fbpx

Wijnpaal: Een mooi design wijnrek in huis!

Wijnpaal is een bedrijf dat prachtige horizontale wijnmeubels maakt. Vorig jaar augustus zijn we verhuisd en dat betekent dat we intussen al ruim een jaar Voorhout in plaats van Den Haag onze woonplaats kunnen noemen. Time flies! Nu hebben we bij het verhuizen gewoon alle meubels ingepakt en hier weer uitgepakt. Nieuwe meubels staan op het verlanglijstje maar daar is het tot nu toe nog niet van gekomen. Hoe leuk is dan ook onze nieuwe aanwinst: de Wijnpaal.Wat is zo’n Wijnpaal nou precies?  Een wijnmeubel ofwel paal die tussen vloer en plafond gemonteerd wordt. In de Wijnpaal kun je 20 wijnflessen steken die op die manier onderdeel worden van je interieur. Bij mij sluit het mooi aan met waar ik dagelijks mee bezig ben; wijn!

Het uitkiezen van een Wijnpaal

Ik mocht een Wijnpaal naar wens uitkiezen, en dat begint met het kiezen uit twee series; de Compact Serie en de Custom Serie. De Compact Serie is de ‘bescheiden’ variant van de Wijnpaal, maar ik hoef er niet over na te denken en ga natuurlijk voor de Custom Serie waar je lekker veel flessen in kwijt kunt.

Binnen de Custom Serie heb je 4 verschillende opties; houtlook, zijdeglans wit, optie waarbij je ook een aantal mousserende wijnen kwijt kunt in de paal en de custom optie.  Wij kiezen voor zijdeglans wit, wat ons het mooist lijkt in combinatie met de blauwe muur waar de paal voor komt te staan.

Het (laten) plaatsen en opmeten van de Wijnpaal

Bij je bestelling kun je aangeven of je de Wijnpaal zelf wilt installeren of dat je gebruikt maakt van de meet-en installeer service. Het schijnt makkelijk te zijn dit zelf te doen, maar ik vond het wel handig dit te laten doen. Weet je zeker dat het goed gaat!

En binnen een week na het bestellen van de Wijnpaal stond Mike op de stoep en was de paal binnen een uur geïnstalleerd!

Het resultaat

Daarna was het mij! Om 20 flessen uit ons andere wijnrek te halen en de Wijnpaal te vullen. Nu hebben we geen onwijs grote collectie, maar wel wat meer dan 20 flessen. Geen hele moeilijke keuze, alleen de paar oudere wijnen  blijven liggen (in het donker in een aparte kamer liggen ze beter dan in de woonkamer) maar verder zijn de meeste wijnen prima Wijnpaal materiaal.

Natuurlijk wilde ik ze wel sorteren op flesvorm en kleur. Best nog een uitdaging want er zijn meer verschillende flesvormen dan je verwacht! Maar ik ben blij met het eindresultaat! De Wijnpaal is een mooie toevoeging aan ons interieur! Zo zien we in ieder geval onze flessen dagelijks en weten we wat voor lekkers we allemaal nog te proeven hebben 🙂

Benieuwd naar Wijnpaal? Check de website.

Zelf een Wijnpaal? Krijg een tegoed voor een Wijntjes met Esther proeverij!

En hoe leuk, als je nu een Wijnpaal bestelt met de code WIJNTJESMETESTHER50 ontvang je naast die gave Wijnpaal ook een proeverijbon t.w.v. €50,- die je kunt besteden aan een Wijntjes met Esther proeverij.

Dit artikel is een samenwerking met Wijnpaal. In dat kader heeft Wijntjes met Esther de Wijnpaal gekregen. 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Niet alleen lezen over wijn maar ook genieten van wijnen die ik speciaal geselecteerd heb? Dat kan via mijn wijn webshop Wijn van Esther

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Champagne! Cheers!

Deel met vrienden
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share
Scroll naar top