En wijnmaand augustus zit er weer op. Het was een vrij rustige maand wat wijn betreft. Maar ik neem je alsnog even mee terug in de tijd.

Trouwvoorbereidingen

Bij mij stond augustus vooral in het teken van voorbereidingen treffen voor dé grote dag, nu over nog maar 2 weken! Ja, het moment dat ik in het huwelijksbootje ga stappen, komt nu echt steeds sneller dichterbij. Spannend! Begin van de maand konden we onze ringen op halen in Rotterdam (altijd gezellig, lees maar over mijn weekend Rotterdam). We hebben geen standaard ringen gekozen maar zijn ergens geweest waar je soort van je eigen ring kon samenstellen. Je kiest een ring die je mooi vindt en daarna kun je deze helemaal aanpassen naar je smaak qua materiaal, bolling, breedte, steentjes er op of niet etc. Onze ringen zijn niet helemaal hetzelfde maar passen wel goed bij elkaar. Wij zijn er blij mee! Zin om ze ook te gaan dragen 🙂

Ik had al gezien dat de winkel in dezelfde straat als wijnbar 1nul8 zat, dus we konden niet zomaar terug naar de trein gaan, nee we moesten toch echt even een wijntje gaan doen! Voor mij werd het een Grüner Veltliner van Esterhay, Mark ging voor de Bogle Chenin Blanc. Oh, en lekker bitterballen er bij. Smullen!

wijnmaand augustus

Naast het ophalen van de ringen, zijn we ook nog langs onze trouwlocatie geweest, langs de bloemist en heb ik voor de derde keer mijn jurk gepast. Die is nu af en kan ik vlak voor de grote dag op halen. Can’t wait.

Maar genoeg over het trouwen, terug naar wijn! En om precies te zijn naar wijnpost.

Wijnpost

Bij een wijnblogger komt de postbode niet alleen langs met saaie brieven van de gemeente, belasting of reclameblaadjes. Nee, af en toe brengt hij iets langs waar ik wel heel blij van wordt; wijn!

Zo ontving ik flessenpost van Ghvino; een online webwinkel die Georgische wijnen verkoopt. Leuk om op deze manier kennis te maken met wijnen uit het oudste wijnland van de wereld! In het filmpje hieronder zie je welke wijnen ik ontving. Intussen heb ik ze ook al geproefd. Bijzondere wijnen hoor.  Lees meer in de blog die ik over de Georgische wijn schreef.

Biologische wijnen

Verder bracht de postbode ook nog een doos met biologische wijnen langs. Deze zijn mij toegestuurd door Coenecoop Wine Traders. Ik heb nooit heel bewust biologische wijn gedronken, dus ik ben benieuwd. Ook om er wat meer over te weten te komen.  Leuk om meteen ook wat verschillende wijnen naast elkaar te kunnen proeven. De etiketten op de flessen zijn in ieder geval al veelbelovend 😉

wijnmaand augustus

‘t Postkantoor

Pas geleden nog met een vriendin afgesproken in Delft. Gezellig bijkletsen! En hoe doe je dat beter tijdens een etentje? We wilden ergens heen waar het ook vriendelijk voor onze portemonnee zou zijn, maar waar het ook leuk en gezellig is. Ik moest meteen aan ‘t Postkantoor denken. Ik kom er graag en eigenlijk bijna altijd wel als ik in Delft ben. Ze hebben namelijk ook fijne wijnen op de kaart. We kozen voor een ‘diner voor 2’, een grote schaal met allemaal verschillende kleine hapjes. Daarbij namen we de Niel Joubert Chenin Blanc.

wijnmaand augustus
Poke bowl zalm, salade meloen, groene asperges en rauwe ham, Thaise kokos kip soep, kipsaté, bietjes quiche, krieltjes

Zuid-Afrikaanse wijnproeverij

Afgelopen weekend stond er een proeverij in de planning; Zuid-Afrikaanse Wijntjes met Esther! Alle ingrediënten waren weer aanwezig; toffe locatie (Jeanpagne in Leiden), wijnkenner voor de uitleg (Jan of Jean ;), de eigenaar van het restaurant), mooie wijnen, heerlijk eten en een hele gezellige groep wijnliefhebbers! Top middag!

Leiden is sowieso een top stad. Lees er meer over in het artikel over leuke restaurants in Leiden!

zuid-afrikaanse wijnproeverij

 

Hoe was jouw augustus? Wat waren jouw leuke, mooie, gezellige wijn momenten? Let me know!

Zoals je snapt, kijk ik heel erg uit naar wijnmaand september! Ik weet nu al dat daar geen enkele andere maand aan zal kunnen tippen 😉 Kan niet wachten tot het zo ver is en we gaan trouwen. Heel veel zin! Ook heel leuk om de dag daarna meteen op vakantie naar Sicilië te gaan. Heerlijk samen genieten van een mooi eiland, heerlijk eten en wijn.
Ik ga snel verder met aftellen!! Update: er is een eerste artikel af over leuke wijnbarren in Sicilië!

Ben jij een wijnliefhebber? Dan wil je vast geen update missen! Zorg daarom dat je wijn blog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties
(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.