Wat een heerlijk weer is het, fantastisch dat de zon er weer is! Wij hebben de BBQ snel uit de kelder gehaald, super gezellig om weer samen of met vrienden te eten en te genieten van de lange avonden buiten. Daar hoort natuurlijk ook wijn bij. Maar wat voor wijnen kies je eigenlijk bij de BBQ? Het kan best lastig zijn om een goede keuze te maken. De Wijndivas hebben een goede oplossing: De Wijndivas BBQ Wijnbox! Ik mocht hem proberen.

De Wijndivas BBQ Wijnbox

Vorige week kreeg ik de Wijndivas BBQ Wijnbox  toegestuurd. En daar zeg je als wijnblogger natuurlijk geen ‘nee’ tegen. Een box met wijnen speciaal geselecteerd voor de BBQ. Goede timing 🙂 Met een BBQ met vrienden in de planning, kon ik mooi al snel de proef op de som nemen. Hoe zijn de wijnen en zouden ze inderdaad goed passen bij een BBQ?

In het filmpje hieronder kun je zien hoe de wijnbox er uit ziet en welke wijnen ik er uit haal:

Wat zat er nou precies in de wijnbox?:

  • 2 flessen – Empordàlia  Verdera Blanc (witte wijn) uit Spanje gemaakt van de witte Grenache & Macabeo druif
  • 2 flessen – Les Vignerons des Albères Malicieuse (rosé) uit Frankrijk gemaakt van de Grenache Gris druif
  • 2 flessen – Bodega Las Virtudes Patojo Ecológico (rode wijn) uit Spanje gemaakt van de Monastrell druif

Ik ben gek op Spaanse wijn, dus ik heb geluk met 2 Spaanse wijnen in deze wijnbox! Al begint Frankrijk langzaamaan ook meer en meer bij mij in de smaak te vallen. Met 6 flessen in ieder geval genoeg wijn voor een BBQ met vrienden!

wijnbox
De wijnen uit de Wijndivas BBQ Wijnbox

Tijd om te proeven

Leuk zo’n wijnbox, maar nu het belangrijkste: het proeven!

  1. De witte Empordàlia Verdera Blanc is een ongecompliceerde witte wijn waarin ik iets van peer/gele appel proef. Het is een lichte wijn die makkelijk te drinken is. Leuk om eens een wijn van witte Grenache te proeven!
  2. De Les Vignerons des Albères Malicieuse rosé valt erg goed in de smaak! Ik heb het misschien al eens eerder gezegd maar ik ben eigenlijk geen grote rosé fan. Deze zijn vaak te zoet voor mij. Maar ik moet bekennen deze is echt lekker! Hij heeft een mooie lichte zalmroze kleur en aroma’s van aardbei. Een frisse, iets fruitige, lichte wijn waarvan je heerlijk in het zonnetje kunt genieten! Lekker bij vis.
  3. De rode wijn van Bodega Las Virtudes Patojo Ecológico heeft een mooie, intense, donker (robijn) rode kleur. Ruikt en smaakt naar rood/zwart fruit (kers) en is mooi in balans. Volg wel de tip op die de Wijndivas geven bij deze Spanjaard! Het komt de wijn echt ten goede als je de fles zo’n half uur voordat je deze wilt gaan schenken in de koeling legt. Daarna is deze mooi op temperatuur en kun je die bij lekkere (rood) vleesgerechten van de BBQ drinken. Rode wijn kan dus gewoon prima met warm weer.

Deze wijnbox is ideaal voor een BBQ met vrienden of familie! Of bijvoorbeeld als wijnkado. Er zit voor ieder wat wils in en de wijnen zijn makkelijk te combineren met verschillende BBQ gerechten. Komen de flessen niet op tijdens je BBQ, neem ze dan mee naar het strand of park voor bij een picknick of drink ze lekker zelf in de zon op je balkon of in de tuin! Genieten!

Over de Wijndivas

De Wijndivas zijn twee enthousiaste wijnliefhebbers, Heskia en Kim, waarbij je (via hun website) terecht kunt voor wijnen van kleinschalige wijnmakers uit Spanje, Frankrijk en Italië. Ze hebben zelf het contact met de wijnmakers en halen de wijnen ook zelf op. Bij elke wijn op hun website staat een uitgebreide beschrijving maar kun je ook een filmpje kijken die ze zelf gemaakt hebben. Je ziet dan waar de wijn precies vandaan komt en je komt meer te weten over de streek, de wijnboer en de wijn zelf. Leuk gedaan!

Naast de BBQ wijnbox kun je ook kiezen voor andere wijnboxen of losse flessen. Er zijn wijnen voor allerlei verschillende momenten en gelegenheden. Zo is de website ook ingericht, om jou op een makkelijke manier te helpen wijnen te vinden die goed passen bij bijvoorbeeld een feestje, bij een picknick, bij een romantisch afspraakje etc. Handig!

Ik vertelde al dat de Wijndivas interessante filmpjes maken over hun wijnaanbod. In het onderstaande filmpje vertellen de Wijndivas over de Bodega Las Virtudes, waar de rode wijn uit de BBQ wijnbox vandaan komt:


Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties