4x tips voor leuke wijnbarren in Praag

Wij waren in de herfstvakantie in de Gouden Stad, ofwel Praag. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dan ook heel druk bezocht! Niet helemaal ons ding, van die mensenmassa’s maar Praag is echt veel meer dan alleen het centrum. Er zijn een heleboel leuke en ook mooie wijken te ontdekken. En dat is wat wij vooral hebben gedaan, heel wat gewandeld maar uiteraard ook gestopt voor een lekker drankje!

En die tips voor leuke restaurants en wijnbarren deel ik graag met je in deze blog.

Tip #1: Wijnbar Lot of Wine

Lot of Wine  is de eerste wijnbar die we bezochten op onze eerste dag in Praag. In het oude (nogal drukke!) centrum gelegen, maar dan net een paar straatjes achter het plein waar het meteen een stuk rustiger is. Het interieur is tof, de sfeer relaxed en gezellig en op de kaart Tsjechische wijnen (o.a. Riesling en Pinot Noir proefden we hier) maar verder vooral ook een focus op Franse wijn. Lekkere hapjes erbij. Genieten!

De wijnen waren vrij uitgesproken en ik zag buiten pas het bord waarop aangegeven was dat het een wijnbar is met natuurwijnen. Toch zou ik zeker nog eens teruggaan.

Meer info? Check de website.

Lot of Wine winebar wijnbar Praagxxxxwijnbar Praag

Tip #2: Wijnbar Champagneria

Zoek je in een restaurant naar bubbles per glas, kom je in Praag vooral Prosecco tegen. Maar bij deze wijnbar, is dat juist niet te krijgen. Hier draait het om mousserende wijnen die volgens de traditionele methode gemaakt zijn. Zo kun je kiezen voor champagne, cava, crémant en ook corpinnat. Er is veel per fles maar ook per glas te bestellen. De bubbles worden geserveerd in coupes, nice!

Ook fan van bubbles? Dan is Champagneria echt een must visit! Al kun je er ook genieten van stille wijnen, cocktails, bier, cider en nog meer drankjes.

Wij waren onderweg naar onze diner locatie en hebben hier verder niks gegeten, maar op de kaart staan naast veel wijn ook allemaal hapjes voor de lekkere trek.

Meer informatie? Check de website.

Champagneria wijnbar Praag
champagneria winebar Prague

Tip #3: Wijnbar en restaurant Le Terroir

Ze zijn gek op wijnland Frankrijk die Tsjechen. Al zie je op veel plekken ook vaak wijn uit eigen land. Bij Le Terroir zijn ze duidelijk gek op Franse wijn. Hier vooral veel wijnen per fles te kiezen en ook een aantal per glas.

Wij dronken hier een goed glas Champagne en ik koos daarna nog voor een Duitse Pinot Noir van Adeneuer uit de Ahr. Het kaasplankje erbij maakte het feestje compleet.

Meer info? Check de website.

wijntjes met Esther tips

Tip #4: Wijnbar Bokovka

Ik sluit af met mijn favoriet, een hele toffe ontdekking! Dit is geen standaard wijnbar en het is ook nog eens een beetje zoeken, want de wijnbar is wat verstopt. Maar zeker de moeite om naar toe te gaan.

Het deed mij denken aan een ondergrondse kelder, behalve dat het dan boven de grond is. Het is rauw en knus, donker en gezellig. Lekker interactief ook, want je mag hier aan de bar je keuze maken door de wijnen te proeven en aan de hand daarvan te besluiten wat je bestelt. Ik besloot na het proeven aan de bar, te gaan voor een Tsjechische Pinot Noir, die echt heerlijk was!

Naast de tips die ze voor je aan de bar hebben, is er ook een uitgebreide wijnkaart. Kijk maar.

Tof concept!

Meer informatie? Check de website.

wijnbar Praag Bokovka

wijnbar tips Praag

wijnbar Praag tip
Hier komen lekkere hapjes voor bij de wijn vandaan!

 

Nog meer tips

Wat ik al schreef in het begin, in het (oude) centrum (met oude stadsraadhuis en het beroemde astronomische uurwerk) is het erg druk! Dus als je daar net als ik niet van houdt, raad ik je aan uiteraard even dat plein te bekijken maar verder vooral ook de rest van Praag te verkennen. Zo zijn wij in de wijken Vinohrady, Žižkov, Karlin (waar we ‘s avonds aten bij Spojka Karlín), Anděl (waar we een soort foodhallen Manifesto Market bezochten) en Holešovice geweest en bezochten we Vyšehrad (Tsjechisch voor burcht), een wijk die vroeger een vestingstad was. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Samen met Vítkov (enorm beeld van een ruiter te paard) mooie plekken met uitzicht over de stad.

Dan heb je qua historie nog een heel verzameling burchten, kastelen, paleizen bij elkaar, vlakbij de oude wijk Malá Strana. Hier zijn we ook geweest, maar het is er erg druk. Dit is een plek waar je heel veel toeristen (en bussen vol) tegenkomt.

Qua accommodatie zou ik je willen adviseren goed te kijken waar je in de buurt zit.  Onze Airbnb zat vlakbij het Wenceslas plein. Voordeel? je bent zo in het centrum. Nadeel? Toch wel wat geluidsoverlast gehad door dat plein. We zaten er een paar straten vanaf maar toch een paar nachten dronken mensen gehoord. En een andere avond/nacht hadden we de ‘pech’ dat er op dat plein een muziekoptreden plaatsvond…

Wijnbar tips Praag Wijntjes met Esther

 

Tips voor andere steden?

Praag is te gek maar er zijn nog veel meer toffe steden. Ben je misschien op zoek naar tips voor:

Maastricht? Lees borrelen en eten in Maastricht.
Haarlem? Lees leuke restaurants in Haarlem
Den Haag? Check leukste terras in Den Haag of leuke restaurants in Den Haag.
Rotterdam? Lees weekend Rotterdam!
Den Bosch? Lees mijn tips.
Antwerpen? Check leuke restaurants in Antwerpen
Verona? Check deze blog met 9 tips voor leuke restaurants

Wijnbarren waar je zelf je wijn mag tappen? Check 5x tips voor leuke wijnbarren waar je wijn kunt tappen

Heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! 

 

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven