Restaurant en wijnbar Glaswerk: Gave plek voor wijn en heerlijk eten!

De Binckhorst in Den Haag is nog een stukje leuker geworden. Waarom? Er is nu ook een wijnbar! Restaurant en wijnbar Glaswerk opende 3 weken geleden haar deuren. En naar nieuwe wijnbarren ben ik altijd nieuwsgierig dus de uitnodiging om het een en ander te komen proeven, nam ik natuurlijk met beide handen aan.

Voor mij is de Binckhorst om de hoek, dus ik vind het hartstikke leuk dat in dat gebied zo veel aan het veranderen is. Er wordt hard gewerkt om er iets moois van te maken en daar hoort mooie horeca bij. Met nu dan dus ook een wijnbar!

Met de boot naar de wijnbar

Op een zonnige avond fietsen we naar deze nieuwe aanwinst die je kunt vinden tegenover Capriole Café. Maar deze plek kun je niet alleen per fiets of auto bereiken, met je bootje is ook een optie. Want bij deze plek kun je gewoon aanleggen en zo uit je bootje het terras op lopen. Nu hebben wij geen bootje, dus vandaar de fiets.

Als je aankomt bij wijnbar Glaswerk is het eerst wat je opvalt de muurschildering aan de zijkant en het uitnodigende terras aan het water. Met dit heerlijke weer, zochten wij daar een mooi plekje uit.

wijnbar glaswerk

Mooie wijn spijs combinaties

Je kunt hier perfect terecht voor een borrel waarbij je de keuze hebt uit wijn (natuurlijk) maar ook bier of een lekkere cocktail. Daarbij kun je verschillende hapjes kiezen zoals oesters, oesterzwambitterballen, zalm of een borrelplank kunt delen als je wat meer trekt hebt.

Wij beginnen met de eerste wijn; Tres Cigüeñas Verdejo, de huiswijn van wijnbar Glaswerk. Op het etiket een ooievaar, een wijn die goed past in Den Haag dus! Als Mandy (die ons die avond samen met chef Bas het een en ander laat proeven) de wijn in onze glazen schenkt ‘waarschuwt’ ze ons al dat dit een wijn is die naar meer smaakt. Niet zomaar een huiswijn dus. En ja, als ik de wijn proef, begrijp de waarschuwing wel! De wijn is zowieso heerlijk fruitig en een mooie start van de avond.

Dan worden we verrast door het voorgerecht; een salade van watermeloen, tomaat, aubergine, koolraap en shiso. Een gerecht wat ik zelf in eerste instantie niet zo snel zou kiezen, maar wat ik je zeker kan aanraden. Want het gerecht zag er niet alleen geweldig uit, zo smaakte het ook! Dat belooft veel goeds voor de volgende gang.

voorgerecht

Ook al smaakte de Verdejo inderdaad naar meer, er staan natuurlijk meer wijnen op de kaart bij wijnbar Glaswerk. Dus Mandy komt met andere glazen en een volgende wijn. Ze schenkt vervolgens de Chardonnay Viognier van Maison Didier Joubert in. Van Spanje gaan we dus naar Frankrijk, wat wijn betreft en wel naar de Pays D’Oc.

Deze wijn ruikt al heerlijk en ik herken dat de wijn houtrijping heeft gehad. Dan snel proeven en ja ik ben weer enthousiast, en misschien nog wel enthousiaster over deze wijn dan de vorige. Bij deze wijn serveert de chef een waar kunstwerkje. Op ons bord ligt schol met bosui, broccolli, mosselen, aardappel en een beurre blanc saus, wat er echt geweldig uit ziet. Voeg daarbij hoe het smaakte en mijn conclusie is gewoon WOW!

chardonnay

schol

Wijnbar Glaswerk smaakt zeker naar meer

Wij sloegen het dessert over, maar ook die staan hier gewoon op de menukaart. Voor ons werd het een koffie en thee ter afsluiting. En daarmee genoten wij op deze geweldige plek nog fijn na van de heerlijke wijnen en mooie kunstwerkjes uit de keuken. Wat een feestje was het! Ik kom heel graag weer terug en raad je zeker aan ook eens een kijkje te nemen bij deze gave wijnbar. Oh en als je gaat, check dan binnen ook even de trap naar de eerste verdieping. Een must voor wijnliefhebbers….

Benieuwd naar de volledige menukaart, openingstijden en verdere info? Check daarvoor hier de website van restaurant en wijnbar Glaswerk.

Andere leuke plekken voor wijn in Den Haag?

Check dan De leukste terrassen in Den Haag: Mijn 11 tips! of 8x tips voor leuke restaurants in Den Haag.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt 🙂

 | Website

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Scroll naar boven