Walter Benedict: Café bistro maar óók wijnbar!

Walter Benedict hield ik de afgelopen tijd via Instagram al in de gaten. Daar zag ik een geweldige wijnkaart. Walter Benedict noemt zich ‘cafe bistro’ maar is stiekem dus gewoon óók een superleuke wijnbar in Den Haag. Midden in het centrum van de stad, aan de Denneweg. Hoogste tijd dus om hier de wijn te proeven!

Het is gezellig bij Walter Benedict!

Van buiten ziet Walter Benedict er al gezellig uit. Binnen is dat niet anders! Walter Benedict heeft wat weg van een Franse bistro (vanwege de tafeltjes met typische bistrostoelen in het voorste gedeelte van het restaurant) met wat tropische (?) invloeden met veel hout, planten en de mooie bar met aan de zijkant allemaal hele mooie groene tegeltjes.

In het gedeelte voor de bar staan wat hoge tafels en daar nemen wij plaats op de bank.

Walter Benedict de bar
De prachtige bar van Walter Benedict

Lekker! Wijn proeven

Eerst nog een verse muntthee omdat het nog best vroeg in de middag is, maar daarna wil ik toch echt die wijnkaart zien. Tijdens ons bezoek hadden we nog vakantie, dus waarom niet. En ik wil voor mijn wijnblog natuurlijk graag over de wijn schrijven. De kaart ziet er goed uit. Veel keuze!

Vooral Frankrijk is goed vertegenwoordigd.  Ik besluit voor witte wijn te gaan en vind het leuk iets te bestellen wat ik nog niet ken. Uit de categorie ‘medium full’ kies ik voor de Masseria Frattasi. Een wijn gemaakt van de Falanghina druif uit het wijngebied Campanië in Italië. Volgens de kaart ‘fris en kruidig’. En na een paar slokken kan ik me in die omschrijving zeker vinden. Een leuke kennismaking met deze, voor mij, nieuwe druif. Een aanrader!

Geweldige lunchkaart

Mark gaat voor een speciaalbiertje. Ook hij kan z’n hart ophalen hier, aangezien Walter Benedict ook veel op de kaart heeft staan voor de speciaalbier liefhebber!

Toch jammer dat we al hebben gelunched… Op de kaart staan allemaal lekkere broodjes; bijvoorbeeld met makreel, mango en avocado, gerookte ribeye, gerookte zalm. Yummy! En ook ‘live’ zien we de lunchgerechten voorbij komen als ze naar andere tafeltjes worden gebracht. Looking good! Omdat we toch nog wel trek hebben in iets kleins nemen we iets wat goed bij onze drankjes past (not ;)), carrot cake!

Walter Benedict: de wijnkaart
De wijnkaart van Walter Benedict

Walter Benedict is een aanrader!

Goede keuze om hier heen te gaan! Gezellige, relaxte plek en veel wijn (en meer) op de kaart. Een van mijn favorieten in Den Haag. Ik hoop er snel weer eens lekkere wijn te komen proeven. Dan zorg ik er ook voor dat ik niet net gegeten heb… Een kaasplankje met kazen van Ed Boele zie ik namelijk ook wel zitten!

UPDATE: Intussen ben ik terug geweest en ja het kaasplankje kan ik ook afvinken! Goedgekeurd 🙂 Heerlijke kaas. En daarnaast voor een rode wijn gegaan; Tierras de Murillo, een Rioja wijn.

kaasplankje

Een kijkje binnen nemen?

In het onderstaande filmpje kan je binnen kijken bij Walter Benedict:

Ga eens langs bij Walter Benedict

De openingstijden van Walter Benedict zijn:

Maandag van 9:00 tot 23:00
Dinsdag van 9:00 tot 23:00
Woensdag van 9:00 tot 23:00
Donderdag van 9:00 tot 23:00
Vrijdag van 9:00 tot 23:00
Zaterdag van 9:00 tot 23:00
Zondag van 9:00 tot 23:00

Het adres is: Denneweg 69A in Den Haag

Meer wijn?

Vlakbij Walter Benedict vind je Bistro Vertus waar je ook terecht kunt voor heerlijke wijn! Om de hoek zit verder een van mijn favoriete wijnbarren in Den Haag: wijnbar Bouzy. Niet in het centrum maar wel echt een bezoekje waard is wijnbar Glaswerk in de Binckhorst in Den Haag.

Andere leuke wijnbarren zijn: wijncafé Rayleigh & Ramsay in Amsterdam en Wijn bij Stijn in Den Bosch. Ik schreef trouwens ook blogs met tips voor verschillende steden. Niet alleen over leuke restaurants in Den Haag, maar ook over leuke restaurants in Den Bosch en leuke restaurants in Leiden!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven