Evenementen

Wijnfestivals 2018: Naar welk wijnfeestje ga jij?

Wijnfestivals 2018

Wijnfestivals zijn bijna altijd te gek om te bezoeken! Leuke muziek, gave locatie, gezellige mensen, lekker eten, misschien zelfs een zonnetje en natuurlijk volop wijn! Kan jij ook niet wachten om ook in 2018 weer een leuk wijnfestival te bezoeken? Steeds meer wijnfestivals maken bekend wanneer ze hun evenement gepland hebben. Misschien ken je Bacchus, Kannen en Kruiken en Rypp al? Hieronder een aantal wijnfestivals (én wijnevenementen) die je in je agenda kunt zetten voor 2018!

Wijnfestivals 2018

Maart 2018

16, 17, 18Amsterdam Wine Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam. Meer info vind je hier. Thema voor deze editie zijn de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond.

Ik was er vorig jaar en de locatie en aankleding van dit wijnfestival zijn echt super! Verder veel wijnen waar uit je kunt kiezen, die ingedeeld zijn per land. Het eten vond ik wel wat aan de prijzige kant dus hopelijk zijn er ook wat meer betaalbare gerechtjes bij deze tweede jaargang.

Wijnfestivals 2018: Amsterdam Winefestival

31 maart en 1 april – Seafoodfestival bij Dok Amsterdam. Een foodfestival waar vis centraal staat! Maar vis moet zwemmen dus daarbij kun je natuurlijk ook lekkere wijnen drinken. Meer info vind je hier.

Mei 2018

11, 12, 13 – Fonteyn Festival in het Janskerkhof in Utrecht. Meer info vind je hier.

12WijnHALL bij de Hall in Woerden. Meer info vind je hier.

18, 19, 20, 21 Kannen en Kruiken wijnfestival in Park de Wezenlanden in Zwolle. Ik ben zelf al eens eerder bij het Kannen en Kruiken festival geweest. Was super gezellig en een leuke sfeer! De wijnliefhebber kan hier z’n hart op halen, maar ook de bierliefhebber want dit is namelijk een wijn -en bierfestival ineen! Er zijn ook edities in Amersfoort (9 tm 12 augustus) en Maastricht (21 tm 23 september).

27 Wijn op het Plein in Sassenheim. Leuk wijnfestival met heel veel wijnen georganiseerd door Brasserie Hemels en Wijnimport Noordman. Vorige jaar was ik er voor het eerst en heb ik veel kunnen proeven. Lees meer in de blog die ik over het Wijn op het Plein wijnfestival schreef en klik hier voor meer info over de editie van dit jaar.

Juni 2018

1, 2, 3 – Rypp wijnfestival in het Park bij de Euromast in Rotterdam.  Vorig jaar was ik erbij en schreef een artikel over deze eerste editie van het Rypp wijnfestival. Een geslaagd festival want dit jaar is het dus weer! Mijn kaartjes zijn al gekocht, zie ik je daar? Dit wordt vrij zeker een van de favoriete wijnfestivals van 2018. Zin in!

Wijnfestivals 2018: Rypp Wijnfestival Rotterdam

1,2,3Taste of Amsterdam in het Amstelpark in Amsterdam. Hier komen de beste chefs uit Amsterdam en kun je kennis maken met een heleboel restaurants. Je kunt niet alleen van eten genieten maar ook van wijn, speciaal bier, cocktails en fijne muziek. Meer info vind je hier.

3 – Wijnfestival Zwolle op het Grote Kerkplein in Zwolle. Er is nog weinig informatie over de editie van dit jaar, dus ik zou zeggen volg de Facebookpagina. Daar komt vast meer informatie voorbij.

8, 9, 10 & 15, 16, 18Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Dit festival viert dit jaar haar 5-jarige bestaan!

Ik was vorig jaar voor het eerst bij het Bacchus wijnfestival maar dan wel bij de binnen editie bij de Duif in Amsterdam. Was een mooi wijnfeest!

Nog meer info vind je hier.

15, 16, 17 – Rrrollend Foodtruckfestival op het Malieveld in Den Haag. Veel eten, maar ook wijn! Van dit festival heb je vast ook al wel eens gehoord. Rrrollend doet niet alleen Den Haag aan maar veel meer steden. Meer info over wanneer dit festival in welke stad is zie je hier. Ik was hier eerder een keer bij en schreef toen de blog Rrrollend foodtruck festival Malieveld: speciale zomereditie.

21 Wijnfestival Hoorn bij de Hoornse Haven in Hoorn (natuurlijk ;)). Er is nog niet veel bekend, maar via hun Facebookpagina wordt er vast nog meer info bekend gemaakt.

Wijnfestivals 2018: Bacchus

Augustus 2018

3, 4Zeeuws Wijnfeest. Meer info vind je hier. Ik ben er zelf nog niet geweest maar collega wijnblogger Nadien van Le Club des Vins heeft er een super leuke blog over geschreven. Zij is in 2016 zelfs gekroond tot wijnkoningin van Wijnhoeve de Kleine Schorre. Heel gaaf!

9, 10, 11, 12 Kannen en Kruikenfestival in het Burgermeester Brouwerplantsoen in Amersfoort. Ik ben zelf al eens eerder bij het Kannen en Kruiken festival geweest en ook op deze plek. Was super gezellig en een leuke sfeer! De wijnliefhebber kan hier z’n hart op halen, maar ook de bierliefhebber want dit is namelijk een wijn -en bierfestival ineen!

26Chateau voor Buren in Buren. Meer info vind je hier.

September 2018

21,22, 23 – Kannen en Kruikenfestival op de Tapijnkazerne in Maastricht

28, 29, 30Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Meer info vind je hier.

28, 29, 30Wijnfestival Groningen in de Der Aa Kerk in Groningen. Meer info vind je hier.

December 2018

14, 15, 16 – Fonteyn Festival in het Janskerkhof in Utrecht. Meer info vind je hier.

Zijn dit alle wijnfestivals in 2018?

Neee!! Deze lijst met wijnfestivals 2018 is helaas niet helemaal compleet. Nog niet alle data zijn bekend. Er zullen er meer volgen! Ik hoop dat in ieder geval dat bijvoorbeeld Dorst wijnfestival in 2018 weer met een editie komen. Zodra er weer meer data bekend zijn, zal ik ze toevoegen aan deze blog. Mis ik verder nog een leuk wijnfestival waarvan de datum al wel bekend is? Let me know!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Facebook Reacties
 

Nog geen reacties

Geef een reactie