In mijn vorige wijnmaand overzicht vertelde ik dat het wat rustig was op de blog maar intussen ben ik weer druk bezig. Wijnmaand oktober was een maand die in het teken stond van proeverijen.

Volop proeven

Begin oktober was er een verticale Chablis proeverij van Domaine Laroche wijnen in het De L’Europe Hotel in Amsterdam. Een proeverij op hoog niveau. Niet alleen qua wijn maar ook qua eten. De gerechten werden verzorgd door de keuken van Bord’Eau, het twee sterren Michelin restaurant van dit hotel. Een hele ervaring dus. Zeker ook omdat de wijnmaker Gregory Viennois er zelf bij was. We proefden en vergeleken verschillende jaargangen en wijnen van verschillende terroir. Interessant!

Van Chablis naar een heel ander type wijn, namelijk die uit de Ribera del Duero, Spanje. Half oktober was ik bij een proeverij van Ribera del Duero wijnen van Bodegas Arzuaga bij restaurant Etxea in Den Haag. Afgelopen week was ik nog bij een Ribera del Duero persdiner dat plaatsvond bij restaurant Bolenius in Amsterdam. Ik ben gek op wijnen uit deze regio en eigenlijk sowieso van wijnen uit Spanje dus de uitnodigingen voor deze proeverijen nam ik natuurlijk met beide handen aan. Wijnen uit deze regio zijn wijnen met power, vaak op hout gerijpt. Precies waar ik van hou!

In tegenstelling tot Spaanse wijnen heb ik voorafgaand aan de proeverij van Turkse wijn van de Turkse Wijnkelder geen idee wat ik daar van ga vinden. Deze proeverij vond vorige week nog plaats. Een hele geslaagde kennismaking. De 10 wijnen die we proefden waarop op 1 na allemaal van ‘bekende’ druivenrassen gemaakt. Zo zat er zelfs een Turkse Tempranillo bij!

Ik heb nog wat te doen komende maand want ik vind het wel leuk om nog wat meer over deze proeverijen met jullie te delen op wijnblog Wijntjes met Esther. Blogs zullen dus nog volgen!

Heb je ook zin gekregen om wijn te proeven? Bel je vrienden en regel een wijnproeverij thuis! En wat dacht je van een wijnproeverij in een bijzonder stad? Lees dan eens mijn artikel: Wijnproeverij Maastricht!

proeverijen

Nieuwe ontdekkingen in Den Haag

Jamie’s Italian

Samen met een vriendin voor de eerste keer bij Jamie’s Italian in Den Haag geweest. Ja, dit restaurant draagt de naam van chef Jamie Oliver. Ik heb daar verder niet echt speciaal wat mee, maar het is altijd leuk om nieuwe restaurants in de stad uit te proberen. Een mooie zaak, maar ook vrij groot. Voor mij iets te. Qua wijn is er niet heel veel keuze (per glas). De Primitivo die ik eerst neem, valt me helaas tegen. De Pinot Grigio die ik er na neem, smaakt een stuk beter! Dan het eten. Er is veel te kiezen maar wij gaan uiteindelijk voor de truffel risotto en de garnalen linguine. Met 2 extra bordjes er bij, proeven we beide gerechten. Heerlijk! En het ‘ultieme knoflookbrood’ wat we vooraf bestelden doet zijn naam recht aan. Wat een geweldig brood is dat! Heel vers, brioche-achtig brood met verse knoflook natuurlijk. Daarover nog wat kaas gestrooid. Dit brood moest natuurlijk helemaal op.

Twee toetjes als afsluiting zou te veel worden dus kozen we samen een dessert van de kaart. Dat werd de chocolade brownie met gekarameliseerde popcorn en vanille ijs. Goede afsluiter!

Ik schreef trouwens een ander artikel over leuke restaurants in Den Haag. Er komt steeds meer bij! Wat dacht je bijvoorbeeld van (vis) restaurant Vigo? Te gekke plek!

Jamie's Italian

Bink rooftop bar en restaurant

Opeens kregen we zelfs een soort nazomer in oktober! Dus dat was een uitgelezen moment om naar buiten te gaan en de laatste zonnestralen op te vangen. Een mooie locatie hiervoor is het pas geopende Bink rooftop bar en restaurant in de Binckhorst. Hier kun je op de bovenste verdieping van het Binck 36 gebouw van de zon genieten op een van de twee dakterrassen. Natuurlijk met een heerlijk hapje en drankje! Oh en binnen is er ook genoeg plek, mocht het een keer slechter weer zijn.

bink rooftop interieur

Gastbloggers

Wellicht is het jullie al opgevallen; er verschenen afgelopen maand 2 artikelen die niet door mij geschreven waren.
Er gebeurd van alles in de wijnwereld, wat ik leuk vind om hier te delen. Maar aangezien ik niet overal bij kan zijn, schakel ik af en toe hulp in. Zo ging Bart naar een proeverij van Australische wijn en Annick naar een masterclass en proeverij van Nieuw-Zeelandse wijn.  Mocht het zo uitkomen, dan zullen ze weer op pad gaan voor Wijntjes met Esther. Maar de blog heet natuurlijk niets voor niets Wijntjes met Esther, dus op af en toe een blog na blijft de rest van de artikelen gewoon van mijn hand komen.

gastblogger bart

gastblogger annick

Een drukke wijnmaand oktober dus! In ieder geval qua proeven. Hoe was jouw wijnmaand? Wat was jouw leukste wijnmoment? Laat het weten.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties