7x Tips voor een weekend Rotterdam!

Weekend Rotterdam gepland? Van wijnbar tot bierbar en van borrelen aan het water tot dakterras: ik had in Rotterdam een aardig lang lijstje met allerlei aanraders voor een hapje en drankje. Ik kon me dus makkelijk een weekend vermaken. We huurden fietsen en daardoor hebben we uiteindelijk in 1 dag (en 1 ochtend) 7 leuke plekken hebben kunnen bezoeken.

1. Parqiet

Onze eerste (lunch) stop van dit weekend Rotterdam werd Parqiet, een super leuke zaak gelegen in het Park vlakbij de Euromast. Je kunt  er binnen zitten, maar buiten is het veel leuker! Op het gras voor het restaurant zijn her en der wat tafeltjes gezet. Tevens kun je kiezen om plaats te nemen in een relaxte ouderwetse strandstoel. Met het mooie weer staat er buiten ook een kleine buitenbar, waar je je bestelling kunt doorgeven.

Wij kozen voor een broodje met doperwten, tuinbonen, zachte geitenkaas en munt en een broodje Vitello tonnato met kappertjes en wilde rucola. Alle twee erg lekker! We proostten met een witte wijn en een biertje op een geslaagd begin van onze trip.

Weekend weg in Rotterdam: Parqiet


Weekend weg in Rotterdam: lekkere broodjes

2. Fenix Food Factory

Wat we natuurlijk niet konden overslaan was de Fenix Food Factory. Dus dat werd onze tweede stop tijdens ons weekend Rotterdam. Het was druk! Buiten op het terras met allerlei zitjes gemaakt van pallets zat het gezellig vol en binnen was er ook van alles te beleven. Heel slim van ons om hier direct na de lunch langs te gaan. NOT! De lekkerste kaasplanken (geen plankjes, echt goed gevulde planken) van Booij Kaasmakers, maar ook goed gevulde planken met brood, smeersels, olijven van Meneer Tanger kwamen voorbij. Geen plekje bewaard voor een een lekker hapje dus, maar wel voor een biertje van de Kaapse Brouwers. Nog lastig kiezen trouwens, want ze zijn recent van 20 naar 30 tapkranen gegaan!

Weekend weg in Rotterdam: Fenix Food Factory

3. Lola Bar

Deze stond op mijn lijstje omdat het een bar waar wijnland Spanje de boventoon voert. Tijd voor Spaanse bubbles: cava! En heerlijk gemarineerde olijfjes erbij. We genoten van het zonnetje op hun terras. Cheers!


Weekend weg in Rotterdam: Lola

4. Bokaal

Bokaal, daar ga je heen vanwege de kaas en worst/vleeswaar plankjes! Er is volop keuze, maar je kunt je ook laten verrassen door de keuken die dan een mooie selectie maakt. Als kaasfans, hadden wij intussen al erg veel trek in kaas gekregen en kozen voor de laatste optie.  Voor ons is een weekend Rotterdam niet compleet zonder kaasplank. Jammie! Ze hebben ook heel veel bier, uiteindelijk werd er gekozen voor een Jopenbiertje en ik ging voor een Sauvignon Blanc.


Weekend weg in Rotterdam: Bokaal

5. DÂK

Wat een super leuk concept! Men neme een parkeergarage en je gebruikt het dak als pop up stadspark! Hoe cool…
Je kunt er natuurlijk terecht voor een lekker drankje maar ook is er een DJ/live muziek. Heb je zin in een potje tafeltennis tegen je vrienden, kun je je ook daar in uitleven.

En eten? Er staan grote BBQ’s waar je gebruik van kunt maken. Je mag hiervoor zelf je eten mee nemen! Dit kun je dus niet missen eigenlijk. Het is een tijdelijk evenement  wat nog tot 14 augustus te vinden is op de Westblaak parking.  Oh, hou hun facebookpagina in de gaten. Bij minder goed weer kan het zijn dat het die dag niet doorgaat.


Weekend weg in Rotterdam: DAK

Weekend weg in Rotterdam: wijntje

6. Proeflokaal Reijngoud

Dit is de place to be voor speciaal bier liefhebbers. Ze hebben hier namelijk maar liefst 160 bieren op fles en 16 van de tap. Precies een plek voor Mark dus. Maar ook ik ging voor een biertje (Rodenbach). En toen hadden we trek! Veel trek!! Geen zin in een uitgebreid diner (al hadden we nog allerlei leuke suggesties en tips op ons lijstje staan) Dus kozen we voor een burger. Ik voor de cheeseburger. Yummy!!!

 

Weekend weg in Rotterdam: diner

7. Mart Cafe

Na onze overnachting in het Citizen M hotel zat ons weekend Rotterdam er al weer bijna op. Maar natuurlijk eerst nog een ontbijtje. Vlakbij station Blaak zit Mart Cafe, waar we in de zon genoten van een goed gevulde kom Boeren stand yoghurt, vers fruit, honing en huisgemaakte granola. Het is een leuke plek waar vooral heel goed mensen kunt kijken.

Weekend weg in Rotterdam: Mart cafe

Tja, en toen zat het er helaas echt op! Ik wil graag nog eens terug, want Rotterdam is groot, dus nog genoeg plekjes te ontdekken.

Even nagenieten… of vooruitkijken!

Ben je van plan binnenkort een weekend Rotterdam te plannen? Kijk dan zeker onderstaande supermooie video. Perfect om heerlijk terug te denken aan die mooie plekjes die je bezocht hebt of om enthousiast te worden over deze mooie stad!

Hoe was jouw weekend Rotterdam? Ik ben benieuwd naar toevoegingen? Wat zijn jouw favorieten?

Lekker eten en borrelen in andere steden?

Bij verschillende steden hou ik mijn favoriete restaurants en wijnbarren bij in overzichtsartikelen. Dus ben je op zoek naar meer tips? Check dan ook even de volgende blogs!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

 | Website

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden

2 gedachten over “7x Tips voor een weekend Rotterdam!”

    1. Cool! Benieuwd wat jij er van vindt! Laat maar weten 🙂 Ik ben nog steeds benieuwd naar jouw suggesties; die wijnzaak en de Matroos iig.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven