Vorig jaar september werd ik in Sevilla ten huwelijk gevraagd en intussen zijn we druk met de voorbereidingen voor de trouwdag in september maar ook met het plannen van onze volgende vakantie;  onze huwelijksreis! En die gaat naar Sicilië! 

Voorpret

Een vakantie wordt extra leuk door de voorpret die je kunt hebben. Veel lezen over de plek waar je heen gaat en allerlei leuke, mooie dingen tegen komen die je er gaat zien, doen of proeven. Waardoor je er dus nog meer naar uit kijkt 😉 Wij gaan de dag na ons trouwen meteen op reis. Kunnen we op een mooie plek bijkomen van een vast fantastische dag! We gaan 10 dagen en hebben intussen besloten hoe we die dagen gaan invullen. Het was een lastige keuze aangezien Sicilië zo veel mooie plekjes heeft! Om alles goed te kunnen zien zou je denk ik wel 2-3 weken nodig hebben.  Zoveel tijd hebben we niet, dus we hebben er voor gekozen alleen de oost en zuid-oost kant op te gaan, met bezoekjes aan Syracuse, Modica, Ragusa en last but not least de Etna. Oh en ik vergeet Palermo ons begin- en eindpunt.

voorpret sicilie

Modica  Foto: Luca Scamporlino

We denken nu een reis te hebben met een mooie combinatie van cultuur, relaxen en genieten van lekker eten en wijn! Voor dat laatste kun je ook echt goed terecht op dit eiland. Sicilië heeft namelijk zo rond de 140.000 hectare wijngaard en is daarmee de grootste van Italië! We kunnen ons wijnhart dus goed ophalen daar.  Dat gaan we o.a. doen door te verblijven in een oud wijnhuis (Feudo Vagliasindi) en ook een bezoekje te brengen bij Gambino Vini  bij de Etna in de buurt. De Etna speelt trouwens een belangrijke rol in de Siciliaanse wijnbouw. Vanwege de vulkanische grond waarop de wijngaarden liggen is deze zeer vruchtbaar.

Tenslotte brengen we als we in Ragusa verblijven hoogstwaarschijnlijk ook nog een bezoekje aan Donnafugata. Hier proefde ik een tijd geleden een wijn van die ik echt fantastisch vond. Dus dat smaakt zeker naar meer. Lees hier meer over die proefervaring.

Proeven

Om alvast nog meer in de stemming te komen kochten we afgelopen week een fles Siciliaanse wijn bij de Gall&Gall, de Planeta Frappato uit 2015. Mijn verwachting was hoog, een wijn van Planeta (een van de meest vooraanstaande wijnmakers van Sicilië) dat zal vast genieten worden. Dus snel open gemaakt en geproefd. Het is een fruitige wijn met  hints van aardbei en framboos. Het deed mij een beetje aan rosé denken. Ik moet zeggen; het is niet echt mijn ding. Helaas! Geen ‘foute’ wijn dus, ik kan me wel voorstellen dat dit iets is voor een zomerse dag, maar niet mijn smaak. Vandaar dus 2,5 druifje (van de 5).

Waar te koop: Gall & Gall
Prijs: €15,99

druiven

 

 

Ik vind het leuk om de komende tijd nog een paar Siciliaanse wijnen te proeven. Iemand nog suggesties? Oh en andere tips zijn ook welkom! Ken je leuke restaurants, mooie bezienswaardigheden die we niet mogen missen? Let me know!!


Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties