Vakantie gepland bij het Gardameer? Deze drie wijnspots wil je niet missen!

Het is een bekende vakantiebestemming, veel Nederlanders rijden in de zomer naar het Gardameer. Het weer is goed en je kan er heerlijk eten. Maar er word weinig gesproken over de wijnstreek aan het Gardameer: Valtenesi. Deze is vooral bekend om hun kwalitatief goede rosé en laat dat nou bovengemiddeld worden gedronken op de camping en in vakantiehuisjes.

Valtenesi in het kort

De rosé wijnen worden in dezelfde stijl gemaakt als we kennen van de Provence. Hier worden deze wijnen vaak Chiaretto genoemd (chiaro betekend blank in het Italiaans). De groppello druif is de sterspeler maar deze wordt vaak aangevuld met marzemino, Barbera en sangiovese. De wijn staat bekend als de wijn van een nacht, waarin de schilletjes van de druiven een nacht in contact waren met de wijn om kleur af te geven maar inmiddels is dit al minder dan een nacht voor een bleke rosé.

Opera Roses

Dit prachtige wijnhuis is zeker het bezoeken waard. Je kan er vier rosé wijnen proeven die alle vier een totaal eigen karakter en smaak hebben. Van een delicate smaak tot een wijn met houtrijping. Bij de proeverij proef je ook de rosé gin en vermout. Zeker een aanrader om hier ook te kiezen voor het eten bij de proeverij. Je krijgt niet alleen instawaardige bordjes eten, het is ook echt super lekker. Kijk ook vooral goed om je heen, het uitzicht van de wijnvelden is prachtig en soms is er zelfs een alpaca te spotten.

Meer informatie vind je op de website.

Opera roses

Sincette

Dit wijnhuis werkt biodynamisch en dat merk je ook wanneer je hier bent. Een prachtige plek met extra aandacht voor de natuur waardoor chemische bestrijdingsmiddelen niet meer nodig zijn. En niet onbelangrijk: dat is wel zo lekker in je fles wijn. Je proeft hier rosé wijn, maar ook rode wijnen gemaakt van diezelfde groppello druif. Ook wordt er zelfgemaakte olijfolie en grappa verkocht. Het proeflokaal is aangekleed met prints van een kunstenaar die dit speciaal voor dit wijnhuis heeft ontworpen. En vraag ook vooral wat de door hem ontworpen label van de wijn nou precies betekent, dat staat namelijk helemaal symbool voor deze plek.

Meer informatie vind je op de website.

Conti Thun

Wederom een prachtige plek in Valtenesi, ze noemen zichzelf een boetiek wijnhuis. En als je er bent dan snap je direct waarom. Je kan hier heel veel belevenissen boeken. Van een tasting met rondleiding op een rosé roze golfkarretje door de wijnvelden tot een compleet verzorgde brunch. Je proeft hier wit, rosé, rood en mousserend. Ze zijn druk bezig om er zo snel mogelijk een hotel naast te bouwen. Ik verwacht dat deze net zo mooi wordt als de rest dus dan wil je hier zeker blijven slapen (kan je ook wat meer wijn drinken). Alles is tot in de puntjes verzorgd en ziet er enorm goed uit, maar de wijnen zijn ook heel goed.

Meer informatie vind je op de website.

 

Deze gastblog is geschreven door Jitte van het Instagram account Smaakmakende.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook  en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief

+ posts

Mijn leven bestaat uit heel veel voedselprojecten, het enige constante is dat daar altijd wijn bij betrokken is. Ik kan geen genoeg krijgen van oude Rielsings en vakanties zijn voor mij een grote boodschappentrip. Ik neem je graag mee op mijn culinaire avonturen op mijn Instagram @smaakmakende.

Deel met vrienden
Scroll naar boven