Anderhalve week geleden was het tijd voor het Wacky Winefestival in Sassenheim. Een wijnfestival waar ik eens niet de trein voor hoefde te pakken. Want de tweede editie van dit wijnevenement werd net als vorig jaar bij het Van der Valk hotel georganiseerd. Bijna ‘om de hoek’ van ons.

Kwartiertje met de fiets, maar vanwege de aanhoudende regenbuien nemen we de auto en is Mark de Bob. Heel erg is dat niet voor hem want op het Wacky Winefestival kan je bij de stands een regulier glas wijn kiezen maar ook voor een half glas gaan. Kijk dat vind ik top! Want niet alleen voor een bob is dat handig maar ik vind dat zelf ook ideaal.

Ik proef graag verschillende wijnen, maar als je alleen hele glazen kunt kiezen ben ik na 4 of 5 wijn toch wel klaar. Met halve glazen is er dus meer variatie mogelijk. Zouden meer festivals mogen doen!

wacky winefestival

Heel veel te proeven

Er is veel ruimte voor het festival en als we er vrij vroeg zijn vraag ik me nog af of het niet te veel ruimte is. Maar later blijkt dat er echt wel heel veel wijnliefhebbers zin hebben in wijn! Want er is ook zoveel te proeven!

Er is keuze uit 63wijnen verdeeld over 10 verschillende stands die per land of 2 landen onderverdeeld zijn. Verder is er ook een stand met alcholvrije wijn, en 2 met bier.  Wij beginnen bij Frankrijk want op de proeflijst hebben we gezien dat er Crémant is. Crémant de Limoux van Château Martinolles om precies te zijn. Leuk om mee te beginnen! En lekker dat deze is, een van mijn favorieten van de middag.

Na Frankrijk heb ik Duitsland in het vizier. Wat ik daar uitkies is vast geen verrassing. Mark gaat voor Spätburgunder en ik ga  voor de Lorenz Riesling uit de Nahe.  Prima wijn maar van mij wel aan de fruitige kant. Ik vind juist de balans tussen fruitig en zuren mooi in Riesling. Voor mij had deze nog wel wat meer zuren mogen hebben.

Cremant Wacky wine festival

wacky winefestival

wacky winefestival

We vervolgen onze ‘wijnreis’ en gaan langs bij Eliëtte Yilmaz-Bos van Troy Wines. Bij haar proeven we Turkse wijnen. Een keer wat anders dan anders! Natuurlijk nemen we ook allebei iets anders; de Mon Reve Montepulciano en de Antre gemaakt van inheemse druiven Öküzgözü en Boğazkere.  Ik proef ze en vind ze allebei lekker maar mijn keuze is toch wel de beste! Heerlijk die Mon Reve!

We hebben al wat nacho’s op (ja er is natuurlijk ook aan eten gedacht hier, met 4 stands) maar de kaas-en vleeswaarbordjes die we zien bij een van de stands zien er ook aanlokkelijk uit. Dus die scoren we voor bij de rode wijn.

Ik neem later nog een Amarone della Valpolicella van Castelforte. Als je de kans krijgt om een Amarone te proeven, dan grijp je die natuurlijk! Echt een topper deze Italiaanse wijn!

En niet helemaal logisch, maar ik sluit het wijnfeest af met een witte wijn. Ik hou wel van stevige houtgerijpte witte wijn, dus wilde ook nog de Salentein Barrel Selection Chardonnay proberen. Een mooie wijn om mee te eindigen.

En?

Wat een leuk wijnfeestje was dit Wacky Winefestival in Sassenheim! En veel gezelliger dan ik had verwacht. Zalen in een hotel zien er vaak hetzelfde en vrij standaard uit, maar de organisatie heeft er echt wat van gemaakt! Sowieso waren er veel bezoekers en ontstond er zo een toffe sfeer. DJ erbij waardoor je bijna niet stil kon staan en ik begrijp dat tijdens het optreden van de coverband Soulbeach er ook volop gedanst was. Helaas heb ik dat moeten missen!

Maar als het volgend jaar weer georganiseerd is, ben ik zeker van de partij. Ook om weer te genieten van de mooie selectie aan wijnen en de lekkere hapjes.

Andere wijnfestivals

Zin gekregen in zo’n gezellig wijnfestival? Check de blog met het wijnfestivaloverzicht 2019 voor tips voor andere festivals die er nog aankomen dit jaar!

 

Voor dit wijnfestival ontving Wijntjes met Esther een uitnodiging

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Niet alleen lezen over wijn maar ook genieten van wijnen die ik speciaal geselecteerd heb? Dat kan via mijn wijn webshop Wijn van Esther

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Champagne! Cheers!

Deel met vrienden
 • 11
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares