Evenementen

Wijnfestivals in 2018: Naar welke ga jij?

wijnfestivals in 2018

Happy new year! Het nieuwe jaar is begonnen! En na al die feestdagen ben je wellicht even klaar met wijn en feestjes. Maar vast niet voor heel lang. En dan is het leuk om te bedenken naar welke wijnfeestjes je dit jaar gaat. Hieronder alvast een aantal wijnfestivals (én wijnevenementen) die je in je agenda kunt zetten!

Wijnfestivals in 2018

Januari

21 – Heel Huygens Hapt in Voorburg. Een leuk wijn- en spijs evenement waarbij je door middel van een wandeling kennis maakt met 7 restaurants in Voorburg. Bij elk restaurant krijg je een glas wijn en een bijpassend hapje. Een aanrader! Ik mocht het concept vorig jaar uit proberen en schreef er meer over in deze blog.

heel huygens hapt

Maart

16, 17, 18 – Amsterdam Wine Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam. Meer info vind je hier. Thema voor deze editie zijn de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond.

Ik was er vorig jaar en de locatie en aankleding zijn echt super! Verder veel wijnen waar uit je kunt kiezen, die ingedeeld zijn per land. Het eten vond ik wel wat aan de prijzige kant dus hopelijk zijn er ook wat meer betaalbare gerechtjes bij deze tweede jaargang.

amsterdam winefestival

Mei

11, 12, 13 – Fonteyn Festival in het Janskerkhof in Utrecht. Meer info vind je hier.

12 – WijnHALL bij de Hall in Woerden. Meer info vind je hier.

Juni

?? – Rypp festival in Rotterdam.  Vorig jaar was ik bij de eerste editie en schreef daar deze blog over. Een tweede editie is in de planning en zal dit jaar in juni zijn. Precieze data volgen nog! Meer info vind je hier.

Rypp Wijnfestival Rotterdam

1,2,3 – Taste of Amsterdam in het Amstelpark in Amsterdam. Hier komen de beste chefs uit Amsterdam en kun je kennis maken met een heleboel restaurants. Je kunt niet alleen van eten genieten maar ook van wijn, speciaal bier, cocktails en fijne muziek. Meer info vind je hier.

8, 9, 10 & 15, 16, 18 – Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos in Amstelveen. Dit festival viert dit jaar haar 5-jarige bestaan!

Ik was vorig jaar voor het eerst bij het Bacchus wijnfestival maar dan wel bij de binnen editie bij de Duif in Amsterdam. Was een mooi feestje zoals je hier terug kunt lezen.

Nog meer info vind je hier.

bacchus

Augustus

26 – Chateau voor Buren in Buren. Meer info vind je hier.

September

28, 29, 30 – Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek. Meer info vind je hier.

28, 29, 30 – Wijnfestival in de Der Aa Kerk in Groningen. Meer info vind je hier.

December

14, 15, 16 – Fonteyn Festival in het Janskerkhof in Utrecht. Meer info vind je hier.

Zijn dit alle wijnfestivals in 2018?

Neee!! Dit zijn de wijnfestivals in 2018 waarvan de data op dit moment bekend zijn. Er zullen er meer volgen! Ik hoop dat in ieder geval dat bijvoorbeeld Dorst, en Kannen en Kruiken in 2018 weer met een editie komen. Zodra er weer meer data bekend zijn, zal ik ze toevoegen aan deze blog. Mis ik een leuk wijnfestival waarvan de datum al wel bekend is? Let me know!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie