Ga jij net als ik ook graag wijnfestivals of wijnevenementen? Waar je kunt genieten van  toffe muziek, een gave locatie, gezellige mensen, lekker eten, misschien zelfs een zonnetje, een dansje en natuurlijk volop wijn! Wat wil je nog meer! De meeste data voor 2020 zijn nog niet bekend maar naarmate meer wijnfestivals hun datum bekend maken zal dit overzicht met wijnfestivals 2020 groeien. Ik hou deze lijst het hele jaar bij, zodat het altijd up to date is. De volgende wijnfestivals kun je in ieder geval alvast in je agenda zetten!

Helaas intussen weten we dat er voorlopig geen festivals/grotere evenementen plaats mogen vinden. Zodra bekend is wanneer er weer festivals mogen plaats vinden zal ik dit artikel updaten!

Maart

20 – 22 maart Amsterdam Wine Festival
Locatie: Westergasfabriek in Amsterdam

En ja hoor, ook dit jaar worden de oogstfeesten gevierd tijdens het Amsterdam Winefestival in de Westergasfabriek. Zoals elk jaar in maart de oogstfeesten van het zuidelijk halfrond waarbij je dus kunt genieten van wijnen uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland. Er zijn bijna 300 wijnen die je kunt proeven, dus je kunt je wijnhart hier goed ophalen! Maar ook aan de lekkere trek wordt gedacht en er kan gedanst worden want er zullen verschillende DJ’s en bands optreden. Meer info? Check de website.

Amsterdam Wine Festival

20 – 22 maart Vini Amici
Locatie: Grote Sint Laurenskerk, Alkmaar

Deze kerk wordt omgetoverd tot een plek waarbij tijdens de eerste editie van dit evenement ruim 240+ wijnen geproefd kunnen worden. Verder zullen er lokale restaurateurs staan die zullen zorgen voor heerlijke hapjes en kleine gerechten en zijn er diverse masterclasses. Voor meer info, check de website.

27 maart Proost op de lente! (Wijntjes met Esther proeverij)
Locatie: Een wijnkelder, Boterstraat 7, Den Haag

Proef mee met 6 heerlijke lente wijnen, waar ik een leuk verhaal bij vertel. Natuurlijk leg ik je ook uit hoe je precies wijn proeft en zijn er snacks.

Meer info vind je hier.
Erbij zijn? Hier kun je tickets scoren!

Mei

10 – 12 mei Fonteyn Festival
Locatie: Janskerkhof in Utrecht

Onder het groen van het Utrechtse Janskerkhof presenteren wijnhuizen en wijncafés uit de regio voor het zesde jaar op rij een uitgebreide selectie aan kwaliteitswijnen tijdens dit festival.

Er zal livemuziek zijn, verzorgd doorswingende bandjes & eigenzinnige DJ’s, heerlijke gerechtjes, proeverijen en leuke spelletjes. Daarnaast is er een uitgebreide culturele randprogrammering en is er op zondagmiddag een programma voor de kleintjes!

Voor meer informatie check de website van dit wijnfestival.

24 mei Wild Wijn Fest
Locatie: Botanica Hortus wilde tuin in Nijmegen

Een club enthousiaste jonge wijnprofessionals en koks die samen een laagdrempelig, gezellig maar op topniveau wijn-spijs festival realiseren. Samen laten zij zien dat wijn voor iedereen is, worden je smaakpapillen gekieteld, sexy wijnen geschonken en nemen zij je mee door de wereld van wijn en spijs. Bij het Wild Wijn Fest draait het om genieten!

Meer informatie? Check de website.

Leids Wijnfestijn

29, 30, 31 mei Leids Wijn Festijn
Locatie: Nuon terrein (Ambachtsplein) in Leiden

Jaaaa, na 2 succesvolle edities komt het Leids Wijnfestijn met een Pinkstereditie. Niet 2 dagen zoals gebruikelijk maar 3 dagen waarbij je langs kunt komen voor een gezellig wijnfeestje.

Er is natuurlijk volop wijn proeven, waaronder bij mijn stand! Want ook bij deze editie ben ik van de partij en kun je bij mij veel lekkers komen proeven. Naast wijn kun je genieten van eten en leuke muziek.

Hopelijk zie ik jou daar, lijkt me heel gezellig!

Je hoeft niet vooraf een ticket te kopen, je kunt gewoon langs komen dat weekend en voor €5 heb je een glas en toegang tot het terrein. Voor meer info check de Facebookpagina of website. Tot dan!

Juni

12 – 14 juni Bacchus wijnfestival
19 –
21 juni Bacchus wijnfestival
Locatie: Amsterdamse bos

Bacchus is altijd een relaxed feestje! En ook dit jaar zijn ze weer van de partij.  Bij het Bacchus wijnfestival heb je altijd volop keuze qua wijn, kun je genieten van heerlijke hapjes en lekkere muziek. Ook kun je je wijnkennis vergroten bij de (blind)proeverijen of bij één van de masterclasses.

Ik ben er al een aantal keer geweest waaronder een editie die ze organiseerden in een kerk (De Duif in Amsterdam). Lees die blog om een idee te krijgen over dit wijnfestival en check de site van Bacchus voor meer info.

wijnfestivals 2020: Bacchus wijnfestival 2020

26 – 28 juni Rypp wijnfestival
Locatie: Het Park (bij de Euromast) in Rotterdam

De vierde editie alweer! Bij twee edities was ik er bij en dit jaar wil zeker ook weer gaan. Altijd zo’n relaxed festival dit. Met Rypp geniet je drie dagen lang van verrukkelijke wijnen, bijzondere wijn-spijscombi’s door Rotterdams finest chefs, verrassende live-acts en een frisse muziekprogrammering.

Meer info? Check de website.

Oktober

2 – 4 oktober Wijnfestival Groningen
Locatie: Der Aa-kerk in Groningen

Een wijnweekend met volop wijnen en heerlijke hapjes.

Meer info vind je op de website.

Zijn dit alle wijnfestivals in 2020?

Nog lang niet! Dit is echt nog maar het begin. Ik hou het hele jaar door voor je in de gaten of er nog nieuwe evenementen op de planning staan. Zoja, dan voeg ik deze nieuwe wijnfestivals en evenementen toe aan deze blog. Mis ik verder nog een leuk wijnfestival of wijnfeestje waarvan de datum nu al wel bekend is? Let me know!

wijnfestivals 2020

Geen wijnfestival wel wijn?

Staat er geen leuk wijnfestival op het programma op de datum die je in gedachten hebt? Doe dan eens een Wijnspijswandeling. Elke weekend (meestal zondag) staan er verschillende wandelingen op verschillende plaatsen door heel Nederland op de planning. Check de website voor de agenda.

Heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Met wie je bijvoorbeeld zo’n wijnfeestje wilt gaan bezoeken? Vergeet dit overzicht dan niet te delen via social media! Bedankt 🙂

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Champagne! Cheers!

Deel met vrienden
 • 31
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  32
  Shares