Inspiratie/ Wijn

Wijnabonnement review en advies: 4x wijnabonnementen voor jou!

Wijnabonnement review

Drink je uit gewoonte altijd maar dezelfde wijnen of heb je geen idee wat te kiezen als je voor een wijnrek vol met verschillende flessen in een winkel staat? Of hou je van verrassingen en wil je graag kennis maken met verschillende wijnen, uit allerlei bekende en minder bekende wijnlanden? Dan is een wijnabonnement zeker iets voor jou! De keuze is behoorlijk groot. Daarom hier een wijnabonnement review en advies om je te helpen kiezen voor het abonnement dat het beste bij je past.

Waarom een wijnabonnement review?

Makkelijk is het in ieder geval zeker… je wordt zo van achter je computer lid en voilà met regelmaat ontvang je fijne wijnen bij je thuis! Er komen steeds meer wijnabonnementen op de markt die elk een eigen karakter hebben. Er is voor elk wat wils. Maar ik merkte dat het nog best lastig is om de juiste keuze te maken. En een goede beoordeling is alleen mogelijk als je gaat testen. Daarom bestelde ik de afgelopen maanden verschillende wijnabonnementen. Daar zaten hele leuke ontdekkingen bij! Hier komen vier toffe wijnabonnementen die ik jullie zeker kan aanraden (in willekeurige volgorde):

Wijnabonnement review Wine Club

Wine Club wijnabonnement

Wijnabonnement 1: Wineclub

Voor Wineclub kies je als je graag van verrassingen houdt en/of je je proefskills wilt verbeteren. Maandelijks krijg je 3 dezelfde flesjes met verschillende wijnsamples. Maar wat zit er in ieder flesje? Dat is de vraag die je zelf mag proberen te beantwoorden. Via een app kun je controleren of je het goed geraden hebt. Erg leuk om te doen! En als de wijn naar meer smaakt, kun je die daarna makkelijk bijbestellen.

In deze blog over de Wineclub wijnbox die ik er eerder over schreef, kun je nog meer over mijn ervaring lezen.

Kosten: €9,50 (Geen idee) €12,50 (liefhebber) en €17,50 (Sommelier) per maand

Wijnabonnement review Vinobox

Vinobox wijnabonnement

Wijnabonnement 2: Vinobox

Dit wijnabonnement is de meest recente die ik uitprobeerde. Je ontvangt de eerste bestelling van je wijnabonnement in een mooie houten wijnkist. Super leuk om je flessen zo thuis geleverd te krijgen!  In die wijnkist vind je een mooie, gevarieerde selectie wijnen. Heb je zin in een krachtige powerwijn? Check! Een frisse, lichte wijn om het weekend in te luiden? Check! Of wil je eens een wijn uit een bijzonder wijnland proberen? Check! Voor elke gelegenheid zit er dus wel een passende wijn in de Vinobox. Bij de wijnen ontvang je ook informatie over die wijnen en wijn/spijs suggesties.

Je leest hier in een eerdere blog die ik schreef, nog meer over de Vinobox. Hieronder zie je hoe de Vinobox er uit ziet.

Kosten: Deze zijn afhankelijk van het aantal flessen, of je maandelijks/2-maandelijks bestelt en of je voor het abonnement ‘goed’, ‘beter’ of ‘best’ kiest. Ik koos het abonnement ‘beter’ met 6 flessen rood/wit. Deze kost €54,- per maand.

Wijnabonnement review Baltazar

Baltazar wijnabonnement

Wijnabonnement 3: Baltazar

Baltazar is het eerste wijnabonnement dat ik testte. Ik bestelde een proefbox en ben sindsdien lid gebleven. Je kunt dus wel zeggen dat ik erg enthousiast ben over dit specifieke concept! Baltazar slaagt er iedere maand weer in om je echt te verrassen met 3 unieke, bijzondere wijnen met een leuk verhaal over de wijn en de wijnboer. De wijnen worden door Bas en Joost (oprichters Baltazar) zelf bij de wijnboer gehaald en iedere eerste zaterdag van de maand ook door hen bij je thuis afgeleverd. Een wijnabonnement met een persoonlijke touch dus! Ook ontvang je informatie over de wijnen, de wijnboeren en wijn/spijs suggesties.

Lees hier meer in het blog wat ik eerder over Baltazar schreef.

Kosten: €33,-per maand voor een box met 3 flessen.

 

Wijnabonnement review Tasteclub

Tasteclub wijnabonnement

Wijnabonnement 4: Tasteclub

Tasteclub is een initiatief van wijnwinkel Grapedistrict die je in verschillende steden in Nederland kunt vinden. Maar voor dit wijnabonnement hoef je niet naar de winkel. Je kunt online een smaaktest invullen en gebaseerd op je antwoorden wordt een box met 6 wijnen samengesteld. De wijnen komen allemaal direct van de wijnboer. Ik bestelde een box met rode wijnen en ontving deze via Postnl.  Ze werden geleverd in een hele mooie doos!

In de doos liggen de wijnen mooi ingepakt met daarbij ook kaarten die informatie geven over iedere fles. Omdat ik voor alleen rode wijn gekozen heb, ontvang ik 2 flessen van 3 verschillende wijnen. Mocht je 6 verschillende wijnen willen proeven, kies dan voor de ‘classic’ box (rood/wit).

Wat een wijnen! Ik heb van alle drie echt genoten! Veel smaak, hout tonen, smooth, precies wat ik lekker vind. Deze box sluit dus goed aan bij mijn smaakprofiel.

Kosten: €49,95 per maand voor 6 flessen.

Advies: De beste keuze uit deze wijnabonnement review

Welk wijnabonnement uit deze review past nou het beste bij jou? Dat hangt van het volgende af:

 • Drink je regelmatig wijn of niet? Ben je alleen thuis of heb je hulp ;)? Bij Vinobox en Tasteclub krijg je een box met 6 flessen (minimaal). Een mooi aantal voor de regelmatige wijndrinker of voor iedereen die vaak etentjes/borrels thuis heeft. Woon je alleen dan is 6 flessen per maand misschien wat veel. In dat geval is Baltazar of Wineclub de beste optie. 
 • Wat is je budget? Als je niet een heel groot budget hebt, is Wineclub een mooie uitkomst. Je maakt kennis met allerlei wijnen maar betaalt niet direct voor 3 of meer hele flessen wijn. 
 • Hou je van bijzondere, verrassende wijnen of heb je liever wijnen die precies aansluiten bij je smaakprofiel? Voor bijzondere, verrassende wijnen zit je bij Baltazar helemaal goed. Tasteclub is het abonnement wat precies aansluit bij je smaakprofiel. Vinobox zit daar weer tussenin. Wineclub is verrassend op de manier dat je pas na het proeven van de wijn weet wat je drinkt. 

Er is zoals je ziet in ieder geval voor elk wat wils. Daarnaast kun je bij alle wijnabonnementen een proefbox nemen en het wijnabonnement ook tijdelijk pauzeren. Je zit dus sowieso nergens meteen aan vast. Ik zou zeggen probeer er eens een! En als je dat doet, ben ik erg benieuwd welk wijnabonnement je kiest. Laat je het me weten? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring!

UPDATE: Er komen natuurlijk ook nieuwe abonnementen bij! Zo heb ik intussen ook kennisgemaakt met het Vinoos wijnabonnement. Misschien vind je die ook leuk om een keer te testen?

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

Facebook Reacties

2 Reacties

 • Reageer
  Nadien
  16 februari 2017 at 12:13

  Oeh leuk, de vinobox ga ik ook nog eens proberen 🙂

  • Reageer
   Esther
   16 februari 2017 at 12:48

   Leuk! Benieuwd wat je er van zult vinden!

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: