Tussen het enorme aanbod van feesten tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) vond vorige week vrijdag het netwerkevenement Water & Wine plaats. Net als ADE is dit een jaarlijks terugkerend evenement waar niet de minste DJ’s hun opwachting maken, maar daarover later meer.

DJ’s en EARTH water

De organisatie achter dit evenement is EARTH Concepts. Zij hebben maar één groot doel: schoon drinkwater beschikbaar maken voor iedereen ter wereld. Daarom doneren zij 100% van hun omzet aan allerlei waterprojecten. Om dit te kunnen bewerkstelligen, werkt EARTH Concepts samen met partners en hebben zij ook een aantal acties bedacht die hen helpen zoveel mogelijk winst te realiseren. Eén van deze acties heet de ‘rider actie’. De DJ’s die tijdens het Water & Wine evenement achter de draaitafel staan, hebben allemaal EARTH Water op hun rider (wensenlijst) staan. Op elke locatie waar ze draaien, is dat dus het water wat zij drinken. Onder deze DJ’s vallen onder andere Lucien Foort, Girls Love DJs, Michel de Hey en DJ Roog. Slim!

Het tegenovergestelde van water bij de wijn doen

Het welbekende spreekwoord ‘water bij de wijn doen’, hebben ze bij Water & Wine maar omgedraaid. Want wat is een feestje zonder een goed glas wijn? Dit jaar sponsorde Delta Wines de wijnen en konden de aanwezigen tussen een aantal mooie wijnen kiezen. Had je zin in een mousserende wijn, dan kon je kiezen voor de Feudo Arancio Accussi Extra Dry. Een fruitige bubbel met tropische aroma’s gemaakt van de Grillo druif. Lekker losjes in de heupen!

In de categorie wit kreeg je de keuze uit een Pinot Grigio van Castel Firmian en een Grillo van Feudo Arancio. Waar die laatste een spannend bittertje had en lekker rond was van smaak, miste de eerste body en spanning. Een beetje zoals je danspartner die het ritme niet kan vinden.

Van Castel Firmian stond er een rosé van de druif Lagrein op het menu. Die wil ik best nog wel eens proeven wanneer ik niet afgeleid ben door dikke beats en een kleurige discovloer. Mijn proefnotities beschreven de wijn helaas als wat minder expressief.

Voor de diehards was de keus voor rood een Nero d’Avola van Feudo Arancio. Lekker veel grip door de tannine en aroma’s van bosvruchten. De tannines schrokken me aanvankelijk een beetje af. Het deed me denken aan een slechte remix van je favoriete nummer die je, naar mate je hem vaker luistert, niet meer uit je kop krijgt en waar je alsnog enorm blij van wordt. Deze Nero d’Avola had een heerlijk soepele afdronk.

“You never drink alone” is de slogan van EARTH Concepts; de dansvloer was goed gevuld, de glazen snel geleegd en er zijn weer een hoop mensen bekend met het doel van EARTH Concepts. Bovenal is water en wijn de combinatie waar ik het minst last van heb de volgende ochtend. Geslaagd feestje dus!


Voor dit feestje ontving Wijntjes met Esther een uitnodiging.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Facebook Reacties