Overig

Scroppino zelf maken is makkelijk en feestelijk!

scroppino zelf maken

Scroppino zelf maken is leuk om te doen. En nu werd het me wel erg makkelijk gemaakt. Eerder deze maand bracht de post iets leuks; een cocktailpakket. Was de post altijd maar zo lekker! De inhoud gaf me meteen inspiratie om aan de slag te gaan.

Scroppino zelf maken

In het pakket zat namelijk o.a. een fles New Amsterdam Wodka. Nu ben ik een wijnliefhebber en drink vooral wijn en bijna nooit cocktails. Ik vind veel cocktails al snel te zoet, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen! Zo vind ik de Scroppino er daar een van.  Die is namelijk lekker fris en een beetje zuur. Heerlijk! En je kunt dit dus goed toevoegen aan je kerstmenu als tussengerecht of zelfs als nagerecht. Na al die gangen is er misschien toch al niet veel ruimte meer voor een groots dessert. Dan kan dit heel goed.

scroppino zelf makenIngrediënten voor scroppino

Je hebt het drankje zo gemaakt maar wat heb je er voor nodig?
– bubbels
– wodka
– citroensorbet ijs
– groene appel (of limoen/citroen ter decoratie)
– champagne glazen

Je pakt een glas, en doet er wat sorbetijs in. Ik zat te denken om er mooie ronde ijsbolletjes in te doen, maar onze champagne glazen zijn wat smal. Dus dat lukte mij niet… Maar goed, je schept er dus wat ijs in, doet er een scheut (of meer ;)) wodka erbij en vult dan het glas verder met bubbels. Ik had een appelschijfje bedacht als decoratie, maar je kunt natuurlijk ook een schijfje citroen of limoen doen. Daarna ben je al klaar!

Ik vind het lekker om het daarna nog door elkaar te roeren met een lepel, dan neemt het ijs echt de smaken van de bubbels en de wodka op. Ik zou zeggen: proost!

Intussen ga ik nog eens bedenken wat voor cocktail ik eens ga maken met de rode wijn uit het pakket.

scroppino zelf maken

Als wijnliefhebber wil je vast geen enkele update missen! Zorg dus dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie