Wijnmaand januari zit er weer op. Dat betekent dat we weer een maandje dichter bij de lente zijn… Althans, dat hoop ik maar! Ik ben wel klaar met die regen, kou en het grijze weer. Hoog tijd voor de zon! Gelukkig is er wijn ūüėČ En leuke momenten die samengaan met wijn. Zo ook afgelopen maand. Hier mijn wijnmaand voor wijnblog Wijntjes met Esther januari in vogelvlucht:

Ontbijten bij Walter Benedict

Ik vind het altijd fijn om na Oud & Nieuw nog net een dagje langer vrij te zijn. Dus om niet meteen 2 januari aan de slag te gaan. Samen met werk hadden we nog deze extra dag en besloten we de dag goed te beginnen met een ontbijtje bij Walter Benedict. Bij Walter hebben ze een all day breakfast (van 9:00-16:00!) en kun je dus de hele dag genieten van deze pannenkoeken met bosbessen en ahorn siroop. Smullen!

Leuk om hier ook eens voor ontbijt geweest te zijn. Ik was hier al wel eens eerder, dat kun je lezen in deze blog over Walter Benedict. Andere leuke restaurants in Den Haag heb ik natuurlijk ook gevonden. Lees mijn artikel maar!

ontbijt bij walter benedict

3 januari was het dan wel echt tijd om weer te gaan werken. Maar wel terugkijkend op een fijne kerstvakantie! Over kerst gesproken, na een paar dagen werken was het al weer tijd voor kerst!

3e kerstdag

3e kerst? Uhm, schrijf je dit wel in de juiste maand? Zeker! Met vriendinnen vier ik al jaren ‘3e kerstdag’, al vanaf onze Hotelschool tijd! Maar nu we allemaal aan de man en kinderen zijn, is 3e kerstdag nogal een ruim begrip geworden. Het ene jaar kan het zo begin december zijn, het andere jaar eind januari voor we afspreken.¬† Nu deden we het nog netjes in de eerste week van januari. Allemaal wat lekkers meegenomen en borrelen maar. Altijd gezellig.

De vrienden waar we het vierden hebben een hele collectie Franse wijnen die ze afgelopen jaar zelf ingeslagen hebben tijdens hun vakantie. Een van de wijnen ging 3e kerstdag open. Deze franse¬†Malbec Ch√Ęteau Pineraie uit Cahors was top!

Wil je trouwens zelf ook een keer een wijnproeverij thuis organiseren? Ik schreef er een artikel over met tips & tricks! Een proeverij in een bijzondere stad meemaken? Check dan mijn artikel: Wijnproeverij Maastricht!

malbec
Een avondje theater

Halverwege de maand regelden we een oppas en konden wij er een avondje op uit. Eerst naar het Diligentia Theater voor de voorstelling¬†Geloof ons nou maar¬†van¬†Veldhuis & Kemper. Ze zijn anderhalf jaar ‘uit elkaar’geweest maar zijn nu weer aan het touren samen met deze nieuwe show. Wij hebben flink gelachen! Fijne humor, mooie nummers en af en toe wordt je ook echt aan het denken gezet. Aanrader!

theather

Na de voorstellingen hadden we nog geen zin om naar huis te gaan en juist veel zin in een drankje (lees: wijn). Op naar Milu. Maar helaas daar was het helemaal vol! Tja, snap het wel, echt een leuke tent! Dus liepen we door naar de Oude Molstraat in de hoop dat er wel plek zou zijn bij Bar Bistro de Twee Heeren. En yes, nog best wel wat eters maar gelukkig ook een plekje aan het raam. Ik koos achtereenvolgens een Grillo uit¬†Sicili√ę en een rode wijn uit de Douro (Portugal). Mark ging voor bier. Feestje hoor! De bitterballen maakten het helemaal compleet ūüėČ

bar bistro de twee heeren

Instawine Event

Als blogger maar vooral ook wijnliefhebber volg ik natuurlijk ook andere wijnliefhebbers. Een mooi kanaal daarvoor is Instagram. De mooiste en leukste foto’s met wijn in de hoofdrol komen voorbij. Hoe leuk dan ook dat het initiatief werd genomen om een evenement te plannen om elkaar eens in real life te ontmoeten. Richard van Wijnstart, Wim van Wizzness Wine en Annick aka Winewifey kwamen op dit idee tijdens een proeverij waar zij elkaar tegenkwamen.

De animo was in ieder geval groot! Vorige week was het zover en kwamen we met een groep van 30 winestagrammers bij elkaar! Ieder met een fles wijn waardoor er volop interessante, mooie wijnen te proeven waren. Super leuk om iedereen te ontmoeten en te praten over de passie die we allemaal hebben; wijn! Voor herhaling vatbaar dus.

groepsfoto

 

Bijzonder verjaardagsfeestje

Deze maand stond ook in het teken van bijzondere verjaardagen. Mijn moeder en opa zijn een paar dagen na elkaar jarig en vierden dat dit jaar ook samen vanwege het bereiken van mooie leeftijden. Zo werd mijn moeder 60 en mijn opa 85. We vierden dat met een heerlijke high-tea. Een mooie middag!

verjaardagsfeestje

Michelin ster restaurant Niven

Afgelopen zaterdag hebben we met vrienden een geweldige middag bij Michelin ster restaurant Niven in Rijswijk gehad. Bij dit restaurant speelt groente de hoofdrol. Het idee is dat 80% van de gerechten uit groente bestaat en 20% uit vis of vlees. Ik kan je zeggen het is echt een feestje! Het eten, de sfeer en de service. Maar dit is wel een hele korte samenvatting, natuurlijk volgt er nog een blog.

niven

Brasserie Park

En dit overzicht sluit ik af met nog een lunch. Iets heel anders dan Niven maar ook een leuke kennismaking met een nieuw restaurant; Brasserie Park in Leiderdorp. Wij waren met de auto onderweg, en dit restaurant ligt vrij dicht in de buurt van de A4. Een handige plek voor lunch. Zondag is blijkbaar een populaire dag want bij binnenkomst zien we dat er wel lege tafeltjes zijn, maar overal staat ook een bordje ‘gereserveerd’. Gelukkig is er in de hoek bij de bar nog wel een tafeltje vrij. Ik kies voor een sandwich makreel en een Verdjo, Mark gaat voor de Park Burger met een alcholvrij biertje (tja, iemand moet de bob zijn ;)).

Heerlijke lunch! Jammer, dat het zo druk was, want het restaurant zag er heel leuk uit (deed me een beetje aan ‘t Postkantoor in Delft denken) en wij zaten een beetje afgezonderd in een hoekje (al mochten we dus blij zijn dat we uberhaupt een plekje hadden). Verder veel families, dus heb je niks met kinderen dan is het misschien niet echt wat voor jou (in ieder geval niet in het weekend overdag). Ik heb er zelf wel een, dus ik vind het een goede plek om te onthouden!

wijnmaand januari

Zo dat was mijn wijnmaand januari. Hoe was die van jou? Wat waren jouw leuke en mooie wijnmomenten? Let me know!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen ?

Facebook Reacties