Bezoek jij net als ik ook graag wijnfestivals of wijnevenementen? Leuke muziek, gave locatie, gezellige mensen, lekker eten, misschien zelfs een zonnetje, een dansje en natuurlijk volop wijn! Wat wil je nog meer 🙂 De festivals voor 2018 zitten er bijna weer op, maar ook in 2019 zullen er weer leuke wijnfeestjes op het programma komen. Een aantal data zijn al bekend en die lees je alvast hieronder in het overzicht: wijnfestivals 2019. Deze wijnfestivals kun je alvast in je agenda kunt zetten voor volgend jaar!

Maart

22 – 24 maart Amsterdam Winefestival (thema zuidelijk halfrond)
Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam

Voor het derde jaar worden de oogstfeesten gevierd tijdens het Amsterdam Winefestival in de Westergasfabriek. Zoals elk jaar ook in 2019 eerst in maart de oogstfeesten van het zuidelijk halfrond waarbij dus o.a. wijnen uit Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland centraal zullen staan. Je kunt in totaal kiezen uit bijna 300 wijnen! Volop keuze dus. Ook aan de lekkere trek wordt gedacht en ook de voetjes kunnen van de vloer aangezien er verschillende DJ’s en bands zullen optreden. Meer info? Check de website.

Amsterdam Wine Festival

Altijd hilarisch, die Silent Disco!

Mei

30 mei – 2 juni Rypp wijnfestival
Locatie: Het Park (bij de Euromast) in Rotterdam

Yes, er is ook weer een editie van Rypp wijnfestival in 2019! De data van dit super leuke festival zijn echt net bekend. Ook op dit festival heb je heel veel keuze qua wijn, koken een aantal chefs uit Rotterdam de heerlijkste gerechtjes en kan er ook gedanst worden (afgelopen jaar bijvoorbeeld tijdens de Silent Disco, zie foto hierboven…). Ik ben tot nu toe elke editie geweest en ben steeds erg enthousiast over dit Rotterdamse festival. Ik zet ‘m vast in mijn agenda!

Voor meer info check de Facebookpagina.

Juni

7 – 9 juni Bacchus wijnfestival
14 – 16 juni Bacchus wijnfestival
Locatie: Amsterdamse bos

Bacchus is altijd een relaxed feestje! Hier heb je heel veel keuze qua wijn, kun je genieten van heerlijke hapjes en lekkere muziek. Ik ben er al een aantal keer geweest waaronder een editie die ze organiseerden in een kerk (De Duif in Amsterdam). Lees die blog om een idee te krijgen over dit wijnfestival. Op de eigen site van Bacchus staat nog geen verdere info, maar hier heb ik de data voor 2019 gevonden.

Bacchus wijnfestival

Augustus

8 – 10 augustus Kannen & Kruiken festival
Locatie: Burgemeester Brouwer plantsoen, Amersfoort

Dit is niet alleen een wijnfestival maar ook een speciaalbier festival. Deze 3 dagen kun je genieten van bier van kleine lokale micro-brouwerijen tot onontdekte buitenlandse parels en wijnen uit alle windstreken. Daarnaast zijn er verschillende foodtrucks en zijn er ook optredens van bands en DJ’s. Ik was er zelf (alweer een tijdje geleden) en schreef een blog over die editie van het Kannen en Kruiken festival. Ik vond het top, dus zeker een aanrader dit festival. Behalve deze data is er nog geen verdere info over het evenement.

Kannen en Kruiken festival

31 augustus – 1 september Wijnfestival Druif
Locatie: Marktplein, Hilversum

Voor de tweede keer wordt dit wijnfestival waarbij de Hilversumse wijnspecialisten hun favoriete wijnen presenteren georganiseerd. Was het vorig jaar 1 dag, dit jaar duurt het wijn spijs feestje maar liefst 2 dagen. Er is verder nog niet veel informatie beschikbaar, maar dat zal zeker volgen op de Facebookpagina.

September

27 – 29 september Nederlandse wijnfeesten
Locatie: wijndorp Groesbeek

Eerder dit jaar was ik in Groesbeek, om kennis te maken met dit wijndorp waar onder andere het Nederlandse wijnbouwcentrum en wijnhoeve de Colonjes gelegen is. Wist je dat er in dit dorp elk jaar de Nederlandse wijnfeesten zijn? Tijdens deze dagen draait het om proeven en beleven. Zo is er een internationale wijnmarkt, zijn er wijnworkshops en hebben de wijngaarden in deze buurt open dagen. Ook zijn er heuse kampioenschappen wijnvatrollen! Lijkt het je wat? Check voor meer informatie de website.

wijndorp Groesbeek

Oktober

6 oktober Wacky Winefestival
Locatie: ?

De tweede editie van dit festival. Vorig jaar bij het Van der Valk Sassenheim – Leiden. Dichtbij mijn nieuwe woonplaats. Op het programma deze dag? Een grote selectie wijnen, hapjes, masterclasses en live muziek (coverband en DJ)

Zijn dit alle wijnfestivals in 2019?

Nee, deze lijst met wijnfestivals 2019 is nog lang niet compleet.  Dit is pas het begin! In het nieuwe jaar zullen  steeds meer data bekend worden. Ik hou het in de gaten voor je en zal nieuwe festivals en evenementen dan toevoegen aan deze blog. Mis ik verder nog een leuk wijnfestival of wijnfeestje waarvan de datum nu al wel bekend is? Let me know!

Geen wijnfestival wel wijn?

Staat er geen leuk festival op het programma op de datum die je in gedachten hebt? Doe eens een Wijnspijswandeling. Elke weekend (meestal zondag) staan er verschillende wandelingen op verschillende plaatsen door heel Nederland op de planning. Check de website voor de agenda.

En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Met wie je bijvoorbeeld zo’n wijnfeestje wilt gaan bezoeken? Vergeet dit overzicht dan niet te delen via social media! Bedankt 🙂

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 

Facebook Reacties
(Visited 196 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.