Wijnbar Bouzy: de nummer 1 wijnbar in Den Haag

In Den Haag zijn veel leuke plekken waar je terecht kunt voor een mooi glas wijn. Maar er is er een echt mijn favoriet en dat is wijnbar Bouzy, op de Denneweg 83 in Den Haag. Een blog hierover kan dus eigenlijk niet ontbreken op wijnblog Wijntjes met Esther. Is Bouzy de beste wijnbar van Den Haag? Ik denk het wel. Hieronder vertel ik je waarom!

Wijnbar Bouzy beste wijnbar van Den Haag?

Wijnbar Bouzy vind je in een hoekpand op de Denneweg in Den Haag, waar deze kruist met de Mauritskade. Het is niet heel groot maar des te gezelliger! En dat is ook wat ik zo leuk vind, de sfeer is hier echt altijd heel relaxed. Medewerkers hebben er duidelijk lol in om je het mooiste glas wijn voor te zetten dat precies past bij waar je op dat moment zin in hebt. Om dat voor elkaar te krijgen heeft Bouzy een uitgebreide wijnkaart met maar liefst 200 verschillende flessen op voorraad en zo’n 20 open wijnen per glas die regelmatig wisselen. Ik ben daar al een hoop wijnen tegengekomen die ik nergens anders kan vinden. Dat komt ook doordat de eigenaren van wijnbar Bouzy sommige wijnen zelf importeren. Unieke keuze dus!

Ik ben tot nu toe eigenlijk steeds voor de open wijnen gegaan als ik er was. Ik vind het zelf namelijk altijd het leukste om verschillende wijnen te proeven en dat gaat met hele flessen tegelijk wat lastig. Tenzij je met een wat grotere groep mensen bent natuurlijk.

Inmiddels ben ik al heel vaak bij wijnbar Bouzy geweest. Ik heb er zelfs al wijnproeverijen georganiseerd! Een voorbeeld van een mooie avond waarbij leuke wijnen voorbij kwamen is deze: we proefden een Garnacha; Viejo Marchante uit het Spaanse Valdepeñas en Mark voor de Duitse Pinot Noir van Weingut Nelles uit Ahr. Twee hele verschillende rode wijnen die allebei goed in de smaak vielen. De Chianti Classico van Isole E Olena vind ik ook echt een aanrader.

Zin om zelf wijn te proeven? Wist je al dat ik ook een wijnproeverij op locatie kan organiseren die helemaal naar jouw wens kan worden opgezet? Lees alles over de vele mogelijkheden!

Wijnbar Bouzy Denneweg Den Haag interieur
Fotocredit: wijnbar Bouzy

Gerechtjes voor bij de borrel

Van wijn krijg je trek. Gelukkig is er ook een kaart met allemaal lekkere hapjes die goed passen bij een borrel.  Van ‘le friturables’ als bitterballen en huisgemaakte Iberico kroketjes tot allerlei verschillende Flammkuchen en een selectie van wat grotere gerechtjes die je goed samen kunt delen. Daarnaast zijn er ook plankjes charcuterie en kaas. Met dat laatste scoor je natuurlijk altijd punten bij mij als echte kaasliefhebber!

Restaurant Bouzy

Naast deze wijnbar zijn de mannen van Bouzy in 2016 ook een restaurant begonnen; Bistro Vertus Inmiddels hebben ze qua naam aangesloten op de succesvolle wijnbar en heeft het restaurant ook Bouzy. Het restaurant ligt op loopafstand van de Denneweg, namelijk op de Mauritskade 95 en hier kun je (bijvoorbeeld na je borrel bij Bouzy) genieten van hetzelfde uitgebreide wijnaanbod als bij Bouzy. Daarnaast zit het met het eten ook helemaal goed. Hier kun je wat uitgebreider dineren en genieten van mooie bistrogerechten van seizoensproducten die op het menu staan.

Restaurant Bouzy kun je dus prima combineren met een bezoekje aan Bouzy of natuurlijk in gedachten houden voor een andere keer. Ik ben in ieder geval naast fan van Bouzy ook zeker fan van restaurant Bouzy.

Wist je dat?

  • Bouzy ook een plaatsje is in het Franse Épernay? Dat is de regio die je misschien wel kent van de champagne. Champagnes uit dit gebied zijn allemaal geclassificeerd als Grand Cru champagnes. Wijnbar Bouzy importeert een aantal wijnen zelf waaronder de champagne Piere Paillard die uit dit plaatsje komt!
  • Wijnbar Bouzy in 2015 is uitgeroepen tot Winebar of the Year? Ze waren toen pas net een half jaar open!
  • Bouzy een wijnclub heeft? Hier staat lekker genieten, delen, proeven en ervaren centraal. Er worden speciale proeverijen, ‘meet the winemaker’ diners en andere speciale avonden georganiseerd. Aanmelden kan door naar dit adres te mailen. Ga het zelf ook maar eens doen denk ik 🙂

Je vindt wijnbar Bouzy op de Denneweg 83 in Den Haag. Let even op bij de openingstijden: Wijnbar Bouzy sluit best vroeg! Op tijd beginnen dus. Elke dag open van 15:00 tot 23:00.

Meer informatie over wijnbar Bouzy.

Welke wijnbar in Den Haag is jouw favoriet? Waar drink jij het liefst een wijntje? Mis ik nog leuke wijnbarren op deze blog? Let me know!

Meer wijn?

Vlakbij Bouzy zit restaurant Kurk waar je ook terecht kunt voor heerlijke wijn! In het centrum heb je bijvoorbeeld nog wijnbar Lapsang.  Niet in het centrum maar wel echt een bezoekje waard is wijnbar Glaswerk in de Binckhorst. Andere leuke wijnbarren in andere steden zijn: wijncafé Rayleigh & Ramsay in Amsterdam, Wijn bij Stijn in Den Bosch en het Vliegendt Hert in Middelburg.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen.
Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook,        Twitter  of Instagram volgt en schrijf je  in voor de nieuwsbrief! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven