Wijnfestivals 2021: Naar welk wijnfeestje ga jij?

Ga jij net als ik ook graag wijnfestivals of wijnevenementen? Waar je kunt genieten van  toffe muziek, een gave locatie, gezellige mensen, lekker eten, misschien zelfs een zonnetje, een dansje en natuurlijk volop wijn! We hebben het lang moeten missen, maar er kan steeds meer weer! En dat betekent dat er ook weer toffe festivals aankomen. Ik zet er een aantal op een rijtje en zal het artikel aanvullen als er nieuwe evenementen bij komen. De volgende wijnfestivals kun je in ieder geval alvast in je agenda zetten!

Juli

1-2-3-4 juli Fête du Champagne
Locatie: Rembrandtpark in Amsterdam

Het eerste wijnfestival wat gepland staat is niet de minste. Bij Fête du Champagne draait alles om Champagne en andere mousserende wijnen. Je proeft hier meer dan 100 champagnes er is eten van overheerlijke bistro’s en entertainment. Zo kun je leren sabreren, meedoen aan een Champagne Quiz of een potje Jeu de Boules doen. Natuurlijk is er ook live muziek.

Tickets zijn €11,50 incl. service kosten. Meer info? Check de website.

30-31 juli Het Wijn Festijn Leiden
Locatie: Nuon terrein (Ambachtsplein) in Leiden

Beschrijving zie je hieronder! Tickets zijn €8,50 incl. service kosten. Meer info? Check de website.

Augustus

13, 14, 15 augustus Wijn Festijn Den Haag
Locatie: Lange Voorhout in Leiden
Jaaaa, na 2 succesvolle edities is het wijnfestijn weer terug. Eind juli zoals je hier boven ziet in Leiden maar dit jaar voor het eerst ook op andere locaties. Zoals half augustus in Den Haag.

Er is natuurlijk volop wijn te proeven, waaronder bij mijn stand! Want bij deze editie in Den Haag ben ik van de partij en kun je bij mij veel lekkers komen proeven. Naast wijn kun je genieten van eten en leuke muziek.

Hopelijk zie ik jou daar, lijkt me heel gezellig! Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in!

Tickets zijn €8,50 incl. service kosten. Meer info? Check de website. Tot dan!

Leids Wijnfestijn

September

3, 4, 5 september Bacchus wijnfestival
10, 11, 12 Bacchus wijnfestival
Locatie: Amsterdamse bos

Bacchus is altijd een relaxed feestje! En ook zij grijpen hun kans om dit jaar alsnog een festival te organiseren, nu het weer kan. En doen dat zoals gebruikelijk meteen 2 weekenden.  Bij het Bacchus wijnfestival heb je altijd volop keuze qua wijn, kun je genieten van heerlijke hapjes en lekkere muziek. Ook kun je je wijnkennis vergroten bij de (blind) proeverijen of bij één van de masterclasses.

Ik ben er al een aantal keer geweest waaronder een editie die ze organiseerden in een kerk (De Duif in Amsterdam). Lees die blog om een idee te krijgen over dit wijnfestival en check de site van Bacchus voor meer info.

Tickets zijn €16,50 incl. service kosten

wijnfestivals 2020: Bacchus wijnfestival 2020

November

4, 5, 6 november Vinhalla wijnfestival
Locatie: Kromhouthal in Amsterdam

Je kent vast de wijnwinkel Grapedistrict. Zij bestaan dit jaar 15 jaar en vieren dit groots! Want hun verjaardag is de reden dat ze besloten hebben een festival te organiseren. Er is nog niet veel bekend alleen dat het op 4 tm 6 november plaatsvindt in de Kromhouthal in Amsterdam. Verder zullen er meet & greets mogelijk zijn met de wijnboeren waarmee Grapedistrict samenwerkt, zijn er foodtrucks en is er natuurlijk volop wijn.

Meer info vind je op de website.

vinhalla wijnfestival 2021

5, 6, 7 november Wijnfestival Groningen
Locatie: Der Aa-kerk in Groningen

Voor mij behoorlijk uit de route, maar voor de volgers uit het Noorden, dit is er een voor jullie! Een wijnweekend met volop wijnen en heerlijke hapjes.

Een ticket kost €17,50 in de voorverkoop, daarna €20 aan de deur. Meer info vind je op de website.

Zijn dit alle wijnfestivals in 2021?

Ik denk het niet. Ik verwacht dat er nog wel wat bijkomt.  Ik hou het in ieder geval voor je in de gaten of er nog nieuwe evenementen op de planning staan. Zoja, dan voeg ik deze nieuwe wijnfestivals en evenementen toe aan deze blog. Mis ik verder nog een leuk wijnfestival of wijnfeestje waarvan de datum nu al wel bekend is? Let me know!

wijnfestivals 2020

Geen wijnfestival wel wijn?

Staat er geen leuk wijnfestival op het programma op de datum die je in gedachten hebt? Doe dan eens een Wijnspijswandeling. Elke weekend (meestal zondag) staan er verschillende wandelingen op verschillende plaatsen door heel Nederland op de planning. Check de website voor de agenda.

Of denk aan een wijnproeverij op locatie met een groep vrienden, familie of collega’s. Dat verzorg ik graag voor je!

Heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Met wie je bijvoorbeeld zo’n wijnfeestje wilt gaan bezoeken? Vergeet dit overzicht dan niet te delen via social media! Bedankt 🙂

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven