Doen/ Evenementen

Wijn op het Plein: een zonnige wereldreis

wijn op het plein

In Sassenheim bezocht ik de tweede editie van Wijn op het Plein. Ik had nog niet van dit evenement gehoord, maar toen ik er een uitnodiging voor kreeg en het programma las, nam ik de uitnodiging met beide handen aan. Ik was erg nieuwsgierig naar het wijnaanbod en naar een wijnfestival op eens een andere plek dan de grote steden.

Veel wijn op het plein!

Vanuit Den Haag ben je met de trein binnen 25 minuten op het station van Sassenheim en vandaar kun je met de bus of lopend naar het Voorhavenkwartier. Dit is best een stuk lopen maar als de zon schijnt is het juist wel lekker. Heerlijk wandelen dus want het was een super zonnige zondag! En Sassenheim bleek een mooie plaats te zijn dus er was volop te zien.

En bij het plein aangekomen begon de ‘wereldreis’. Op het plein rondom Brasserie Hemels stonden 9 stands met per stand wijnen uit een of twee wijnlanden. In totaal 10 landen en maar liefst 50 wijnen te proeven dus volop keuze!

wijn op het plein

Wijn op het plein, mooi aan het water

Foto: Bo van Schaick

Wat handig is bij dit evenement; je kunt gewoon een glas wijn nemen maar je kunt ook een proefglas nemen. Op die manier kun je dus veel meer wijnen proeven dan normaal. Goed om die keuze te hebben, normaal kan ik dat altijd erg waarderen. Maar vandaag ging ik lekker voor de hele glazen 😉

Wij ‘reisden’ van Chili (Tarapaca Sauvignon-Viognier-Chardonnay) naar Italië, Portugal en maakten vervolgens een uitstapje naar Californië, want als er ergens Zinfandel te krijgen is, kunnen wij dat niet zomaar overslaan. Tot slot nog de Vinitrio Chardonnay uit Frankrijk om zo maar eens met een klassiek wijnland te eindigen. Die laatste was ook meteen mijn favoriet.

wijn op het plein

En?

Dit was ook een geslaagd evenement, met volop wijn, hapjes, relaxete loungemuziek en een gezellige sfeer. En Sassenheim is weer eens wat anders! Ik begreep dat de 2017 editie 2x zoveel bezoekers had dan vorig jaar. Misschien wel 3x zoveel in 2018?

Er komen steeds meer wijnfestivals, maar daarvoor moet je meestal naar de grote steden. Bijvoorbeeld naar Rotterdam voor Rypp, Amsterdam voor Bacchus, Den Haag voor Dorst of naar Amersfoort voor Kannen & Kruiken. Maar niet altijd dus! Sassenheim heeft ook een ontzettend gezellig wijnfestival te bieden, met volop keuze aan interessante wijnen.

Sassenheim..?

Denk je nu: Sassenheim? Dat ken ik niet? Als het bovenstaande artikel en de wijn je nog niet over de streep kunnen trekken om een bezoekje te wagen, bekijk dan eens het filmpje:

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie