Wat vliegt de tijd! Maart zit er al weer bijna op! En wat een leuke (wijn) maand was het. In dit artikel blik ik terug.

Kamer van Koophandel

De maand begon goed, Wijntjes met Esther is sinds kort officieel een bedrijf! Joehoe!!! Naast het bloggen wat ik lekker blijf doen, heb ik allerlei andere leuke ideeën en daarom heb ik de knoop gehakt en wijnblog Wijntjes met Esther ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Wijnfestival Bacchus

De meeste wijnfestivals zijn in de zomer, maar Bacchus Wijnfestival introduceerde dit jaar een nieuw festival. Zij hebben elke zomer een festival in het Amsterdamse Bos maar 10-12 maart was er een editie bij De Duif in Amsterdam. Een wijnfestival in een kerk! Super locatie, fijne wijnen, hapjes en een geweldige sfeer. Een mooi feestje!

Wil je ook eens een gaaf wijnfestival meemaken? Lees dan mijn artikel over Wijnfestivals 2018!

wijnfestival bacchus

Lancering AIX Rosé

Maandag 13 maart was ik uitgenodigd om bij de lancering van de Aix  Rosé Vintage 2016 te zijn. Eric Kurver, de wijnmaker was er zelf ook bij en tijdens het proosten vertelde hij hoe met Aix klein begon  maar nu 10 jaar later over de hele wereld verkoopt. Het bijzondere is dat hij dit voor elkaar krijgt met de verkoop van 1 wijn want de rosé is het enige wat hij maakt. Aix komt uit de Provence en wordt gemaakt van Grenache, Syrah en Cinsault. Ik ben geen grote rosé fan, maar ik moet bekennen deze smaakte goed! Ook leuk die grote flessen 🙂

Foto: Else Loof

Wijncursus WSET 2

Deze maand ben ik begonnen met een wijncursus WSET 2, waarbij ik hopelijk na 8 lessen succesvol examen doe en een wijnbrevet in the pocket heb. Nog 6 lessen te gaan en nog heel wat te leren en proeven. Hier lees je meer in de blog die ik er eerder over schreef.

wijncursus

Bosman Vineyards proeverij

 Via via belandde ik halverwege maart bij een proeverij van Zuid-Afrikaanse wijnen van Bosman Vineyards. Deze proeverij werd gegeven op de Horeca Academie in Den Haag. Antonia Bosman was er bij om van alles over de wijngaard en de wijnen te vertellen. We proefden verschillende witte en rode wijnen van hun 3 wijngaarden die in gebieden met verschillende klimaten gelegen zijn. Dat proef je zeker! Leuk dat er ook wijnen bij zaten die van wat minder bekende druiven gemaakt zijn zoals Cinsault en Pinotage. Mijn favoriet was echter de Optenhorst Chenin Blanc 2013. Een wijn met veel smaak, veel geur en hints van vanille en honing. De wijn heeft 9 maanden op hout gerijpt en dat proef je. Wijnproeverijen zijn te gek! Daarom schreef ik laatst een artikel over het zelf organiseren van een wijnproeverij thuis!

Wil je een keer een wijnproeverij meemaken in een bijzondere stad? Lees dan eens over de wijnproeverij in Maastricht!

wijnproeverij zuid afrika

Amsterdam Winefestival

Afgelopen weekend was het Amsterdam Winefestival. Een festival in de Westergasfabriek met als thema de oogstfeesten van de wijnboeren uit de gebieden in het het zuidelijk halfrond. Zondag ging ik er met een vriendin heen. Mooie locatie met decoratie helemaal passend bij het thema. 5 landen met elk een eigen bar en grote selectie wijnen waar je voor halve glazen, een glas of een fles kon kiezen. Qua wijnen genoeg te proeven dus! Bij wijn hoort lekker eten, maar het eten was wat mij betreft aan de prijzige kant. Een kaasplank voor €16,50? Toen de rijen ook overal steeds langer werden, hielden wij het voor gezien. Jammer, want het concept is super leuk!

amsterdam winefestival

Eerste Wijntjes met Esther evenement!

En iets super leuks om mee af te sluiten; het eerste Wijntjes met Esther evenement komt er aan!!! Heel erg gaaf! Op zaterdag 13 mei organiseer ik Italiaanse Wijntjes met Esther & Caroni, een Italiaanse Wijnproeverij bij Restaurant Caroni in Den Haag. We gaan fantastische wijnen proeven, krijgen enthousiaste uitleg van Caroni himself en genieten van bijpassende hapjes. Er zijn een beperkt aantal plaatsen en de eerste kaartjes al verkocht (jippie!), dus meld je snel aan (door te mailen naar info@wijntjesmetesther.nl)! Ik kijk er in ieder geval naar uit en hoop je daar te ontmoeten! Zie ook het Facebook event voor meer info!

evenement wijntjes met esther

Op naar april!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties