Drink je uit gewoonte altijd maar dezelfde wijnen of heb je geen idee wat te kiezen als je voor een wijnrek vol met verschillende flessen in een winkel staat? Of hou je van verrassingen en wil je graag kennis maken met verschillende wijnen, uit allerlei bekende en minder bekende wijnlanden? Dan is een wijnabonnement zeker iets voor jou! Zo wordt maandelijks wijn voor je uitgezocht en bezorgd tot aan je deur. De keuze is behoorlijk groot. Daarom hier een wijnabonnement review en advies om je te helpen kiezen voor het wijnabonnement dat het beste bij je past.

Waarom een wijnabonnement review?

Makkelijk is het in ieder geval zeker… je wordt zo van achter je computer lid en voilà met regelmaat (meestal maandelijks) ontvang je fijne wijnen bij je thuis! Er komen steeds meer wijnabonnementen op de markt die elk een eigen karakter hebben. Er is voor elk wat wils. Een wijnabonnement is daardoor ook heel geschikt als cadeau voor een wijnliefhebber. Maar welk abonnement is nou de beste keuze?

Een goede beoordeling is alleen mogelijk als je gaat testen. Daarom bestelde ik de afgelopen tijd  verschillende wijnabonnementen. Daar zaten hele leuke ontdekkingen bij! Ik help je graag om de beste keuze te maken. Hier komen vier toffe wijnabonnementen die ik jullie zeker kan aanraden (in willekeurige volgorde):

Wijnabonnement review Vinobox

Vinobox wijnabonnement

Wijnabonnement 1: Vinobox

Dit wijnabonnement is de meest recente die ik uitprobeerde voor deze wijnabonnement review. In je wijnbox vind je een mooie, gevarieerde selectie wijnen. Heb je zin in een krachtige powerwijn? Check! Een frisse, lichte wijn om het weekend in te luiden? Check! Of wil je eens een wijn uit een bijzonder wijnland proberen? Check! Voor elke gelegenheid zit er dus wel een passende wijn in de Vinobox. Bij de wijnen ontvang je ook informatie over die wijnen en wijn/spijs suggesties zodat je de beste combinaties kan maken.

Kosten: Deze zijn afhankelijk van het aantal flessen en of je voor het abonnement basic, deluxe of exclusive kiest. 3 flessen basic kost je €29,95 en 6 flessen €44,95

Wijnabonnement review Baltazar
Baltazar wijnabonnement

Wijnabonnement 2: Baltazar

Baltazar is het eerste abonnement dat ik testte voor deze wijnabonnement review. Ik bestelde een proefbox en ben sindsdien een hele tijd lid gebleven. Je kunt dus wel zeggen dat ik erg enthousiast ben over dit specifieke concept! Baltazar slaagt er iedere maand weer in om je echt te verrassen met 3 unieke, bijzondere wijnen met een leuk verhaal over de wijn en de wijnboer. De wijnen worden door Bas en Joost (oprichters Baltazar) zelf bij de wijnboer gehaald en maandelijks, iedere eerste zaterdag van de maand, ook door hen bij je thuis afgeleverd. Een wijnabonnement met een persoonlijke touch dus! Ook ontvang je informatie over de wijnen, de wijnboeren en wijn/spijs suggesties.

Lees hier meer in het blog wat ik eerder over Baltazar schreef.

Kosten: €33,-per maand voor een box met 3 flessen.

Wijnabonnement review Tasteclub
Tasteclub wijnabonnement

Wijnabonnement 3: Tasteclub

Tasteclub is een initiatief van wijnwinkel Grapedistrict die je in verschillende steden in Nederland kunt vinden. Maar voor dit wijnabonnement hoef je niet naar de winkel. Je kunt online een smaaktest invullen en gebaseerd op je antwoorden wordt een box met 6 wijnen samengesteld. De wijnen komen allemaal direct van de wijnboer. Ik bestelde een box met rode wijnen en ontving deze via Postnl.  Ze werden geleverd in een hele mooie doos!

In de doos liggen de wijnen mooi ingepakt met daarbij ook kaarten die informatie geven over iedere fles. Omdat ik voor alleen rode wijn gekozen heb, ontvang ik 2 flessen van 3 verschillende wijnen. Mocht je 6 verschillende wijnen willen proeven, kies dan voor de ‘classic’ box (rood/wit).

Wat een wijnen! Ik heb van alle drie echt genoten! Veel smaak, hout tonen, smooth, precies wat ik lekker vind. Deze box sluit dus goed aan bij mijn smaakprofiel.

Kosten: €49,95 per maand voor 6 flessen.

Wijnabonnement 4: Vinoos

Vinoos is opgericht door 2 Rotterdamse wijnliefhebbers. Ook dit is een wijnabonnement waarbij je maandelijks  (in dit geval het laatste weekend van de maand) een wijnbox met mooie wijnen thuis bezorgd krijgt. Kosten: €39,- per maand. Je kunt kiezen uit een box met alleen rode wijnen, alleen witte wijnen of een mix (2 rood en 2 wit). Het abonnement is flexibel, dus kunt het altijd op pauze zetten. In de box vind je naast de flessen wijn ook mooie kaartjes met uitleg per wijn. Je komt op die manier dus ook meer over de wijn te weten, leuk!

Meer te weten komen? Lees dan de blog die ik eerder schreef over het Vinoos wijnabonnement.

Wijnabonnement Vinoos

Advies: De beste keuze uit deze wijnabonnement review

Welk wijnabonnement uit deze review past nou het beste bij jou? Dat hangt van het volgende af:

 • Drink je regelmatig wijn of niet? Ben je alleen thuis of heb je hulp ;)? Bij Tasteclub krijg je een box met 6 flessen (minimaal). Een mooi aantal voor de regelmatige wijndrinker of voor iedereen die vaak etentjes/borrels thuis heeft. Woon je alleen dan is 6 flessen per maand misschien wat veel. In dat geval is Baltazar of Vinobox de beste optie. Een mooie middenweg is Vinoos met 4 flessen per box.
 • Wat is je budget?
 • Hou je van bijzondere, verrassende wijnen of heb je liever wijnen die precies aansluiten bij je smaakprofiel? Voor bijzondere, verrassende wijnen zit je bij Baltazar helemaal goed. Tasteclub is het abonnement wat precies aansluit bij je smaakprofiel. Vinobox en Vinoos zit daar weer tussenin. 

Er is zoals je ziet in ieder geval voor elk wat wils. Daarnaast kun je bij alle wijnabonnementen een proefbox nemen en het wijnabonnement ook tijdelijk pauzeren. Je zit dus sowieso nergens meteen aan vast. Ik zou zeggen probeer er eens een! En als je dat doet, ben ik erg benieuwd welk wijnabonnement je kiest. Laat je het me weten? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring!

Leuk om te lezen?

Vond je dit een leuk artikel? Smaakt het naar meer? Abonneer je dan op mijn gratis nieuwsbrief! Je lees over wijn, wijnevenementen, proeverijen en meer.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Facebook Reacties

2 Comments

 1. Nadien 16 februari 2017 at 12:13

  Oeh leuk, de vinobox ga ik ook nog eens proberen 🙂

  1. Esther 16 februari 2017 at 12:48

   Leuk! Benieuwd wat je er van zult vinden!