Pas geleden kreeg ik een Vinoos wijnbox toegestuurd. Leuk! Ik heb al vaker een wijnabonnement getest, maar het is weer even geleden dat ik er een probeerde. Het Vinoos wijnabonnement kende ik nog niet. Snel maar eens kennismaken dus! 

Wie of wat is Vinoos?

Vinoos is opgericht door 2 Rotterdamse wijnliefhebbers en het is dus een wijnabonnement waarbij je maandelijks  in het laatste weekend van de maand een wijnbox met mooie wijnen thuis bezorgd krijgt. Een handig en makkelijk concept waarbij je elke maand weer verrast wordt. Je hoeft alleen een keer naar de website te gaan om je aan te melden en aan te geven of je een wijnbox met 4 rode wijnen, 4 witte wijnen of een mix wilt ontvangen. That’s it! Het abonnement kost €39,- per maand en is flexibel. Handig dus als je een keer op vakantie bent of je nog genoeg wijnvoorraad hebt 😉 Dan zet je het gewoon even op pauze!

vinoos wijnabonnement

Hoe zijn de wijnen uit de Vinoos wijnbox?

Als de wijnbox binnen is, ben ik natuurlijk erg nieuwsgierig! Wat ligt er in de box? 2 rode en 2 witte wijnen met bij iedere wijn een kaart met uitgebreide informatie over de wijn. Leuk! Het ziet er goed uit maar het belangrijkste is natuurlijk hoe ze smaken. Tijd om te proeven!

Tenuta Sant’Antonio Scaia Bianca

Leuk een Italiaanse Chardonnay! Maar verder vind je ook Garganega en Trebbiano in de deze witte wijn. Deze wijn proef ik met vrienden tijdens een proeverij die ik thuis organiseerde en is ook degene waarmee we aftrappen. Een goed begin! Goudgeel van kleur en qua smaak valt als eerst een klein prikkeltje op. Altijd leuk in een wijn. Verder proef ik iets citrus maar ook iets fruitigs. Een interessante combinatie van een zuurtje en een zoetje.  Volgens de wijnkaart van Vinoos is deze wijn perfect bij schaal-en schelpdieren.

vinoos wijnabonnement

Simonsig Chenin Blanc

Toen ik zag dat deze wijn in de box zat dacht ik meteen aan mijn verjaardag! Ik heb toen super lekker gegeten bij visrestaurant Vigo en deze wijn gedronken die echt fantastisch was en perfect paste bij de visgerechten. Goede keuze van Vinoos om deze er bij te doen! En ja, hij viel weer in de smaak. In de wijn een klein ‘bubbeltje’ en een zuurtje maar ook mooi in balans met iets fruitigs. Ik meende iets van peer te herkennen.  Echt een fijne wijn die naar meer smaakt! Een goede wijn voor bij vis, en dat is ook wat aangeraden wordt op de Vinoos wijnkaart. Daarnaast geeft Vinoos het advies deze Chenin Blanc bij asperges, maaltijdsalades en Aziatische gerechten te drinken.

Baron de Ley Club Privado

Met Rioja wijn zit je bij mij eigenlijk al snel goed. Ik ben gek op de meeste Spaanse wijnen! Deze is gemaakt van Tempranillo en heeft nog 4 maanden houtrijping gehad. Hij heeft een mooie granaatrode kleur, ruikt en smaakt naar rood en donker bosfruit. Ook iets van vanille komt er in terug, het teken dat de wijn inderdaad in contact is geweest met hout. Ik vind het een mooie volle maar ook een ietwat zachte wijn. Volgens de Vinoos wijnkaart past deze wijn perfect bij vleesgerechten en kaas. Dat laatste kan ik beamen.

rioja

Cabriz Tinto Dão

Deze Portugees is gemaakt van de volgende druiven: Alfrocheiro, Tinta Roriz (de Portugese naam voor Tempranill0) en de Touriga Nacional en heeft 6 maanden gerijpt op eikenhout. Deze wijn heeft een mooie donkerrode kleur. Verder in eerste instantie geen hele intense geur maar dat is zeker geen voorbode voor de smaak. Want wat proef ik? Kers en meer rijp fruit, iets kruidigs (kaneel?). Een mooie gebalanceerde smaak!  Ik hou hier van!  Volgens de Vinoos wijnkaart past deze wijn goed bij vleesgerechten, maar is dit ook een goede wijn als aperitief. Wel de tip er bij om deze dan lichtgekoeld te drinken.

En?

Een geslaagde kennismaking met het Vinoos wijnabonnement! Een diverse wijnbox met mooie wijnen met voor mij de Simonsig Chenin Blanc en de Portugese Cabriz als favoriet. Zeker een aanrader! Je kunt Vinoos zelf ook uittesten door middel van een proefbox (ook leuk als cadeau voor een wijnliefhebber) of natuurlijk meteen voor een abonnement gaan.

Ben jij een wijnliefhebber? Dan wil je vast geen update missen! Zorg daarom dat je wijn blog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties