Mei zit er weer op! Eindelijk goed weer. Hoe fijn is dat! En wat een leuke wijnmaand was het! In dit artikel lees je alles over wijnmaand mei.

Eerste Wijntjes met Esther evenement

Mijn hoogtepunt van de maand was toch wel het eerste Wijntjes met Esther evenement wat ik organiseerde op 13 mei; een Italiaanse wijnproeverij bij restaurant Caroni in Den Haag. Sowieso een heel leuk hoogtepunt voor dit wijnblog! Een evenement waar ik samen met 12 enthousiaste wijnliefhebbers heerlijke Italiaanse wijnen en hapjes proefde. Super geslaagd! Hou Wijntjes met Esther in de gaten want er komt zeker een volgend evenement aan. Leuk als je er dan (weer) bij bent!

wijnmaand mei

Opening Rayleigh & Ramsay

In Amsterdam heb je sinds kort een wijnparadijs! Ik was bij de opening van Rayleigh & Ramsey eerder deze maand en ben super enthousiast over deze nieuwe plek op de Overtoom. Je hebt in dit wijncafé keuze uit maar liefst 100 wijnen die je ook nog eens zelf mag tappen. Gaaf concept! Rayleigh & Ramsay is een groot succes!

wijnparadijs

Kennismaken met mooie witte wijnen uit de Loire

Hoe bekend ben jij met wijnen uit de Loire (Frankrijk)? Ik eigenlijk niet zo. Zowieso is Frankrijk een land waar ik nog niet zo veel kennis van heb. Door de WSET2 cursus ben ik er al wel wat meer over te weten gekomen en kijk ik er naar uit om dit land verder te ontdekken. Frankrijk heeft als klassiek wijnland nummer 1 zoveel te bieden, zo ook de Loire.

De Loirevallei is een veelzijdig wijngebied (en ook de grootste van Frankrijk qua witte wijn productie) waar heel veel witte kwaliteitswijnen vandaan komen. Doordat het gebied zo groot en uitgestrekt is, is er binnen het gebied veel verschil tussen de soorten bodem en ook in het klimaat. Dat zorgt natuurlijk ook voor de diversiteit in de wijnen. In de Loire vind je veel Sauvignon Blanc, maar ook bijvoorbeeld de Melon Blanc en Chenin Blanc. Die laatste zijn wat minder bekend, maar dit zijn ook echt fijne wijnen!

Tijdens een perslunch waar Loire wijnen centraal stonden had ik mooi de gelegenheid verder kennis te maken met deze regio.  Bij elke gang werden 2 verschillende Loire wijnen geschonken met daarbij een toelichting door Chris Alblas, register vinoloog en docent van de Wijnacademie.

De wijnen pasten uitstekend bij de lunch die volledig in het teken van de zee stond! We werden verwend met fruits de mer, sushi en risotto met dorade. Heerlijk!

loire wijnen

Van links naar rechts:

Chapin & Landais, Saumur Brut ‘Le Grand Saumur Brut’ (90%Chenin Blanc, 10% Chardonnay), Domaine du Columbier, Muscadet Sèvre et Maine sur lie Cuvée des deux Colombes’2015 (Melon de Bourgogne), Domaine Michaud, Touraine Sauvignon 2016 (Sauvignon Blanc), Domaine de La Louvetrie, Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2015 (Melon de Bourgogne), Domaine de la Renaudie, Touraine Chenonceaux 2015 (Sauvignon Blanc), Domaine Cady, Anjou Blanc 2015 (Chenin Blanc), Château d’Epiré, Savennières ‘Le Hu-Boyau’2014 (Chenin Blanc).

loire wijn met sushi

WSET2 examen

Spannend, na 8 cursus avonden had ik anderhalve week geleden het WSET 2 examen in Rotterdam! 50 multiple choice vragen over wijn, mousserende-en versterkte wijn, sherry, port en gedestilleerd. Nog even afwachten maar hopelijk een stapje dichter bij het wijnbrevet en binnenkort een positieve uitslag! In ieder geval ben ik een heel stuk wijzer geworden door deze cursus en dat is zowieso al heel waardevol.

wijnbrevet

Rypp Wijnfestival

Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Rypp Wijnfestival in Rotterdam plaats. Wat was het een geslaagd evenement! Heel relaxed, gave locatie, mooi weer en heel veel verschillende wijnen om te proeven. Ik heb genoten!

En wat is Rotterdam ook een leuke stad! Er is zo veel te beleven. Zo beleefde had ik laatst een geweldig weekend Rotterdam. Wil je ook eens een wijnfestival bezoeken? Lees dan het artikel: Wijnfestivals 2018!

rypp festival

Leuke wijnmaand toch? Op naar de volgende! Wat zijn jouw leuke (wijn) momenten van afgelopen maand?

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties