Voor mijn wijnblog vind ik het leuk om verschillende wijnabonnementen te proberen. Na wat online onderzoek stuitte ik op de site van Vinobox. Dat zag er interessant uit. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, dus hopla daar ging een proefbox van het Vinobox wijnabonnement in het digitale winkelmandje.

Wat is de Vinobox precies?

De Vinobox kun je maandelijks of twee maandelijks bestellen. Je kiest  voor 6 of 12 flessen wijn (max. 6 soorten wijn) en kun dan ook nog uit 3 verschillende categorieën kiezen; goed, beter, best. Die lopen ook op die manier op in geur, smaak en complexiteit en daarnaast ook in prijs. Ik koos voor ‘beter’, de box bestaande uit 6 flessen met een combinatie van rood en wit, die €54,- kost.

Mijn bestelling arriveerde halverwege december. Wat viel het eerste op? Het gewicht! Een behoorlijk zwaar pakket! Na het papier er afgehaald te hebben kwam er een mooie houten kist met het logo van Vinobox tevoorschijn. Zo krijg je wijnen bij de eerste levering van je wijnabonnement gepresenteerd. Heel gaaf! Maar de grote vraag is natuurlijk; wat zit er  in de Vinobox? Dat zie je in het filmpje!

Wat zit er in?

Wat haalde ik nou precies uit de box? Hier komen ze:

Rood:
Mas Belles Aux Sainte-Hélene 2006, Frankrijk, Grenache, Syrah, Carignan
Château Ksara Le Prieuré 2013, Libanon, Cabernet Sauvignon, Carignan, Mourvèdre, Cinsault
Intruso Jumilla Monastrell Joven, 2015, Spanje, Monastrell

Wit:
Jolaseta Blanco, 2015, Spanje, Viura
L’Olivette 2015, Frankrijk, Sauvignon Blanc, Colombard

Bubbels:
Vino Spumante Millesimato, Italie, Trebbiano, Garganega

Oftewel een mooie combinatie, van klassieke, bekende Europese wijnlanden en tevens een bijzondere wijn uit een niet alledaags wijnland; Libanon. Die laatste wijn vond ik zo bijzonder dat ik er  een apart artikel over schreef.

Tijd om te proeven

Na het uitpakken begint eigenlijk pas het belangrijke werk; het proeven! En dat kost wel even wat tijd, met 6 flessen! De Italiaanse bubbels kwamen goed van pas bij een borrel met vrienden. Goedgekeurd! Dan de witte wijnen; de Spaanse is lekker fris, niet complex en makkelijk te drinken. Hetzelfde geldt voor de Franse. Prima wijnen! Dan de rode wijnen. Die zijn stuk voor stuk echt heerlijk! De Spaanse is lekker kruidig en vol van smaak.  De Franse heeft een ‘gekke’ geur (rubberachtig/ plantaardig?) die ik niet thuis kan brengen waardoor ik, gebaseerd op ruiken alleen, mijn twijfels heb. Maar de smaak heeft gelukkig niets geks, die is juist te gek! Ook vol van smaak, een echte knaller. Een wijn die me uiteindelijk zeer positief verrast heeft, net als de Libanees, een bijzondere wijn die naarmate die wat langer open staat, nog beter gaat smaken.

Vinobox

En?

Na de zes wijnen geproefd te hebben, vind ik het eigenlijk wel jammer dat mijn Vinobox leeg is! Een geslaagd concept dus, met mooie maar ook verschillende wijnen. Eigenlijk zit er voor iedere gelegenheid wel een goede keuze in de box. Zo heb je altijd iets passends in huis.

Relaxed toch, een mooie selectie wijnen zo bij je thuis bezorgd!

Heb jij wel eens een wijnabonnement geprobeerd?

Het Vinobox wijnabonnement is zoals je gelezen hebt een heel goede keuze. Maar er zijn veel verschillende abonnementen op de markt. De keuze is enorm en het is lastig kiezen… Daarom bestelde ik nog een aantal andere wijnabonnementen en testte ze. Ook schreef ik er een advies bij, zodat je goed geinformeerd een keuze kunt maken! Lees het artikel en kies op die manier het wijnabonnement wat het beste bij je past!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen ?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: Ahr & Mittelrhein in Duitsland. Cheers!

Deel met vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •