Den Haag/ Doen/ Uit eten, drinken en reizen

Wijnbar Ravi in Den Haag: Ook voor heerlijk eten!

Wijnbar in Den Haag: Ravi

Sinds kort is Den Haag weer een wijnbar rijker: Ravi Je begrijpt, als wijnblogger stond ik natuurlijk te popelen om daar heel snel eens een kijkje te gaan nemen. Samen met een vriendin bezocht ik wijnbar Ravi in het Statenkwartier kort na de opening om de wijn te proeven en te kijken wat Ravi nog meer te bieden heeft. We werden niet teleurgesteld!

Gezellig druk

Toen ik binnenkwam was het al aardig druk. Ik was de eerste van ons twee dus ik kon mooi even rondkijken. Duidelijk te zien (en nog te ruiken ;)) dat deze zaak net nieuw is. Leuke, gezellige inrichting!  Voorin is een wat smaller gedeelte met een bar en een paar tafeltjes. Bij het andere gedeelte van de wijnbar achterin staan wat meer tafels, waar wij uiteindelijk ook plaats namen.

Al snel zat het vol. Een goed teken, wij waren duidelijk niet de enigen die met deze nieuwe zaak kennis wilden maken! Kennelijk zijn meer mensen op zoek naar een wijnbar in Den Haag. Het lijkt wel alsof het personeel er nog wat aan moet wennen de aandacht goed te verdelen over al deze nieuwsgierige gasten.

Wijnbar in Den Haag: interieur Ravi

Gezellige inrichting bij wijnbar Ravi in Den Haag

Wijn proeven en het menu

Natuurlijk was ik erg nieuwsgierig naar de wijnkaart. Deze is naar land ingedeeld en per land heb je wijnen per glas en per fles. Ik koos voor een wijn van de Primitivo druif. Als Zinfandel fan, kies ik graag de Italiaanse equivalent als ik die tegenkom. En dat is dus de Primitivo. Die smaakt mij altijd erg goed. Zo ook deze! Daarbij krijg je bij Ravi in plaats van brood, heerlijke olijven en grissini.

Goede menukaart!

Dan de menukaart. Er zijn allerlei lekkere fingerfood hapjes (perfect ook voor als je hier alleen zou gaan borrelen) en daarnaast nog allerlei kleine gerechtjes volgens het shared dining concept. Altijd leuk vind ik, gerechtjes delen; kun je meer verschillende dingen proeven! Door de week hebben ze trouwens naast de kaart een Chef’s special met een glas wijn voor €12,50! Maar wij waren er op een vrijdag dus kozen van de kaart; falafel met sesamolie, ravioli met rucola, pijnboompitten en parmazaan en crunchy kip met gewokte groenten en oestersaus. Daarna zouden we kijken of het nog nodig was om nog een gerechtje bij te bestellen.

Wijnbar in Den Haag: Esther met hapjes

Wijn proeven en heerlijk eten bij wijnbar Ravi!

Nou hier hadden we zeker genoeg aan! Heerlijke gerechtjes! Prima porties dus ook. Enige ‘nadeel’ daarvan; we hadden nu helaas geen ruimte meer voor een kaasplankje. Die hadden we al op de kaart zien staan en eigenlijk bedacht als laatste gerecht. Helaas! In plaats daarvan werd het verse groene jasmijnthee als afsluiter.

En?

Geslaagde avond, leuk concept! Ik ga zeker nog eens terug naar wijnbar Ravi om nog meer wijnen te proeven en natuurlijk voor het kaasplankje 😉

Meer wijn?

Nog niet genoeg wijn geproefd en op zoek naar een nóg een wijnbar in Den Haag? Kijk dan eens bij Walter Benedict. Er zijn op Wijntjes met Esther meer leuke wijnbarren beschreven. Bijvoorbeeld wijnbar Het Vliegendt Hert in Middelburg, Rayleigh & Ramsey in Amsterdam en Wijn bij Stijn in Den Bosch. Als je eens in Leiden bent is Lot en de Walvis een aanrader. Wil je in Den Haag een geweldige seafoodbar proberen? Lees dan mijn artikel over visrestaurant Vigo! Veel plezier en laat het me weten als je een nieuwe ontdekking doet die een plekje op deze site verdient!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie