En juni zit er bijna op! Ook dit was weer een mooie wijn maand voor wijnblog Wijntjes met Esther met veel leuke wijn momenten. Lees je mee?

Masterclass Torres

Begin deze maand was ik bij een bijzondere Torres wijnproeverij in Amsterdam. Bijzonder vanwege het feit dat we de proeverij al varende op een boot door de grachten deden, bijzonder vanwege de wijnen maar helemaal bijzonder vanwege het feit dat Mr. Miguel Torres Sr. er zelf bij was! Samen met hem proefden we 2 vintages van de Gran Muralles en 3 vintages van de Mas La Plana. Daarna volgde een lunch met heerlijke bijpassende wijnen en gaf Mr. Torres Sr. nog een presentatie. Een interessante, mooie middag!

Ook eens een wijnproeverij meemaken in een bijzondere stad? Lees dan mijn artikel: Wijnproeverij Maastricht!

wijnproeverij torres

Wijnfeest le Barquichon

Halverwege juni organiseerde Le Barquichon (de locatie voor de Franse Wijnproeverij die ik zaterdag 1 juli organiseer) een wijnfeest in de Kerkstraat in Voorburg. Ik was benieuwd en ging langs. Wat een gezelligheid! En lekkere wijn natuurlijk! Mijn favoriet was de Portugese Monte Velho die je bij de stand van het Proefhuys kon proeven. Bij 3 andere wijnleveranciers kon je ook nog wijn bestellen en Le Barquichon zorgde voor mooie hapjes. Volgend jaar weer?

wijnfeest le barquichon

Opening Hofhouse Den Haag

Sinds kort zijn de deuren van Hofhouse in Den Haag geopend! Bij dit foodconcept kun je bij 8 verschillende ondernemers terecht voor een hapje en drankje. 6 ondernemers hebben een vaste plek; SLA, Toastable, Mad Mex, Noomi, Da Portare Via enBurgerz. Daarnaast zijn er 2 pop-up plaatsen. Op dit moment worden die plekken ingenomen door Lekkernijs en Zilt & Zalig. Veel keuze dus!

Ik was bij het persdiner aanwezig en kon zo kennis maken met alle concepten. Leuk! Ik genoot o.a. van quesidilla’s, een burger en salade van SLA. En natuurlijk kon ik het niet laten de wijnkaart te checken. Die is ook goedgekeurd! Aardig wat opties en een leuke selectie. Ik proefde de Grüner Veltliner van Weingut Allram en de Beringer Chardonnay uit Amerika. Lekker!

Leuk dat er steeds meer goede plekken in Den Haag bij komen waar je goed kan eten en lekkere wijn kan drinken! Lees mijn artikel over leuke restaurants in Den Haag voor meer tips.

hofhouse den haag

hofhouse den haag
De bar! Waar je terecht kunt voor heerlijke cocktails maar ook wijn 🙂 Oh en koffie natuurlijk ook!

 Restaurant Bentinck

In juni schreef ik ook mijn eerste gastblog Restaurant Bentinck, hotspot met kasteeltuin voor Anne-Wies.nl en reisde daarvoor naar Amerongen om daar aanwezig te zijn bij een perslunch bij Restaurant Bentinck. Wat een mooie kennismaking was het! De zon werkte heel goed mee die dag! Perfect weer voor het ontvangst in de moestuin waar we het team van Bentinck ontmoetten en we allerlei heerlijke hapjes en een mooie alcoholvrije cocktail proefden. Het leuke van dit restaurant is dat de groenten, fruit en kruiden uit de moestuin een belangrijke rol spelen. Dat zie je ook duidelijk terug komen in de hapjes maar ook in de gerechten die wij later tijdens de lunch proefden. Mooie wijnen erbij, echt genieten daar!

restaurant bentinck

WSET 2; de uitslag!

Eind mei deed ik examen in het kader van de WSET 2 cursus die ik gedaan heb. 8 woensdag avonden les en daarnaast studeren! Wat is er toch veel over wijn te leren en te ontdekken! Deze maand kwam de uitslag en YES het wijnbrevet is in de pocket! Blij mee 🙂

Wijntjes met Esther jarig

Mijn wijnblog bestond afgelopen weekend precies 1 jaar! Wat ben ik blij dat ik vorig jaar de stap genomen heb om gewoon te beginnen! Veel geleerd, veel geproefd en veel mooie wijnmomenten meegemaakt! Ik kijk uit naar het tweede jaar 🙂 Lees er meer over in het blog Hiep Hiep hoera Wijn blog Wijntjes met Esther 1 jaar!

Veel te vieren! Tijd voor champagne!

Wat waren jouw leuke wijnmomenten deze afgelopen maand?


Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties