fbpx

Wijnblog Wijntjes met Esther jarig: 3 jaar!

Hiep hiep hoera, het is feest! Wijnblog Wijntjes met Esther is jarig. Time definitely flies when you are having fun want intussen zijn er alweer 3 jaar voorbij sinds ik begon met mijn wijnblog! En wat een hoop gave dingen zijn er op mijn pad gekomen! Lees mee voor een kleine terugblik op de afgelopen 3 jaar Wijntjes met Esther.

Toen het idee voor een wijnblog speelde, had ik allerlei redenen in mijn hoofd om er vooral niet mee te beginnen. ‘Wat als niemand het leuk vind?’, ‘Wat als ik al snel geen inspiratie meer heb?’, ‘Wie zit hier op te wachten?’, ‘Een blog met wijn in de hoofdrol is dat wel leuk genoeg?’ Maar spijt krijg je vaak alleen maar van dingen die je niet doet. Ik besloot gewoon te beginnen en te kijken hoe lang ik inspiratie zou hebben en hoe lang ik het leuk zou vinden. Dit alles in combinatie met een gezin en een reguliere baan. Intussen zijn we 190 blogs verder en is die reguliere baan er niet meer sinds deze maand.

Full time ondernemer

Het gaafste in deze afgelopen 3 is natuurlijk wel dat ik van mijn (uit de hand gelopen hobby) mijn werk heb kunnen maken. Het is nog heel vers, want pas sinds deze maand ben ik full-time ondernemer ”in de wijn”. En nee, dat houdt niet in dat ik elke dag aan de wijn zit 😉 Op dit moment doe ik regelmatig wijnproeverijen bij mensen thuis (voor verjaardagen, vrijgezellenfeestjes of gewoon zomaar) en organiseer ik wijnevenementen bij restaurants (zoals bijvoorbeeld ‘Zomerse Wijntjes met Esther’ laatst bij Proeflokaal 1574 in Leiden). Ik heb tijd om meer te schrijven en doe de socials voor horeca. Daarnaast nog veel meer plannen, maar kan niet alles tegelijk!

Nog even terug naar waar het begon…

De eerste blogs

Een van de eerste blogs ging over een wijn die destijds mijn favoriet was de Ironstone Zinfandel (#nospon ;)) van Gall & Gall. In het begin schreef ik regelmatig over wijnen die ik proefde, nu is dat wat minder. Toch leuk om te zien hoe smaak verandert, want na 3 jaar hebben wij thuis eigenlijk nooit een Zinfandel in ons wijnrek liggen….

De foto van desbetreffende Zinfandel blijf ik trouwens supergaaf vinden! In die drie jaar ben ik ook van woonplaats veranderd dus dit soort foto’s (die ik op de reling van ons balkon op de 13e verdieping maakte in Den Haag) kan ik ook niet meer maken.

Naast schrijven over wijn deel ik ook restaurant tips en schrijf ik over wijnevenementen/proeverijen en wijnreizen.

Ironstone Zinfandel

Highlights wijnblog Wijntjes met Esther

Wat een gave dingen zijn er in die 3 jaar voorbij gekomen! Ik noem er een paar:

  • De persreis naar de Alto Adige, waar ik nog een stedentrip Verona/Valpolicella met Mark aan vast plakte.
  • Privé is mijn hoogtepunt natuurlijk dat ik in september 2017 in het huwelijksbootje stapte en de huwelijksreis naar Sicilië die daarop volgde. Wat een gaaf eiland is dat! En ook een perfecte bestemming voor wijnliefhebbers zoals wij (en jij dus!). Veel historie en cultuur maar dus ook veel (lokale) wijn! En heerlijk eten! Mag ik terug ;)?
  • Trip naar champagnehuis Billecart Salmon. Ik was er niet eens 24u maar het bezoek aan dit familie champagnehuis was geweldig! De champagnes ook 😉 en het diner met een van de familieleden ook heel bijzonder.
  • Wijnproeverij op de radio! Super leuk, grappig en spannend om te doen!
  • Leuke samenwerkingen, bijvoorbeeld met Kaas.nl voor Valentijnsdag. Want naast wijn ben ik ook gek op kaas! Het is dat ik al mijn tijd nodig heb voor Wijntjes met Esther, anders was Kaas met Esther misschien ook een leuk idee geweest ;)!
  • Gave proeverijen en perslunches zoals de champagneproeverij bij Bouzy in Den Haag en de perslunch bij ML restaurant in Haarlem.

wijntjes met esther bij bouzy

En nog veel meer! Heel benieuwd wat er verder nog op mijn wijnpad komt!

Super bedankt!

Maar last but no least, het allerleukste is natuurlijk de interactie met jullie! Wijnliefhebbers die me volgen. Of dat nou 3 jaar is of pas sinds net, allemaal top! Want daar doe ik het vooral voor. Zonder lezers sowieso geen Wijntjes met Esther. Dus wil ik jullie graag bedanken voor het volgen en alle leuke en enthousiaste reacties! Mocht je nog tips, suggesties of leuke ideeën hebben voor de blog, laat het weten! Ik vind het leuk om van jullie te horen.

Op naar de volgende 3 jaar!

Lijkt het je leuk om een keer een wijnproeverij mee te maken? Wist je al dat ik ook een wijnproeverij op locatie kan organiseren die helemaal naar jouw wens kan worden opgezet? Lees alles over de vele mogelijkheden!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

 

 

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar top