fbpx
wijnproeverij aan huis

Wijnproeverij op locatie

Vanwege de recente Corona maatregelen is het reserveren/inplannen van een wijnproeverij op locatie niet mogelijk. 

Zin om met vrienden, familie of collega’s te genieten van mooie wijn en heerlijke hapjes? En wil je na afloop ook nog eens vol zitten met enthousiaste verhalen over de wijnen die je hebt geproefd? Proef dan met me mee tijdens een wijnproeverij op locatie!

Dit kan aan huis (in de tuin met lekker weer!) maar ook op je werk of een andere locatie die je in gedachten hebt. Zo heb ik al wijnproeverijen op locatie gegeven in o.a. Amsterdam, Den Haag, Leiden en in de Bollenstreek (o.a. Voorhout, Noordwijk).

Een leuke invulling voor een afdelings-of teamuitje, vrijgezellenfeestje, verjaardag of gewoon zomaar!

 

Wijnproeverij: hoe werkt het?

Goede wijn smaakt beter in goed gezelschap. Maar nóg beter als je het verhaal achter de wijn kent!

Net als mijn blogs zijn de wijnproeverijen die ik doe toegankelijk en laagdrempelig.  Ik wil er samen met jou en je gezelschap vooral een gezellig (wijn)feestje van maken met leuke en mooie wijnen en waarbij je ook zeker wat opsteekt over wijn.

Tijdens de proeverij ontdek je nieuwe wijnen en leer je wat je allemaal voor aroma's tegen kunt komen in de wijn.

Er zijn 2 verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen. Kies het pakket van je voorkeur en reserveer! Als je aanvraag binnenkomt, krijg je van mij een reactie ter bevestiging.

 

 

wijnproeverij_blog

#1: Wijnproeverij

 • 8 (proefglazen) wijnen (verschillende kleuren, druiven en wijnlanden, maar we starten sowieso altijd met bubbels)
 • Uitleg/begeleiding door mij bij de wijnen, interessante wijnweetjes en stap voor stap uitleg over hoe je wijn proeft. Zeker géén stoffige wijnles!
 • Compleet verzorgd (ik neem alles mee, dus ook glazen voor wijn, water en karaffen etc.)
 • Inclusief aromawiel & wijnscorekaart voor elke deelnemer

Duur: +/- 2,5 uur
Kosten per persoon:
€ 29,50

#2: Wijnproeverij compleet

 • 8 (proefglazen) wijnen (verschillende kleuren, druiven en wijnlanden, maar we starten sowieso altijd met bubbels)
 • Uitleg/begeleiding door mij bij de wijnen, interessante wijnweetjes en stap voor stap uitleg over hoe je wijn proeft. Zeker géén stoffige wijnles!
 • Compleet verzorgd (ik neem alles mee, dus ook glazen, servies etc.)
 • Inclusief aromawiel & wijnscorekaart voor elke deelnemer
 • Goed gevulde borrelplanken (want van wijn proeven krijg je trek ;))

Duur: +/- 2,5 uur
Kosten per persoon:
€ 39,50

Extra's:

Je kunt de pakketten nog uitbreiden met deze 2 extra opties:

 • Wijnquiz: Ontdek wie de beste neus, smaak en associaties heeft. De wijnen zijn ingepakt, er volgen vragen en nadat iedereen ze beantwoord heeft onthul ik de wijn en vertel er meer over (+€0,00 p.p. extra)
 • Deluxe wijnen: Wil je voor wat luxere wijnen gaan en lijkt het je feestelijk om de proeverij met champagne te beginnen? Kies dan voor een proeverij met deluxe wijnen. Dan neem ik in plaats van de reguliere selectie, deze wijnen mee (€10,- p.p. extra)
wijnproeverij

Verdere informatie

 • De genoemde prijzen zijn per persoon.
 • Wijnproeverijen zijn mogelijk vanaf 8 personen en meer.
 • Wijnproeverijen graag minimaal 2 weken van te voor boeken.
 • Ik verzorg graag proeverijen binnen een straal van max. 40 km vanuit Voorhout (tussen Amsterdam en Den Haag zo'n beetje). Daarbuiten eigenlijk niet maar je kunt altijd even contact per mail opnemen (esther@wijntjesmetesther.nl) voorafgaand aan het reserveren. E.a. hangt ook af van het aantal personen en de precieze locatie.
 • Voor alle soorten wijnproeverijen op locatie geldt; bij een afstand meer dan 40km (enkele reis) worden reiskosten in rekening gebracht. Parkeerkosten zijn ongeacht de locatie altijd exclusief en worden apart na afloop van de proeverij in rekening gebracht.
 • Een parkeerplek dient altijd op loopafstand van de plek waar de proeverij plaatsvindt beschikbaar te zijn (dit vanwege de vele spullen die ik mee neem).
 • Ik kom altijd een uur tot 45 minuten voor de afgesproken starttijd naar de locatie om alles klaar te zetten/maken.
 • Engelssprekende vrienden, familie of collega's? Geen probleem! De proeverij kan ook in het Engels gegeven worden.
 • Ik schenk alleen wijn aan deelnemers die 18 jaar of ouder zijn. Bij twijfel, kan ik om een ID vragen.

Lijkt het je wat zo'n Wijntjes met Esther wijnproeverij op locatie? Trommel dan vooral je vrienden, familie of collega's op en reserveer nu!! Heb je nog vragen? Check de FAQ's aan het einde van dit artikel of neem contact op via mail esther@wijntjesmetesther.nl of app/bel 06-14293100

Vanwege de recente Corona maatregelen is het reserveren/plannen van een wijnproeverij op locatie niet mogelijk. 

Eerdere proefervaringen:

slider5
slider2
slider3
slider6
slider4
slider1
previous arrow
next arrow
wijnproeverij op locatie boeken
wijnproeverij op locatie boeken

FAQ over de wijnproeverij

Ja hoor, een wijnproeverij kan overal. Bij je thuis, in de tuin of een boot die je (gehuurd) hebt. Maar zeker ook op het strand in de zomer! Lekker in de zon genieten van verschillende wijnen die ik voor je in schenk. Klinkt goed toch?

Nee hoor! Sowieso zijn de Wijntjes met Esther wijnproeverijen op locatie laagdrempelig en toegankelijk. Dus geen ingewikkelde of hele technische verhalen. Het gaat om genieten en het ontdekken van leuke, nieuwe wijnlanden, smaken en druiven.

Bij de wijnquiz staat vooral het ruiken en proeven centraal. Voorafgaand aan de quiz leg ik ook uit hoe je dit het beste kunt doen. Verder is de quiz een mix van meerkeuze en open vragen.

Wijnkennis is absoluut niet noodzakelijk!

Reserveer een datum via de reserveerknop hier op de pagina. Via deze link kom je bij een formulier met kalender waar je je gewenste datum kunt aangeven en je ook kunt invullen voor hoeveel personen je de proeverij wilt reserveren. Speciale wensen of nog vragen? Die kun je invullen bij het vakje ‘opmerking’ of je kunt mailen naar esther@wijntjesmetesther.nl

Na ontvangst van je reservering stuur ik je een mail met bevestiging en factuur voor de helft van het totaalbedrag. Dan kun je de aanbetaling voor de proeverij voldoen en is daarmee de boeking definitief. Na afloop van de proeverij stuur ik je een factuur voor het resterende bedrag.

Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar mocht de proeverij geannuleerd moeten worden dan kan dat tot uiterlijk 2 weken voor de proeverij. We kunnen natuurlijk kijken naar een alternatieve datum maar is er geen andere optie dan annuleren? Dan hoeft het restant bedrag niet voldaan te worden.

Het liefst verzorg ik overal in het land een wijnproeverij op locatie! Maar op dit moment doe ik het vooral in een straal van 30-40 km vanaf Voorhout. Woon je daar buiten dan bespreken we dit nog even. Het hangt af van de precieze locatie, het aantal personen en je wensen voor de proeverij.

Dat kan van alles zijn! Bij je thuis, op je werk, in de tuin, op je boot, in je vakantiehuisje. Mogelijkheden genoeg! Het is wel van belang dat het een enigzins ‘besloten’ locatie is, anders is er een vergunning nodig.

Ik heb zelf geen locatie tot mijn beschikking.

Ja, dat vind ik hartstikke leuk om te doen! Stuur een mailtje naar esther@wijntjesmetesther.nl of bel/app naar 06-14293100 dan bespreken we de mogelijkheden.

Nee hoor! Bij de proeverij draait het vooral om gezelligheid en het ontdekken van nieuwe, interessante wijnen. Wijnkennis is daarvoor niet van belang. Gezelligheid wel 😉 En na de proeverij weet ook jij weer wat meer over wijn,

Zeker! De wijnproeverij die je direct via de site kunt reserveren bestaat uit het proeven van 8 wijnen maar als je de proeverij wilt uitbreiden (of je wilt een bepaald thema, of alleen maar witte wijnen of…..), kan dat natuurlijk ook. Laat me weten wat je wensen precies zijn en ik pas de proeverij (en de prijs) daar op aan. Stuur je idee naar esther@wijntjesmetesther.nl of app me op  06-14293100.

Een wijnproeverij op locatie duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Ongeveer een uur voordat de proeverij start ben ik aanwezig om alles voor de proeverij klaar te zetten en de borrelplanken te maken. Bij grotere groepen ben ik er nog iets eerder.

Wie neemt je mee op wijnavontuur?

Hoi, ik ben Esther! Ik ben ondernemer in de wijn maar geen vinoloog, sommelier of wijnexpert, eerder een professionele wijnliefhebber al heb ik wel de wijncursus WSET 2 gedaan en start ik in september met WSET 3.

Ik heb een wijn webshop Wijn van Esther en op mijn wijnblog Wijntjes met Esther deel ik van alles over wijn en vind ik het hartstikke leuk om samen met andere wijnliefhebbers op wijnavontuur te gaan om zo meer over wijn te weten te komen, nieuwe wijnen en nieuwe wijnlanden te ontdekken en vooral van wijn te genieten. Nog leuker dan digitaal is het om dit tijdens een wijnproeverij te doen en op die manier mijn passie over wijn over te brengen.

Dus ben je ook gek op wijn en lijkt het je wat? En ben je op zoek naar een leuke invulling voor een vrijgezellenfeestje, verjaardag, afdelings-of teamuitje? Of gewoon zomaar? Trommel dan vooral je vrienden, familie of collega's op en prik een datum voor een wijnproeverij op locatie!

Aromawiel_later

Wijntjes met Esther wijnproeverij cadeau geven?

Wil je die wijnliefhebber die jarig is of iets anders feestelijks viert eens echt verrassen? Geef een wijnproeverij cadeau! Dat kan door een cadeaubon te bestellen die beschikbaar zijn in de webshop Wijn van Esther.  Je kunt uit verschillende waardes voor de bon kiezen.

 

 

Deel met vrienden
Scroll naar top