Den Haag/ Doen/ Uit eten, drinken en reizen

Walter Benedict: Wijnbar vermomd als cafe bistro

Walter Benedict

Walter Benedict had ik via Instagram al gespot. Daar zag ik een geweldige wijnkaart. Walter Benedict noemt zich ‘cafe bistro’ maar is stiekem dus gewoon óók een superleuke wijnbar in Den Haag. Midden in het centrum van Den Haag, aan de Denneweg. Ik ben er ook nog maar een keer eerder geweest terwijl het er altijd zo gezellig uit ziet als ik langs loop of fiets. Hoogste tijd dus om hier de wijn te proeven.

Gezellig bij Walter Benedict

Het ziet er van buiten al gezellig uit, maar binnen is dat het ook echt! Walter Benedict heeft wat weg van een Franse bistro (vanwege de tafeltjes met typische bistrostoelen in het voorste gedeelte van het restaurant) met wat tropische (?) invloeden (veel hout, planten en de mooie bar met aan de zijkant allemaal hele mooie groene tegeltjes).

In het gedeelte voor de bar staan wat hoge tafels en daar nemen wij plaats op de bank.

Walter Benedict de bar

De prachtige bar van Walter Benedict

Wijn proeven

Eerst nog een verse muntthee omdat het nog best vroeg in de middag is, maar daarna wil ik toch echt die wijnkaart zien. Wij hadden vakantie die week, dus dan kan het best toch? En ik wil voor mijn wijnblog natuurlijk graag over de wijn schrijven. De kaart ziet er goed uit. Veel keuze!

Vooral Frankrijk is goed vertegenwoordigd.  Ik besluit voor witte wijn te gaan en vind het leuk iets te bestellen wat ik nog niet ken. Uit de categorie ‘medium full’ kies ik voor de Masseria Frattasi. Een wijn gemaakt van de Falanghina druif uit het wijngebied Campanië in Italië. Volgens de kaart ‘fris en kruidig’. En na een paar slokken kan ik me in die omschrijving zeker vinden. Een leuke kennismaking met deze, voor mij, nieuwe druif!

En er is meer!

Mark gaat voor een speciaalbiertje. Ook hij kan z’n hart ophalen hier, aangezien Walter Benedict ook veel op de kaart heeft staan voor de speciaalbier liefhebber!

Toch jammer dat we al hebben gelunched… Op de kaart staan allemaal lekkere broodjes; bijvoorbeeld met makreel, mango en avocado, gerookte ribeye, gerookte zalm. Yummy! En ook ‘live’ zien we de lunchgerechten voorbij komen als ze naar andere tafeltjes worden gebracht. Looking good! Omdat we toch nog wel trek hebben in iets kleins nemen we iets wat goed bij onze drankjes past (not ;)), carrot cake! Lekker!

Walter Benedict: de wijnkaart

De wijnkaart van Walter Benedict

Walter Benedict is een aanrader!

Goede keuze om hier heen te gaan! Gezellige, relaxte plek en veel wijn (en meer) op de kaart. Een van mijn favorieten in Den Haag. Ik hoop er snel weer eens lekkere wijn te komen proeven. Dan zorg ik er ook voor dat ik niet net gegeten heb… Een kaasplankje met kazen van Ed Boele zie ik namelijk ook wel zitten!

Een kijkje binnen nemen?

In het onderstaande filmpje kan je binnen kijken bij Walter Benedict:

Bezoek Walter Benedict

De openingstijden van Walter Benedict zijn:

Maandag van 9:00 tot 23:00
Dinsdag van 9:00 tot 23:00
Woensdag van 9:00 tot 23:00
Donderdag van 9:00 tot 23:00
Vrijdag van 9:00 tot 23:00
Zaterdag van 9:00 tot 23:00
Zondag van 9:00 tot 23:00

Het adres is: Denneweg 69A in Den Haag

Meer wijn?

Vlakbij Walter Benedict vind je Fenn, waar je ook terecht kunt voor heerlijke wijn! Andere leuke wijnbarren zijn:  Rayleigh & Ramsey in Amsterdam, Wijn bij Stijn in Den Bosch en wijnbar Ravi in Den Haag!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie