Februari zit er weer op, tijd voor een terugblik naar de leuke wijnmomenten afgelopen maand. Lees je mee?

Kaatje bij de Sluis

Mijn laatste bezoek aan een Michelin ster restaurant was vrij recent. Vorige maand was ik namelijk nog met vrienden bij restaurant Niven. Geweldige lunch was dat! Met die geweldige middag in gedachten ging ik begin deze maand ook naar Kaatje bij de Sluis. Mark en ik hadden dit bezoek al een tijdje gepland en hadden besloten er meteen ook een nachtje weg aan vast te plakken. Ook wel praktisch want hoe kom je na een diner in Blokzijl nog thuis ;)? Want naast nieuwsgierigheid naar wat de keuken op onze borden zou toveren, waren we natuurlijk ook benieuwd naar de wijnen. Dus airbnb geboekt en op naar Kaatje.

We kozen voor 6-gangen met bijpassend wijnarrangement en bubbels als aperitief. Hier een kleine impressie:

zalm

kaas

Een gezellig avond gehad! Maar waren we net zo enthousiast als over ons bezoek vorige maand? Ik moet bekennen dat het prima was maar niet bijzonder. Geen ‘wow’ ervaring, waar ik stiekem toch wel op hoopte. Zeker bij dit soort restaurants. Het eten was goed, maar mistte wat creativiteit. Ik vind het leuk als je in de gerechten duidelijk een ‘signatuur’ van de chef en de keuken ziet. Die hebben wij niet kunnen ontdekken. Wijnen waren lekker, service verder ook prima maar deze ervaring had overal kunnen zijn en ook in restaurants zonder ster. Bijzonder vond ik dat je voor de huisgemaakte bonbons (best leuk en lekker) voor bij de koffie nog apart bij moest betalen. Dat concept begrijp ik echt niet.

De verwachtingen zijn dus niet helemaal waargemaakt maar verder wel een leuke dagje/nachtje weg gehad!

Champagne lunch met Palmer Champagne

Een aantal dagen na het bezoek aan Kaatje was ik uitgenodigd voor een bijzondere lunch. Hoe vaak wordt jij uitgenodigd voor een champagne lunch? Voor mij was het de eerste keer! Lunch bij Brasserie Bodon in Amsterdam met daarbij de champagnes van Palmer & Co, die uitnodiging klonk mij wel goed in de oren. En goed was het zeker!

We proefden vier verschillende champagnes, kregen een uitgebreide toelichting over de bubbels van Raymond Ringeval, Export Director van Palmer en genoten van heerlijke bijpassende gerechten. Een blog hierover met meer over deze lunch en Palmer volgt nog.

Weekendje Zeeland

Halverwege de maand was het tijd voor een weekendje weg in eigen land. Op naar Zeeland waar in een mooi appartement verbleven in de buurt van  Dreischor. En mocht er niet meteen belletje gaan rinkelen, dat snap ik 😉 Maar hier ligt Wijnhoeve de Kleine Schorre! Ja, er wordt wijn gemaakt in Zeeland! Dus toen ik zag dat we dat weekend een kwartier rijden daar vandaan zaten, moest er natuurlijk wel een bezoekje gebracht worden.

Qua timing voor een bezoek aan een wijngaard is februari natuurlijk niet top. Zo was het proeflokaal dicht en hingen er nog geen druiven aan de stokken. Logisch natuurlijk! Veel te koud en na de oogst duurt het ook een tijd voordat er weer druiven zijn. Maar de winkel was wel open en daar werden ook proefglazen verzorgd. Wij proefden de Barrique en de Rivaner. Viel goed in smaak, dus we besloten ook van beide een fles mee te nemen. Ook naar de Zeeuwse mousserende wijn Brut de Zelande zijn we erg benieuwd. Niet geproefd daar, dus dat blijft nog een verrassing hoe die zal zijn. Was een relaxed weekendje er even tussen uit!

zeeland

Plannen smeden bij Wijncafé Lefevbre in Utrecht

Afgelopen weekend had ik afgesproken met 3 andere wijnbloggers in Utrecht bij Wijncafé Lefevbre. Bij deze wijnbar hebben ze 100+ wijnen op de kaart en 60 kun je er per glas bestellen. Daarnaast kun je er natuurlijk ook nog lekkere hapjes bij kiezen.  Perfecte plek als je gek bent op wijn en gezelligheid!

Wij begonnen met de champagne van Roger Coulon op aanraden van de eigenaar die we bij binnenkomst meteen even spraken. Goeie tip!  Daarna door met de Spätburgunder Alte Reben van Weingut Michel en een glas van de De Toren, Fusion V uit Zuid-Afrika is onze afsluiter. Van alle 3 de wijnen echt genoten!

En er zijn leuke plannen gesmeed! Daar hoor je later meer over…Stay tuned!

Zo dat was mijn wijnmaand februari! Benieuwd wat maart in petto zal hebben!

Wat voor leuke dingen heb jij afgelopen maand meegemaakt op wijngebied? Nog mooie wijnen ontdekt? Let me know!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Facebook Reacties