De maand zit er weer op! En wat mij betreft de mooiste maand van het jaar! Logisch natuurlijk want in het vorige maandartikel noemde ik het al, in september zou ik gaan trouwen met daaropvolgend een huwelijksreis naar Sicilië.

Trouwdag

Wat was het geweldig! Eind september vorig jaar vroeg Mark mij ten huwelijk in Sevilla en bijna een jaar later was het eindelijk zover na alle voorbereidingen, we stapten in het huwelijksbootje. De weersvoorspellingen zagen er de gehele week niet geweldig uit; het leek er op dat het een koude en regenachtige dag zou worden. Maar de weergoden waren ons gunstig gestemd! Het grootste gedeelte van de dag was er gewoon zon en de borrel kon zelfs gewoon buiten plaats vinden. We hebben echt heel erg genoten van de dag, met lieve vrienden en familie op een super locatie in Vught. Met allerlei heerlijke wijnen, hapjes en diner. Met een goed feest als afsluiting. Een dag om nooit te vergeten!

trouwdag

Op huwelijksreis naar Sicilië

Na al die voorbereidingen en die mooie dag, was het hoog tijd voor vakantie. Op naar Sicilië voor onze honeymoon. Met een huurauto ontdekten we vooral het zuiden en zuid-oosten van dit mooie eiland. Tijdens de 10 dagen die we er zijn geweest, genoten we van mooie stadjes, heerlijk eten en geweldige wijnen. En elkaar natuurlijk 😉 Met als hoogtepunt de wijnen van de Etna, die we proefden tijdens onze bezoekjes aan de wijngaarden daar. Over de leuke restaurantjes, wijnbarren en de wijnen kan ik jullie heel wat vertellen, dus daar volgen nog wat blogs over. Samenvattend: echt een aanrader dit Italiaanse eiland! Er is al een artikel over leuke wijnbarren in Sicilië.

wijngaard etna

Wijn en smullen in de provincie Namen, België

Net een paar dagen terug van onze huwelijksreis, pakte ik weer een koffer in. Maar dit keer voor een persreis. Namens ongewoonlekker.com en voor mijn eigen blog wijntjesmetesther.nl was ik samen met een groep bloggers en journalisten uitgenodigd om kennis te maken met Namen (Wallonië) en omgeving. Op het programma o.a. veel wijn en bezoeken aan verschillende wijngaarden dus een perfecte trip voor mij! Leuk om kennis te maken met een (voor mij) onbekend wijnland. Ik ben net 1 dag terug dus de blog over deze reis volgt nog. Update: Intussen is het artikel af. Hier kun je meer lezen over Belgische wijn.

chateau de bioul

Jubileum lunch restaurant Fris by Rick May

Eerder deze maand was ik bij een speciale perslunch bij fine dining Restaurant Fris by Rick May in Haarlem. Precies 1 jaar geleden nam chef Rick May deze zaak over van vorige eigenaren Lex en Sophia Gasseling. Sinds 2014 werkt hij al bij dit restaurant maar als eigenaar heeft hij het afgelopen jaar de tijd genomen om ook echt zijn eigen kookstijl en identiteit te vinden.

Dat proefden we terug tijdens die lunch met verrassende gerechten van veelal Nederlandse producten (zo was kip het hoofdgerecht), maar wel met een Oosterse twist. Mijn favoriet was het gerecht van geroosterde gamba met avocado, Tandoori Masala en filodeeg gevuld met tartaar. Smullen! Bij de gerechten ook heerlijke wijnen. Hieronder zie je welke dat waren. Maar mocht je er meer over willen weten, kun je ook de blog over restaurant Fris teruglezen. Ik schreef trouwens ook een ander artikel over leuke restaurants in Haarlem.

wijn line up

Verder was het deze maand wat rustig op de blog, maar je begrijpt na het lezen van dit artikel vast hoe dat kwam ;). Maar ik heb deze maand wel veel inspiratie op gedaan, dus in oktober zal ik weer voor meer artikelen zorgen!

Hoe was jouw wijnmaand september? Laat het weten in de comments!

Ben jij een wijnliefhebber? Dan wil je vast geen update missen! Zorg daarom dat je wijn blog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties
(Visited 1 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.