop stands met wijn! Maar liefst 14 wijnaanbieders waren van de partij bij het Rypp Wijnfestival Rotterdam.

Wijn proeven

Tja, en waar begin je dan als er zoveel keuze is? In ons geval was dat bij de Gouden Ton en koos ik daar voor de Oostenrijkse Wieninger Gemischter Satz. De naam geeft aan dat deze wijn bestaat uit druiven van een of meer wijngaarden en ook dat in elke wijngaard minstens 3 druivenrassen door elkaar worden verbouwd (soms tot wel 15!) en samen worden geoogst en gevinifieerd. Leuk om hiermee kennis te maken!

Rypp Wijnfestival Rotterdam

Ik proefde verder nog een Riesling van Jan van Breda (die was iets aan de zoete kant vond ik), Muscadet bij Baltazar,  Chenin Blanc bij wijnhandel Platenburg en Albariño van Vicente Gandia. Door het warme weer dus allemaal witte wijnen, waardoor ik vond dat ik nog met een rode wijn moest afsluiten. Dat werd een Italiaan van de Rypp bar, waarvan ik de naam helaas niet meer weet.

Ik vind het leuk om van alles te proeven en ontdekken, maar na 4/5 glazen wijn heb ik toch echt wel mijn limiet bereikt. Mooi dat je bij Vicente Gandia ook de keuze had om een half glas te nemen, jammer dat het niet overal kon. Ik had graag nog meer geproefd!

Mijn favorieten deze middag waren de Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc en de Muscadet.

Eten

Qua eten was er ook voor ieder wat wils. En als er dan ook kaas is, hoef ik niet lang na te denken. Dat werd dus een kaasplankje van Vermeyden. Prima kaas (wel een gekke combi met Japanse mix?) maar niet 5 muntjes ofwel €13,50 waard. Prijzig!

Rypp Wijnfestival Rotterdam

En?

Het was top! Een fijn festival met groot wijnaanbod, een gave locatie en een gezellige, relaxte sfeer. Het was echt genieten! Wat mij betreft volgend jaar een tweede editie!

Meer wijnfestivals

Rypp Wijnfestival Rotterdam is een geweldig wijnfestival! Heb je de smaak te pakken? Er zijn meer wijnfestivals door het hele land. Lees er bijvoorbeeld over in mijn artikelen over wijnfestival Bacchus in Amsterdam, wijnfestival Dorst in Den HaagWijn op het Plein in Sassenheim en wijnfestival Kannen & Kruiken in Amersfoort.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties

2 Reacties

 • Reageer
  Fattoria
  13 juni 2017 at 11:56

  Wat top! Super ook dat ik je blog nu tegen kom, ik ga alvast kijken of ik me kan aanmelden voor 1 Juli.

  • Reageer
   Esther
   13 juni 2017 at 16:08

   Leuk als je er 1 juli bij zou zijn! Misschien tot dan 🙂

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: