Van het Taphuys in Arnhem had ik al eens gehoord maar was er nog nooit geweest. Toch net wat te ver weg vanuit de Randstad.  Maar nu opent er ook dichterbij een vestiging. Ja binnenkort is er een Taphuys Utrecht! ⁣Ik mocht gister samen met een groep andere bloggers al even een voorproefje komen nemen, een week voor de opening. ⁣

Heerlijk eten bij Taphuys Utrecht

Vanaf 8 november kun je bij Taphuys Utrecht 7 dagen in de week terecht voor koffie, lunch, borrel en diner. Zo is er vlees van de Josper smoker, zijn er heerlijke borrelhappen, maar ook pancakes en vega maaltijden.

Klinkt geweldig en dat is het ook, want wij mochten het e.a. van de kaart proeven en dat was allemaal erg lekker! Wij proefden o.a. de tabouleh salade met coquilles (hemels!), burrata met gegrilde groentes en botermalse ribeye.

Zelf bier of wijn tappen!

Maar de echte eyecatchers bij Taphuys Utrecht zijn de tapwanden waar je zelf bier of wijn kunt tappen! En dan niet de keuze uit een paar biertjes en wijntjes, nee er zijn maar liefst 64 bieren en 60 wijnen van de tap. Hoe gaaf is dat! Echt heel veel te kiezen dus.

Ik was natuurlijk vooral nieuwsgierig naar de wijnen. Wat ik super handig vind van dit concept is dat je ook proefglaasjes en halve glaasjes kunt tappen. Dan kun je ook écht veel verschillende dingen proeven. Zo ging ik o.a. natuurlijk voor (2 verschillende) Riesling maar ‘moest’ ik natuurlijk ook de Meursault en Amarone ⁣della Valpolicella even testen. Goedgekeurd natuurlijk! Wat een heerlijke wijnen zijn dat.Taphuys Utrecht gerechtwijn tappen Taphuys Utrecht
Amarone Taphuys Utrecht

En?

Heel leuk concept! Het zelf tappen is hartstikke leuk. Je kunt in je eigen tempo precies tappen waar je zin in hebt. Je kunt alle flessen bekijken en zo zien wat er allemaal te proeven is. Met een speciale betaalkaart kun je steeds de wijn selecteren maar ook de hoeveelheid. Op die manier kun je er dus zelf een proeverij van maken! Een aanrader! Dus zeker leuk om eens langs te gaan vanaf 8 november.

Bedankt Taphuys Utrecht en & Judith van Taphuys Utrecht voor de uitnodiging om te komen voorproeven!

Nog meer wijn tappen?

Zin om een wijntje of biertje te tappen maar Utrecht te ver weg?  ’t Taphuys heeft ook twee andere locaties, namelijk in Arnhem en Tilburg. En anders kun je ook wijn tappen in Amsterdam bij Rayleigh & Ramsay.

Meer leuke plekken bezoeken?

Ook over andere plekken in Nederland waar je goed kan eten en wijn kan drinken schreef ik artikelen! Wat dacht je van deze:

Leuke restaurants (+terras) in Leiden
Tips voor leuke restaurants in Den Haag
Leuke restaurants in Den Bosch (centrum én Paleiskwartier)
Gids voor borrelen en eten in Maastricht
Leuke restaurants in Voorburg
Leuke restaurants in Haarlem! (update 2019)
De leukste terrassen in Den Haag


Mis geen enkele update en volg wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram! Vind je het niet alleen leuk om over wijn te lezen maar ook om wijn te proeven? Check dan eens mijn wijn webshop Wijn van Esther!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Champagne! Cheers!

Deel met vrienden
 • 61
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  61
  Shares