Bezoek jij net als ik ook graag wijnfestivals of wijnevenementen? Leuke muziek, gave locatie, gezellige mensen, lekker eten, misschien zelfs een zonnetje, een dansje en natuurlijk volop wijn! Wat wil je nog meer 🙂 Een aantal data voor dit jaar zijn al bekend en die lees je alvast hieronder in het overzicht: wijnfestivals 2019. Deze wijnfestivals kun je alvast in je agenda zetten!

Maart

22 – 24 maart Amsterdam Winefestival (thema zuidelijk halfrond)
Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam

Voor het derde jaar worden de oogstfeesten gevierd tijdens het Amsterdam Winefestival in de Westergasfabriek. Zoals elk jaar ook in 2019 eerst in maart de oogstfeesten van het zuidelijk halfrond waarbij dus o.a. wijnen uit Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland centraal zullen staan. Je kunt in totaal kiezen uit bijna 300 wijnen! Volop keuze dus. Ook aan de lekkere trek wordt gedacht en ook de voetjes kunnen van de vloer aangezien er verschillende DJ’s en bands zullen optreden. Meer info? Check de website.

Amsterdam Wine Festival

Mei

19 mei Wild Wijn Fest
Locatie: Botanica Hortus wilde tuin in Nijmegen

Een club enthousiaste jonge wijnprofessionals en koks die samen een laagdrempelig, gezellig maar op topniveau wijn-spijs festival realiseren. Samen laten zij zien dat wijn voor iedereen is, worden je smaakpapillen gekieteld, sexy wijnen geschonken en nemen zij je mee door de wereld van wijn en spijs.

Meer informatie? Check de website.

19 – 20 mei VI.NO.SO festival
Locatie: QRU Amsterdam

Dit jaar vindt voor de tweede keer het VI.NO.SO wijnfestival plaats. Niet zomaar een wijnfestival,  maar een waar natuurwijn centraal staat. Volop natuurwijn dus uit verschillende wijnlanden, maar ook lekker eten en muziek (op de zondag. Op maandag kan er rustig geproefd worden en is er geen muziek.)

Ben je benieuwd geworden naar een wijnfestival met natuurwijn in de hoofdrol? Check hier de website.

25 – 26 mei wijnHALL
Locatie: de HALL | burgerEI & zakenlui in Woerden

Wijnwinkel Saudade en de HALL organiseren dit wijnevenement. Er zijn presentaties en masterclasses en allerlei verschillende stands waar je in totaal zo’n 80 wijnen kunt proeven. Natuurlijk krijg je ook trek van al dat proeven dus er is ook van alles te eten;  borrelhappen, formidabele burgers en verrassende bistro gerechten maar ook kaas en koffie.

Klinkt goed niet? Meer informatie vind je hier.

30 mei – 2 juni Rypp wijnfestival
Locatie: Het Park (bij de Euromast) in Rotterdam

Yes, er is ook weer een editie van Rypp wijnfestival in 2019! Ook op dit festival heb je heel veel keuze qua wijn, koken een aantal chefs uit Rotterdam de heerlijkste gerechtjes en kan er ook gedanst worden (afgelopen jaar bijvoorbeeld tijdens de Silent Disco). Ik ben tot nu toe bij elke editie geweest en ben steeds erg enthousiast over dit Rotterdamse festival. Ik zet ‘m vast in mijn agenda!

Voor meer info check de website.

30 mei – 2 juni Kannen & Kruiken festival
Locatie: Park Oog in Utrecht

Dit is niet alleen een wijnfestival maar ook een speciaalbier festival. Deze 3 dagen kun je genieten van bier van kleine lokale micro-brouwerijen tot onontdekte buitenlandse parels en wijnen uit alle windstreken. Daarnaast zijn er verschillende foodtrucks en zijn er ook optredens van bands en DJ’s. Ik was er zelf (alweer een tijdje geleden) en schreef een blog over die editie van het Kannen en Kruiken festival. Ik vond het top, dus zeker een aanrader dit festival. Er zijn ook nog edities in Zwolle (5 tm 7 juli), Amersfoort (8 tm 11 augustus) en Maastricht (6 tm 8 september).

Meer info vind je op de website.

kannen en kruiken festival
Juni

2 juni Wijnfestival Zwolle
Locatie: Grote Kerkplein

Behalve de datum is er nog niet heel veel bekend, dus hou vooral de Facebookpagina in de gaten als je van plan bent hier heen te gaan.

7 – 9 juni Bacchus wijnfestival
14 – 16 juni Bacchus wijnfestival
Locatie: Amsterdamse bos

Bacchus is altijd een relaxed feestje! Hier heb je heel veel keuze qua wijn, kun je genieten van heerlijke hapjes en lekkere muziek. Ik ben er al een aantal keer geweest waaronder een editie die ze organiseerden in een kerk (De Duif in Amsterdam). Lees die blog om een idee te krijgen over dit wijnfestival en check de site van Bacchus voor meer info.

