Voor mijn wijnblog heb ik al best wat verschillende wijnabonnementen getest. Sinds enkele maanden is er weer een nieuw abonnement waar je lid van kunt worden, namelijk Wine-on. In deze blog vertel ik je alles over dit concept. 

Hoe werkt Wine-on?

Wine-on is een wijnabonnement waarbij je iedere maand wijnen ontvangt uit bekende maar ook de wat onbekendere wijnlanden. Tevens zijn de wijnen altijd afgestemd op het seizoen. Je kunt zelf kiezen of je voor 2, 4 of 6 flessen gaat en of je rood, wit of beide wilt. Je kunt het abonnement op ieder moment weer ”off” of ”on” zetten. Voor €18,95 heb je het abonnement voor 2 flessen. Je betaalt  €35,95 voor 4 flessen en €53,95 voor 6 flessen. Zit er een wijn tussen die je erg lekker vindt, kun je die ook weer makkelijk op de site bij bestellen.

Hoe is Wine-on ontstaan?

De oprichters van Wine-on zijn Marcel en Ton, twee wijnliefhebbers die elkaar ontmoeten tijdens een wijncursus. Na het behalen van hun wijnbrevet wilden ze hun kennis heel graag verder delen en kwamen na wat brainstormsessies op het idee om wijnabonnementen gericht op het seizoen samen te stellen en te verkopen. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat bijna 70% van de consumenten hun wijn in de supermarkt koopt. Zij willen op deze manier wijndrinkers ”verleiden” wijn eens niet in de supermarkt te kopen maar via het wijnabonnement en ze op deze manier in aanraking laten komen met interessante wijnen. De heren van Wine-on willen met hun concept kwaliteit, kennis en gemak aanbieden. Sinds september 2017 is Wine-on live!

Wat zit er in de wijnbox en hoe zijn de wijnen?

De heren van Wine-on zijn benieuwd wat ik van hun concept vind en stuurden mij de box van januari toe. Wat zat daar in?

  • Mairena Torrontés Blanco 2016
  • Montepulciano d’Abruzzo 2015 DO

Bij de flessen ook een informatie sheet met wat achtergrond over deze wijnen en suggesties wat goed bij deze wijnen zou kunnen passen qua eten.

Deze maand ging ik nog een weekendje weg; een mooie gelegenheid om deze wijnen mee te nemen om uit te proberen. Hoe ze waren lees je onder de foto.

wijnbox

Mairena Torrontés Blanco

Leuk, een witte wijn van een druivenras die je niet heel vaak tegenkomt. Ik drink dit in ieder geval niet regelmatig, dus des te leuker dat deze Argentijn in de doos zit.  Hij valt ook meteen goed in de smaak en doet me gelijk aan de zomer denken. Ik zie mezelf al wel op een terrasje in de zon zitten met deze wijn! De wijn heeft veel smaak, is lekker fris en doet me denken aan perzik en meloen (ook qua geur). Kom maar op met die zomer!

Deze Torrontés van producent Mairena komt uit Luján de Cuyo, Mendoza. De druiven voor deze wijn groeien op een hoogte van duizend meter waar ze veel zon krijgen. Maar ‘s nachts koelt het hier flink af waardoor de zuren die bij deze wijn horen goed behouden kunnen worden.

Montepulciano d’Abruzzo 2015 

Dan over naar rood. In het glas een mooie robijnrode kleur, qua geur niet veel intensiteit maar ik herken wel het een en ander. Ik ruik iets van leer en ook hout. Dan snel een slok om nog meer te weten te komen. Ik proef donker fruit, een klein bittertje en merk ook dat er tannine in de wijn zit. Tot slot een vrij fruitige afdronk. Misschien iets te fruitig naar mijn zin. Ik hou wel van iets meer power. Geen hele complexe wijn en vrij makkelijk te drinken.

Het wijndomein Barone Cornacchia waar deze Montepulciano gemaakt wordt, ligt in de Abruzzen, een regio in centraal Italië tussen Rome en de Adriatische Zee. Het is een familiebedrijf en intussen is de vierde generatie bezig met het maken van deze wijnen. Ze hebben er voor gekozen de biologische weg in te slaan en deze Montepulciano is dus ook op biologische wijze geteeld. Het hout wat ik een beetje rook in de wijn komt door de rijping van 6-8 maanden op eikenhouten vaten.

En?

Ik vind wijnabonnementen echt een goede ”uitvinding” en een leuke manier om interessante wijnen te ontdekken. In dit geval vond ik bijvoorbeeld de Torrontés een mooie ontdekking die echt naar meer smaakt. Wat ik verder handig vind aan dit concept is dat je zelf het aantal flessen kunt kiezen en dat je voor 2 flessen kunt gaan en en een andere keer weer voor 6 flessen, net wat je nodig hebt.

Zelf dit wijnabonnement uitproberen of meer over Wine-on lezen? Daarvoor kun je een kijkje nemen op de website.

Wine-on bedankt voor het toesturen van deze wijnbox!

Meer wijnabonnementen?

Naast Wine-on zijn er nog veel meer wijnabonnementen! Zo schreef ik eens een wijnabonnement review over 4 andere wijnabonnementen. Misschien zit daar ook nog iets tussen wat je leuk vindt om een keer te proberen.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! 

Facebook Reacties