De maand zit er weer zo goed als op. Tijd om even terug te blikken op de mooie en smaakvolle wijnmomenten van wijnmaand juli. Lees je mee?

Franse Wijnproeverij bij restaurant Le Barquichon

De maand begon meteen goed met op 1 juli het tweede evenement wat ik organiseerde in het kader van mijn blog. Een middag bij restaurant Le Barquichon in Voorburg waar we met een gezellige groep wijnliefhebbers heerlijke Franse wijnen en bijpassende hapjes proefden. Een geslaagd evenement! Mijn favoriete wijn van deze proeverij was de Gigondas Le Grand Montmirail van Domaine Brusset, een rode powerwijn. Heerlijk!

Zin in een wijnproeverij in een bijzondere stad? Lees dan eens mijn artikel: Wijnproeverij Maastricht!

wijnmaand juli

Vrijgezellenfeestje

Een weekje later werd ik ‘s middags verrast door mijn vriendinnen. Het was tijd voor een feestje aangezien ik in september ga trouwen.  We begonnen met bubbels en een workshop bonbons maken bij Meneer Chocola in Scheveningen. Daarna een high wine bij Wicked Wines. Dat hadden die vriendinnen van mij goed bedacht! Iets met wijn valt natuurlijk altijd goed in de smaak bij mij 😉 Na de wijn en hapjes aten we (veel te veel) tapas bij Tapasrestaurant Triana. Ook hier was goed over nagedacht. Dit restaurant is vernoemd naar een wijk in Sevilla,  de plek waar ik vorig jaar ten huwelijk ben gevraagd!

wijnmaand juli

Verjaardagsfeestje

Halverwege de maand werd Mark een jaartje ouder. Dat vierden we met een lunch bij Capriole Café. Ik had een sandwich van desembrood met gravlax dille, yoghurt spread, Granny Smith en Hermit gin. Dat laatste werd er aan tafel als final touch nog op gesprayed. Daarbij een frisse Franse Sauvignon Blanc Le Dropt uit de Sud-Ouest. Goede combi! ‘s Avonds sloten we de verjaardag goed af met sushi en heerlijke Vouvray bubbles (de foto bovenaan is een foto van dat verjaardagsdiner). Genieten!

Een tip voor een verjaardag is trouwens het organiseren van een wijnproeverij thuis. Lees het artikel voor inspiratie!

wijnmaand juli

Eten in de Clubroom van de ss Rotterdam

Anderhalve week geleden maakte ik tijdens een bloggersdiner kennis met de Club Room by ss Rotterdam. Uit eten dus op het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika lijn. Het was een geweldige avond! Mooie wijn spijs combinaties op een supergave locatie, echt een aanrader! Lees de gastblog hierover die ik schreef voor Anne-Wies.nl. Ik schreef trouwens ook een artikel met leuke tips voor een weekend Rotterdam.

clubroom ss rotterdam

wijnen clubroom ss rotterdam

De wijnen die tijdens het diner geschonken werden: Georg Mosbacher Riesling wijn uit Duitsland, Rias Baixas Albarino ‘Granbazan Etiqueta verde’ uit Spanje, Stonebarn Zinfandel uit Amerika en Blue Moscatel Vindo de La Tierra de Castilla uit Spanje.

AirDnD

Vorige week maakte ik kennis met AirDnD en at ik bij 2 gezellige thuischefs op een hele gave woonboot in Amsterdam.  Leuk concept, waarbij je ook je eigen wijnen kunt meenemen. Blog hierover volgt nog!

airdnd

Leuke wijnmaand juli toch? Wat waren jouw leuke wijnmomenten? Laat het weten!

Ben jij een echte wijnliefhebber? Dan wil je vast geen enkele update missen. Zorg dan dat je wijn blog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties