Wijnabonnement review: 3x wijnabonnementen voor jou!

Drink je uit gewoonte altijd maar dezelfde wijnen of heb je geen idee wat te kiezen als je voor een wijnrek vol met verschillende flessen in een winkel staat? Of hou je van verrassingen en wil je graag kennis maken met verschillende wijnen, uit allerlei bekende en minder bekende wijnlanden? Dan is een wijnabonnement zeker iets voor jou! Zo wordt maandelijks wijn voor je uitgezocht en bezorgd tot aan je deur. Een wijnabonnement cadeau geven is trouwens ook een heel gaaf idee! Deze blog helpt je om het wijnabonnement te vinden dat het beste bij je past.

Waarom een wijnabonnement review?

Makkelijk is het in ieder geval zeker… je wordt zo van achter je computer lid en voilà met regelmaat (meestal maandelijks) ontvang je fijne wijnen bij je thuis! Er komen steeds meer wijnabonnementen op de markt die elk een eigen karakter hebben. Er is voor elk wat wils. Een wijnabonnement is daardoor ook heel geschikt als cadeau voor een wijnliefhebber. Maar welk abonnement is nou de beste keuze?

Een goede beoordeling is alleen mogelijk als je gaat testen. Daarom heb ik  verschillende wijnabonnementen getest. Daar zaten hele leuke ontdekkingen bij! Ik help je graag om de beste keuze te maken. Hier komen drie toffe wijnabonnementen die ik jullie zeker kan aanraden (in willekeurige volgorde):

Wijnabonnement 1: Baltazar

Baltazar is het eerste abonnement dat ik testte toen ik net met mijn wijnblog startte. Ik bestelde een proefbox en ben sindsdien een hele tijd lid gebleven. Je kunt dus wel zeggen dat ik erg enthousiast ben over dit specifieke concept! Baltazar slaagt er iedere maand weer in om je echt te verrassen met 3 unieke, bijzondere wijnen met een leuk verhaal over de wijn en de wijnboer. De wijnen worden door Bas en Joost (oprichters Baltazar) zelf bij de wijnboer gehaald en maandelijks, iedere eerste zaterdag van de maand, ook door hen bij je thuis afgeleverd (tenzij je niet in de buurt woont, dan komt het per post naar je toe). Een wijnabonnement met een persoonlijke touch dus! Ook ontvang je informatie over de wijnen, de wijnboeren en wijn/spijs suggesties.

Lees hier meer in het blog wat ik eerder over Baltazar schreef.

Kosten: €34,50 er maand voor een box met 3 flessen.

Voor meer info check de website van Baltazar.

Wijnabonnement review Baltazar
Baltazar wijnabonnement

Wijnabonnement 2: Tasteclub

Tasteclub is een initiatief van wijnwinkel Grapedistrict die je in verschillende steden in Nederland kunt vinden. Maar voor dit wijnabonnement hoef je niet naar de winkel. Je kunt online een smaaktest invullen en gebaseerd op je antwoorden wordt een box met 3 of 6 wijnen samengesteld. De wijnen komen allemaal direct van de wijnboer. Ik bestelde een box met rode wijnen en ontving deze via Postnl.  Ze werden geleverd in een hele mooie doos!

In de doos liggen de wijnen mooi ingepakt met daarbij ook kaarten die informatie geven over iedere fles. Wat een wijnen! Ik heb van alle drie echt genoten! Veel smaak, hout tonen, smooth, precies wat ik lekker vind. Deze box sluit dus goed aan bij mijn smaakprofiel.

Je kunt dus kiezen voor een box met rode wijnen, witte wijnen of een mix van wit en rood.

Kosten: €32,95 per maand voor 3 flessen en €49,95 per maand voor 6 flessen.

Meer info nodig? Check de website van Tasteclub.

Wijnabonnement review Tasteclub
Tasteclub wijnabonnement

Wijnabonnement 3: De Wijnzoekers

De wijnabonnementen van Baltazar en Tasteclub bestaan al een aantal jaren. Bij de Wijnzoekers kun je sinds 2018 terecht.

De Wijnzoekers dat zijn Richard en Taco die heel Europa door rijden op zoek naar unieke wijnen van kleinschalige wijnhuizen die niet in Nederland te verkrijgen zijn. Hun vondsten die ze tijdens hun reizen direct bij de wijnmaker inkopen delen ze door middel van een maandelijkse wijnbox. Per maand maken ze een selectie van 3 wijnen van een bepaald wijnhuis.

Ik mocht recent kennismaken met dit concept en ontving de box die geheel in het teken stond van wijnhuis  Giribaldi uit het Italiaanse Piemonte met 3 rode wijnen (de invulling qua kleur kan elke maand weer anders zijn):

  • Dolcetto d’Alba
  • Langhe Rosso
  • Nebbiolo d’Alba

Een smakelijke kennismaking met dit wijnhuis en met dit concept!

Kosten: €35,- per maand. 

Nieuwsgierig geworden? Check de website van de Wijnzoekers.

De Wijnzoekers wijnabonnement

Advies: De beste keuze uit deze wijnabonnement review

Welk wijnabonnement uit deze review past nou het beste bij jou? Dat hangt van het volgende af:

  • Vind je het leuk om verrast te worden met wijnen die verder niet in Nederland te verkrijgen zijn? Dan zijn Baltazar en de Wijnzoekers de beste keuze. Al kun je natuurlijk als de wijnen uit een wijnbox goed in de smaak vallen wel bij beide (online) bijbestellen. Bij Tasteclub kun je de wijnen terugvinden bij Grapedistrict en de wijnen als ze in de smaak vallen altijd online bij bestellen of in een van de winkels kopen. 
  • Hou je van bijzondere, verrassende wijnen of heb je liever wijnen die precies aansluiten bij je smaakprofiel? Voor bijzondere, verrassende wijnen zit je bij Baltazar en de Wijnzoekers helemaal goed. Tasteclub is het abonnement wat precies aansluit bij je smaakprofiel.
  • Lijkt het je leuk om een specifiek wijnhuis beter te leren kennen of hou je van wat meer variatie? Met het abonnement van de Wijnzoekers maak je door middel van hun box echt goed kennis met een bepaald wijnhuis. Er staat dan dus elke maand een bepaalde regio centraal. Bij Tasteclub en Baltazar is er iedere maand een box met variatie qua regio en wijnhuis. 
  • Is een persoonlijke touch wat voor jou? Kies dan voor de Wijnzoekers of Baltazar!

Budget is niet echt een overweging omdat de prijzen voor de box met 3 wijnen elkaar niet echt veel ontloopt.

Er is zoals je ziet in ieder geval voor elk wat wils. Daarnaast kun je bij alle wijnabonnementen een proefbox nemen en het wijnabonnement ook tijdelijk pauzeren. Je zit dus sowieso nergens meteen aan vast. Ik zou zeggen probeer er eens een! En als je dat doet, ben ik erg benieuwd welk wijnabonnement je kiest. Laat je het me weten? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring!

Leuk om te lezen?

Vond je dit een leuk artikel? Smaakt het naar meer? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief! Je lees over wijn, wijnevenementen, proeverijen en meer.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven