In Sassenheim bezocht ik de tweede editie van het Wijn op het Plein wijnfestival. Ik had nog niet van dit evenement gehoord, maar toen ik er een uitnodiging voor kreeg en het programma las, nam ik de uitnodiging met beide handen aan. Ik was erg nieuwsgierig naar het wijnaanbod en naar een wijnfestival op eens een andere plek dan de grote steden. Ook in 2018 vindt Wijn op het Plein weer plaats: check de agenda vol met Wijnfestivals 2018!

Veel wijn bij het Wijn op het Plein wijnfestival!

Vanuit Den Haag ben je met de trein binnen 25 minuten op het station van Sassenheim en vandaar kun je met de bus of lopend naar het Voorhavenkwartier. Dit is best een stuk lopen maar als de zon schijnt is het juist wel lekker. Heerlijk wandelen dus want het was een super zonnige zondag! En Sassenheim bleek een mooie plaats te zijn dus er was volop te zien.

En bij het plein aangekomen begon de ‘wereldreis’. Op het plein rondom Brasserie Hemels (net te verwarren met Hemels Vught) stonden 9 stands met per stand wijnen uit een of twee wijnlanden. In totaal 10 landen en maar liefst 50 wijnen te proeven dus volop keuze!

Wijn op het Plein wijnfestival: veel gezelligheid
Wijn op het Plein wijnfestival: veel gezelligheid

Foto: Bo van Schaick

Handig! Wijn proeven per glas

Wat handig is bij dit evenement; je kunt gewoon een glas wijn nemen maar je kunt ook een proefglas nemen. Op die manier kun je dus veel meer wijnen proeven dan normaal. Goed om die keuze te hebben, normaal kan ik dat altijd erg waarderen. Maar vandaag ging ik lekker voor de hele glazen 😉

Wij ‘reisden’ van Chili (Tarapaca Sauvignon-Viognier-Chardonnay) naar Italië, Portugal en maakten vervolgens een uitstapje naar Californië, want als er ergens Zinfandel te krijgen is, kunnen wij dat niet zomaar overslaan. Tot slot nog de Vinitrio Chardonnay uit Frankrijk om zo maar eens met een klassiek wijnland te eindigen. Die laatste was ook meteen mijn favoriet.

Wijn op het Plein wijnfestival: Chardonnay

En?

Het Wijn op het Plein wijnfestival was een erg geslaagd evenement, met volop wijn, hapjes, relaxte loungemuziek en een gezellige sfeer. En Sassenheim is weer eens wat anders! Ik begreep dat de 2017 editie 2x zoveel bezoekers had dan vorig jaar. Misschien wel 3x zoveel in 2018? UPDATE: De editie in 2018 is op 27 mei!

Meer wijnfestivals en wijnevenementen?

Er komen steeds meer wijnfestivals, maar daarvoor moet je meestal naar de grote steden. Maar niet altijd dus! Sassenheim heeft ook een ontzettend gezellig wijnfestival te bieden, met volop keuze aan interessante wijnen. Als je wilt lezen over andere wijnfestivals die je kunt bezoeken wijs ik je graag op mijn overzicht met ‘Wijnfestivals 2018‘. Daar kan je een keuze maken uit het groeiende aanbod wijnfestivals door het hele land.

Een aantal andere wijnfestivals die ik de afgelopen tijd heb bezocht zijn het Rypp wijnfestival in Rotterdam, Bacchus wijnfestival in Amsterdam, Kannen & Kruiken wijnfestival in Amersfoort en Dorst wijnfestival in Den Haag.

Sassenheim..?

Denk je nu: Sassenheim? Dat ken ik niet? Als het bovenstaande artikel en de wijn je nog niet over de streep kunnen trekken om een bezoekje te wagen, bekijk dan eens het filmpje:

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties