Rotterdam e.o./ Uit eten, drinken en reizen

Wijnbar Le Bonheur voor wijn en shared dining

wijnbar le Bonheur

Zoals ieder jaar nam ik ook dit jaar tussen kerst en oud en nieuw lekker vrij! De kleine was uit logeren en wij konden zo mooi de uitnodiging van de eigenaar aan nemen om eens lang te komen bij restaurant en wijnbar Le Bonheur in Barendrecht.Een wijnbar in Barendrecht? Yes! Dus daar was ik meteen nieuwsgierig naar! Het kostte wel even wat moeite om er te komen. De winkelstraat waar Le Bonheur te vinden is (Middenbaan) ligt niet direct naast het station, daarnaast was het keihard gaan regenen en waren we sowieso voor het eerst in Barendrecht. Een zoektocht door de regen dus. Maar goed, we vonden het gelukkig! En zodra we binnen waren kon het genieten beginnen!

Binnen opdrogen met bubbels

Le Bonheur bestaat al sinds 1993 en was eerst een lunchroom maar heeft vorig jaar een hele verbouwing gehad en is daarna weer open gegaan als restaurant en wijnbar die nu niet alleen voor de lunch ook ’s avonds open is. We nemen beneden plaats, maar bij drukte is er ook nog plaats boven. Net als beneden ziet het er daar ook gezellig uit.

We beginnen met bubbels! Ik kies voor een glas van de Salentein Brut Cuveé Exceptionelle Sparkling, Mark gaat voor een glas van de  Ribeauvillé Crémant Prestige Brut Blanc in het kader van zijn stelling: crémant is altijd goed! En eigenlijk ben ik het daar mee eens. Ik vind mijn bubbels ietwat vlak en de crémant die hij heeft is lekker bruisend, fris en smaakvol.

interieur

Zo, we drogen verder op en bekijken intussen de kaart. De wijnkaart als eerste want daar ben ik nog net ietsje meer nieuwsgierig naar dan naar het eten. Zoals een wijnbar betaamt is er behoorlijk wat keuze, ook per glas. Ik zie verschillende wijnlanden en ook leuk; Amerika is ook vertegenwoordigd. Dat is een wijnland dat je niet heel vaak tegenkomt.  Het valt ook op dat er aardig wat powerwijnen op staan. Past goed bij de tijd van het jaar. Ik zou sowieso wel van wijn met een een beetje power. Dus ik kijk er naar uit nog meer te gaan proeven.

Samen delen

Dan krijgen we toch echt trek, dus tijd voor de menukaart. Het de bedoeling dat je veel proeft en gezellig samen verschillende gerechtjes uit kiest want shared dining is het concept voor het diner. Er is veel keuze maar een gerechtje springt meteen in het oog; tonijn tataki. Yes! En dat is het eerste gerecht waarmee we beginnen. Erg lekker! Ik kan altijd zo genieten van tonijn op deze manier, ik krijg er nooit genoeg van en ben altijd blij als ik dit op een menukaart tegen kom. Een goed begin! Hierbij dronken we trouwens nog de rest van onze bubbels.

tonijn tataki

Nog meer vis

Hierna schakelen we over naar de warme gerechtjes; makreel teriyaki met noodles en Oosterse dressing en gamba’s met knoflook en rode peper. We drinken er wijnen bij die er misschien niet de allerbeste combinatie zijn, maar die we wel gewoon graag wilden proeven. Dus dan maar eigenwijs 😉

We zagen namelijk al eerder dat er wat wijnen van Kendall Jackson op de kaart staan en  besluiten allebei een glas Kendall Jackson Chardonnay te nemen, maar wel ieder een andere. Ik de Avant en Mark de Vintners Reserve. Zoals je van Amerikaanse Chardonnay’s al een beetje verwacht misschien, zijn dit echte power wijnen!

En nog een ronde

We zijn zo aan het genieten, we willen nog meer proeven! Dus ook de risotto tartuffo met bospaddestoelen en de blini’s met zalm worden besteld. Wow, weer 2 mooie gerechten! De risotto is perfect gelukt dus ook hier scoort de keuken weer punten. Je begrijpt we laten geen kruimeltje liggen…

Bij deze gerechtjes ook weer nieuwe wijnen. We willen ook wat roods drinken. En ook hier kiezen we weer 2 krachtige wijnen. Bijna ga ik als Zinfandel fan voor de Kendall Jackson Zinfandel maar nee het worden de  Errázuriz Max Reserva Carmenère en Chateau les Auzines (vooral Carignan). Beiden vallen goed in de smaak.   

kaasplank

Mooie kaasplank voor 2!

Een mooie afsluiting

Zo blij als ik ben als ik tonijn tataki op de kaart zie staan, zo blij als ik ook altijd ben als ik een kaasplankje spot. En ja, die hebben ze hier ook. Dus daar sloten we mee af. Mooie presentatie zoals je hier boven ziet en heerlijke kaasjes. Wat een top kaasplank! Daarbij een port voor mij en een Sauternes voor Mark. Een geweldige afsluiting zo van een avond met heerlijke gerechtjes en smaakvolle wijnen.

Barendrecht is misschien niet een plek waar je meteen aan denkt als je van plan bent om uit eten te gaan, maar Le Bonheur is zeker een goeie om in gedachten te houden, mocht je eens in de buurt zijn!

Ook voor een wijnproeverij

Bij wijnbar Le Bonheur worden ook wijnproeverijen georganiseerd. Binnenkort staat er weer een op het programma. Op zondag 4 februari 2018 van 14:00-17:00 is er een proeverij van Salentein wijnen. Meer info vind je hier.

Meer wijn?

Er zijn op Wijntjes met Esther meer leuke wijnbarren beschreven. Bijvoorbeeld wijnbar Het Vliegendt Hert in MiddelburgRayleigh & Ramsey in Amsterdam, wijnbar Ravi in Den Haag en Wijn bij Stijn in Den Bosch.


Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel over wijnbar Le Bonheur ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie