Wat een leuke maand was november! Veel lekkere wijnen geproefd, maar het was ook de maand van cava. Een goede maand om alvast in de stemming te komen voor december! Een terugblik op de maand…

Ben je trouwens al druk in de weer met het uitzoeken van kado’s voor je vrienden en familie? Ik help je graag een handje! Als je omgeving net zo’n wijnfan is als jij heb je vast iets aan mijn lijstje met kado’s voor een wijnliefhebber!

A Freixenet night out
Samen met een groep bloggers was ik half november uitgenodigd voor A Freixenet Night out in Amsterdam bij de Undercurrent. Wat een leuke avond was dat! Cava van Freixenet, bites en heel relaxed film kijken. Je keek namelijk niet vanaf een gewone stoel, nee de zaal lag vol met fatboys. Je mocht ook een +1 meenemen, dus ik heb heel knus film gekeken met mijn vriend. Super leuk event! Popcorn en bubbles gaat prima samen trouwens 😉

freixenet night out

Bistro Vertus
Er was intussen ook weer een nieuw restaurant geopend in Den Haag.  Daar wilde ik snel bij zijn! Het restaurant is namelijk een initiatief van de heren van wijnbar Bouzy en eigenaar van Villa La Ruche (fine dining restaurant in Voorburg). Ben bij alle twee wel eens geweest dus ik zag dit vooraf al helemaal zitten. Samen met Mark heerlijk gegeten en genoten van mooie wijnen, waaronder een Beaujolais. Lees meer over Bistro Vertus!

bistro vertus

Maca Wines tasting
Maca Wines stuurde een uitnodiging voor een wijnproeverij. Spaanse wijnen proeven? Daar zeg ik geen nee tegen! Dus op een maandagavond na werk samen met een vriendin richting Grand Café Mahler in Amsterdam. Samen met een gezellige groep mensen de verschillende wijnen geproefd. We begonnen met cava, daarna 2 witte wijnen, gevolgd door 3 rode wijnen. Gelukkig wel halve glaasjes, wel zo fijn aan het begin van de week 😉

Onze favoriet was Recuérdame, een witte wijn van Sauvignon Blanc, Chardonnay en Macabeo. Wat betreft rood sprong de Paraje Tornel er uit. Deze wijn is net als de andere rode wijnen van Maca van de druivensoort Bobal gemaakt. Een druivensoort die veel te vinden is in de regio waar de wijnen vandaan komen (vlakbij Valencia).

Wijnen proeven is altijd zo leuk! Daarom schreef ik een artikel over het organiseren van een wijnproeverij thuis!

maca wines
http://macawines.com/


Opnames Freixenet kerstdiner
Dit was wel een van de spannendste dingen die ik meegemaakt heb; meedoen aan een filmpje voor Freixenet cava wat rond kersttijd op Linda TV te zien zal zijn! Samen met een paar anderen was ik gevraagd aan te schuiven voor een kerstdiner wat bereid werd door actrice Jelka van Houten en Esther Weissman van Esther’s Cookery in Amsterdam. Leuk om mee te maken en erg benieuwd naar het eindresultaat!

20161125_161626


Breda
Met 2 vriendinnen ging ik het laatste weekend van november een weekendje naar Breda. Erg gezellig! Leuke stad met veel restaurantjes en kroegjes. De eerste avond aten we bij Van Cooth13. Goeie sfeer, heerlijk eten (als je tonijn steak op je kaart hebt staan, ben ik eigenlijk al verkocht!) en genoten van een Spaanse wijn; Alta Pavina, een blend van Tempranillo en Pinot Noir.

van cooth13 breda
http://www.vancooth13.nl/

Voordat we naar Breda gingen heb ik wel even onderzoek gedaan natuurlijk. Naar leuke restaurants maar ook naar wijnbarren. En die heeft Breda! En meer dan een 🙂 Zo heb je Wijnbar Pinot op de Grote Markt, maar gingen wij naar Wijnbar Dames Pellens.  Een klein gezellig zaakje, met veel wijnen waaruit je kunt kiezen. Ik ging voor een Portugese rode wijn gemaakt van allemaal (voor mij) onbekende druiven op de Syrah na. Daarna ging ik voor een Grüner Veltliner. Smaakte goed! Daarbij genoten we van een kaasplankje en olijven.

wijnbar dames pellens breda
http://www.wijnbardamespellens.nl/

Wil je geen enkele update missen? Zorg dan dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties