Twee weken geleden maakte ik kennis met ShareDnD en Bring your own wine. Ken je deze concepten? Ik vertel je er alles over.

Wat is ShareDnD?

AirBnB ken je vast wel. Je verblijft dan bij iemand thuis. Ik heb dit al vaak gedaan en vind het altijd fantastisch! Je komt de leukste huizen tegen en de meest gastvrije mensen die hun huis verhuren. Volgende maand ga ik er weer een uit proberen tijdens onze huwelijksreis naar  Sicilië, waar we naast in hotels ook 2 nachtjes in een AirBnB zullen overnachten. Maar nu kun je dus ook uit eten bij iemand thuis! Met ShareDnD of wel Share Drinks and Dinner.

Wat is Bring your own wine (BYO)?

Bij lekker eten hoort natuurlijk ook wijn. ‘Bring your own wine’ (BYO) houdt in dat je als gast je eigen favoriete wijn mag meenemen naar een diner. In Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland is dit concept al heel gewoon. In Nederland is dit nog niet echt bekend of gebruikelijk maar hier gaan hobbychefs van ShareDnD en Wild Pig wijnen verandering in brengen!

Een bijzonder locatie!

Samen met 2 andere wijnliefhebbers was ik door Wild Pig/ShareDnD uitgenodigd bij hobbychefs Carl en Robertino in Amsterdam om dit concept eens uit te proberen. Zij hebben niet zomaar een huis in Amsterdam, nee ze wonen op een woonboot! Hoe gaaf is dat? En helemaal dat je op deze manier daar ook gewoon uit eten kunt gaan 🙂

Uit eten bij iemand thuis met AirDnD
Gaaf uitzicht!

Op een maandagavond is het diner gepland. We worden hartelijk ontvangen door Carl en Robertino. We komen de boot binnen en… WOW! Echt zo gaaf hoe die er uit ziet! Super mooi ingericht! We zijn nieuwsgierig maar gelukkig krijgen we een rondleiding over de boot. We eindigen boven op het dek waar we starten met een glaasje bubbels. Een goed begin! We zitten er echt heerlijk maar op een gegeven moment gaan we toch weer naar beneden. Tijd voor het voorgerecht.

De chefs zijn vegetarisch dus het menu is zonder vlees of vis. Helemaal prima voor mij.  Als eerste wordt een biologische pompoensoep met pijnboompitten en peterselie geserveerd.  Hij is een beetje spicy maar niet te. Juist lekker! We hebben alle wijnen van Wild Pig gekregen en zelf meegenomen (ofwel precies volgens het BYO wine) en besluiten hier de Viognier bij de drinken. Past goed!

Gezellig kletsend over van alles en nog wat, gaan we door naar het hoofdgerecht. Dat is de vegetarische lasagne met veel verse groentes en vegetarisch vlees.  Ook die valt goed in de smaak! We proeven er de Chardonnay, Syrah en Syrah Rosé bij. Vanwege de groentes is die laatste toch wel de beste combi met de lasagne.

Testen welke wijn het beste bij dit hoofdgerecht past. Wit of rosé?

Na het hoofdgerecht nemen we even pauze en drinken we koffie en thee boven op het dek. Ondertussen testen we ook nog even de hangmat die er hangt. Als het wat kouder begint te worden, gaan we weer terug aan tafel. Tijd voor het dessert! Een toetje van aardbeien die gemarineerd zijn in champagne, vacuümverpakt en bereid in de stoomoven. Daarbij wat verse munt en een bolletje (vegan) chocolade ijs. De aardbeien zijn een beetje warm en heerlijk doordat ze een tijdje in de champagne doorgebracht hebben. Lekker met het ijs er bij.

Heerlijke afsluiter!

En?

Het was echt een geweldige avond! Harstikke leuk zo uit eten bij iemand thuis, vooral op zo’n bijzondere locatie. Het eten was top, maar naast lekker koken waren deze hobbychefs ook heel gastvrij en gezellig. Dus niet alleen ShareDnD is een aanrader maar ook eten op de woonboot bij Carl & Robertino kan ik zeker aanraden!

Meer over thuischefs Carl & Robertino lees je hier.
Meer over Wild Pig lees je hier.
Meer over ShareDnD lees je hier.

En lijkt het je wat, dat ShareDnD? Benieuwd wat jullie ervaringen zijn. Laat maar weten onderin de comments!

Ben jij een wijnliefhebber? Dan wil je vast geen update missen! Zorg daarom dat je wijn blog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties