Ga jij net als ik ook graag wijnfestivals of wijnevenementen? Waar je kunt genieten van  toffe muziek, een gave locatie, gezellige mensen, lekker eten, misschien zelfs een zonnetje, een dansje en natuurlijk volop wijn! Wat wil je nog meer! De meeste data voor 2020 zijn nog niet bekend maar naarmate meer wijnfestivals hun datum bekend maken zal dit overzicht met wijnfestivals 2020 groeien. Ik hou deze lijst het hele jaar bij, zodat het altijd up to date is. De volgende wijnfestivals kun je in ieder geval alvast in je agenda zetten!

Februari

28 – 29 februari Leids Wijn Festijn
Locatie: Scheltema in Leiden

Jaaaa, het allerleukste wijnfestival van het jaar heeft de zijn data bekend gemaakt. Het Leids Wijnfestijn had afgelopen augustus haar eerste editie en komt in 2020 op 28 en 29 februari met een tweede editie. Dit keer niet op het Pieterskerkplein maar binnen bij Scheltema.

Er is natuurlijk volop wijn proeven, waaronder bij mijn stand! Want ook bij deze editie ben ik van de partij en kun je mij veel lekkers komen proeven. Naast wijn kun je genieten van eten en leuke muziek.

Hopelijk zie ik jou daar, lijkt me heel gezellig!

Voor meer info check de Facebookpagina en voor tickets klik je hier. Tot dan!

Leids Wijn FestijnLeids Wijnfestijn

Maart

20 – 22 maart Amsterdam Wine Festival
Locatie: Westergasfabriek in Amsterdam

En ja hoor, ook dit jaar worden de oogstfeesten gevierd tijdens het Amsterdam Winefestival in de Westergasfabriek. Zoals elk jaar in maart de oogstfeesten van het zuidelijk halfrond waarbij je dus kunt genieten van wijnen uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland. Er zijn bijna 300 wijnen die je kunt proeven, dus je kunt je wijnhart hier goed ophalen! Maar ook aan de lekkere trek wordt gedacht en er kan gedanst worden want er zullen verschillende DJ’s en bands optreden. Meer info? Check de website.

Amsterdam Wine Festival

Mei

24 mei Wild Wijn Fest
Locatie: Botanica Hortus wilde tuin in Nijmegen

Een club enthousiaste jonge wijnprofessionals en koks die samen een laagdrempelig, gezellig maar op topniveau wijn-spijs festival realiseren. Samen laten zij zien dat wijn voor iedereen is, worden je smaakpapillen gekieteld, sexy wijnen geschonken en nemen zij je mee door de wereld van wijn en spijs. Bij het Wild Wijn Fest draait het om genieten!

Meer informatie? Check de website.

Juni

5 – 8  juni Bacchus wijnfestival
12 – 14 juni Bacchus wijnfestival
Locatie: Amsterdamse bos

Bacchus is altijd een relaxed feestje! En ook dit jaar zijn ze weer van de partij.  Bij het Bacchus wijnfestival heb je altijd volop keuze qua wijn, kun je genieten van heerlijke hapjes en lekkere muziek. Ook kun je je wijnkennis vergroten bij de (blind)proeverijen of bij één van de masterclasses.

Ik ben er al een aantal keer geweest waaronder een editie die ze organiseerden in een kerk (De Duif in Amsterdam). Lees die blog om een idee te krijgen over dit wijnfestival en check de site van Bacchus voor meer info.

wijnfestivals 2020: Bacchus wijnfestival 2020

Oktober

2 – 4 oktober Wijnfestival Groningen
Locatie: Der Aa-kerk in Groningen

Een wijnweekend met volop wijnen en heerlijke hapjes.

Meer info vind je op de website.

Zijn dit alle wijnfestivals in 2020?

Nog lang niet! Dit is echt nog maar het begin. Ik hou het hele jaar door in de gaten voor je of er nog nieuwe evenementen op de planning staan. Zoja, dan voeg ik deze nieuwe wijnfestivals en evenementen toe aan deze blog. Mis ik verder nog een leuk wijnfestival of wijnfeestje waarvan de datum nu al wel bekend is? Let me know!

wijnfestivals 2020

Geen wijnfestival wel wijn?

Staat er geen leuk wijnfestival op het programma op de datum die je in gedachten hebt? Doe dan eens een Wijnspijswandeling. Elke weekend (meestal zondag) staan er verschillende wandelingen op verschillende plaatsen door heel Nederland op de planning. Check de website voor de agenda.

Heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Met wie je bijvoorbeeld zo’n wijnfeestje wilt gaan bezoeken? Vergeet dit overzicht dan niet te delen via social media! Bedankt 🙂

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Facebook Reacties