Bacchus wijnfestival

28 – 30 juni Fête du Champagne
Locatie: Rembrandtpark in Amsterdam

Er zijn intussen best een hoop wijnfestivals waar je gedurende het hele jaar naar toe kunt gaan, maar een festival waar Champagne centraal staat, dat was er nog niet. Tot dit jaar! In juni wordt voor het eerst het festival Fête du Champagne georganiseerd! Tijdens het weekend zijn er meer dan 100 champagnes te proeven en zul je je helemaal in Frankrijk wanen met chansons, een markt, het beste Franse eten van de top Franse bistro’s uit Amsterdam, petanque, kun je leren sabreren en mag je druiven stampen. Klinkt heel veelbelovend!

Meer info vind je hier.

Juli

5-7 juli Kannen & Kruiken festival
Locatie: Ter Pelkwijkpark in Zwolle

Er zijn ook nog edities in Amersfoort (8 tm 11 augustus) en Maastricht (6 tm 8 september).

Meer info vind je op de website.

Augustus

2-3 augustus Zeeuws wijnfeest
Locatie: Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor, Schouwen-D®uiveland

Ken je de Kleine Schorre al? Daar komt geweldige (Nederlandse) wijn vandaan! Yep, uit Zeeland dus (zie meer over de wijnen die daar vandaan komen in de blog 6x tips: Te gekke Nederlandse wijnen! en Hoe is de Brut de Zélande (bubbels uit Nederland)?)

Een goede reden om daar eens meer van te proeven en wat is dan een betere gelegenheid dan tijdens een wijnfeest? Naast doorlopende proeverijen zijn er diverse optredens, is er een DJ en een markt met streekspecialiteiten en wordt er weer een nieuwe wijnkoningin gekroond.

Meer info vind je op de website van wijnhoeve de Kleine Schorre.


8 – 11 augustus Kannen & Kruiken festival

Locatie: Burgemeester Brouwer plantsoen, Amersfoort

Er is ook nog een editie in Maastricht (6 tm 8 september).

Meer info op de website.

Kannen en Kruiken festival

31 augustus – 1 september Wijnfestival Druif
Locatie: Marktplein, Hilversum

Voor de tweede keer wordt dit wijnfestival waarbij de Hilversumse wijnspecialisten hun favoriete wijnen presenteren georganiseerd. Was het vorig jaar 1 dag, dit jaar duurt het wijn spijs feestje maar liefst 2 dagen. Er is verder nog niet veel informatie beschikbaar, maar dat zal zeker volgen op de Facebookpagina.

September

6-8 september Kannen & Kruiken festival
Locatie: Stadspark bij de Tapijnkazerne in Maastricht

Meer info vind je op de website.

27 – 29 september Nederlandse wijnfeesten
Locatie: wijndorp Groesbeek

Eerder dit jaar was ik in Groesbeek, om kennis te maken met dit wijndorp waar onder andere het Nederlandse wijnbouwcentrum en wijnhoeve de Colonjes gelegen is. Wist je dat er in dit dorp elk jaar de Nederlandse wijnfeesten zijn? Tijdens deze dagen draait het om proeven en beleven. Zo is er een internationale wijnmarkt, zijn er wijnworkshops en hebben de wijngaarden in deze buurt open dagen. Ook zijn er heuse kampioenschappen wijnvatrollen! Lijkt het je wat? Check voor meer informatie de website.

wijndorp Groesbeek

Oktober

4 – 6 oktober Wijnfestival Groningen
Locatie: Der Aa-kerk in Groningen

Een wijnweekend met volop wijnen en heerlijke hapjes.

Meer info vind je op de website.

6 oktober Wacky Winefestival
Locatie: Van der Valk hotel Leiden-Sassenheim

De tweede editie van dit festival en dichtbij mijn nieuwe woonplaats. Op het programma deze dag? Een grote selectie wijnen, hapjes, masterclasses en live muziek (coverband en DJ) Voor meer info kun je de Facebookpagina volgen.

Zijn dit alle wijnfestivals in 2019?

Nee, deze lijst met wijnfestivals 2019 is nog lang niet compleet.  Dit is pas het begin! Er zullen  steeds meer data bekend worden. Ik hou het in de gaten voor je en zal nieuwe festivals en evenementen dan toevoegen aan deze blog. Mis ik verder nog een leuk wijnfestival of wijnfeestje waarvan de datum nu al wel bekend is? Let me know!

Geen wijnfestival wel wijn?

Staat er geen leuk festival op het programma op de datum die je in gedachten hebt? Doe eens een Wijnspijswandeling. Elke weekend (meestal zondag) staan er verschillende wandelingen op verschillende plaatsen door heel Nederland op de planning. Check de website voor de agenda.

En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Met wie je bijvoorbeeld zo’n wijnfeestje wilt gaan bezoeken? Vergeet dit overzicht dan niet te delen via social media! Bedankt 🙂

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Facebook Reacties