fbpx

Hoe is de Schloss Reinhartshausen Nussbrunnen Riesling?

In het artikel Wat je moet weten over Riesling las je al dat ik fan ben van de veelzijdige druif Riesling. Wijnen van deze druif zijn vaak interessant. 
Bij een bezoekje aan Vught, konden we het niet laten bij de Vughtse wijnkoperij naar binnen te gaan waar we toevallig langsliepen. Er was heel veel keuze. Lastig dus! Een van de twee wijnen die ik wel mee moest nemen was de Schloss Reinhartshausen Nussbrunnen Riesling, al was het alleen maar om het gave, mooie en opvallende etiket.  Over deze wijn wilde ik wel meer weten.

Nussbrunnen Riesling
Het proeven

Mijn verwachtingen van deze wijn waren al hooggespannen. Terecht? Snel proeven (en ruiken)! De wijn heeft geen intense geur dus met alleen ruiken weet ik nog niet zo veel over deze wijn. Dan de smaak. Ik proef wat bubbeltjes en het typische van Riesling, een combinatie van een zoetje en een zuurtje; citrus en steenfruit. Echt heerlijk is deze wijn en mooi in balans. Smaakt naar meer!

Conclusie over deze Riesling

Wat een geweldige wijn! Ik hoef hier niet lang over na te denken en geef de maximale score! 5 druifjes! Zeker een wijn die ik zo weer zou kopen en een echte aanrader.

Waar te koop: Vughtse wijnkoperij
Prijs: €14,95

 

 

Schloss Reinhartshausen

Misschien wel leuk om te weten dat er al sinds lange tijd (sinds 1337!) wijn gemaakt wordt op Schloss Reinhartshausen. De prinses Marianne von Pruissen (dochter van Koning Willem I) nam het landgoed over in 1855 waarna haar interesse voor wijnbouw gewekt werd. Dus vanaf toen werd er wijn gemaakt! De wijnen moesten aan hoge kwaliteitseisen voldoen en de traditie van de Rheingau streek eer aan doen.

Marianne was trouwens van alle markten thuis. Naast het maken van wijnen, maakte ze ook muziek. Een echte aanpakker dus deze prinses!

Ben jij een wijnliefhebber? Dan wil je vast geen update missen! Zorg daarom dat je wijn blog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! 

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven
Scroll naar top