Wijnproeverij op locatie door Wijntjes met Esther

Vanaf nu is mogelijk een Wijntjes met Esther wijnproeverij op locatie te boeken! Ideaal om wijnen te proeven tijdens een verjaardag, vrijgezellenfeest, afdelingsuitje, weekendje weg, bedrijfsevenement of gewoon zomaar. Ik neem alles uit handen: je proeft fantastische wijnen gecombineerd met goed gevulde borrelplanken en ik neem al het glaswerk, karaffen, bakjes, planken enzovoorts mee. Het enige dat je zelf hoeft te doen is een geschikte plek en gezellige mensen vinden!

Wijnproeverij op locatie: aan huis of op de zaak

Dus heb je zin om met vrienden, familie of collega’s te genieten van mooie wijn en heerlijke hapjes? En wil je na afloop ook nog eens vol zitten met enthousiaste verhalen over de wijnen die je hebt geproefd? Proef dan met me mee! Dit kan aan huis (in de tuin met lekker weer!) maar ook op je werk of een andere locatie die je in gedachten hebt. Zo heb ik al wijnproeverijen op locatie gegeven in bijvoorbeeld Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam en in de Bollenstreek (o.a. Voorhout, Noordwijk)!

Wijnproeverij: hoe werkt het?

Goede wijn smaakt beter in goed gezelschap. Maar nóg beter als je het verhaal achter de wijn kent! Net als mijn blogs zijn de wijnproeverijen die ik doe toegankelijk en laagdrempelig.  Ik wil er samen met jou en je gezelschap vooral een gezellig (wijn)feestje van maken met leuke en mooie wijnen en waarbij je ook zeker wat opsteekt over wijn.

Er zijn 3 opties:

Optie 1: Wijnproeverij

 • 8 (proefglazen) wijnen (verschillende kleuren, druiven en wijnlanden, maar we starten sowieso altijd met bubbels)
 • Goed gevulde borrelplanken (want van wijn proeven krijg je trek ;))
 • Uitleg bij de wijnen, interessante wijnweetjes en stap voor stap uitleg over hoe je wijn proeft.. Zeker géén stoffige wijnles!
 • Compleet verzorgd (ik neem alles mee, dus ook glazen, servies etc.)

Duur: +/- 2,5 à 3 uur
Kosten per persoon: € 35,-*

* Dit bedrag per persoon geldt voor groepen vanaf 6 personen of meer. Grote groep of evenement? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Reserveer nu!

Wijnproeverij op locatie_buiten

Optie 2: Wijnquiz

 • 8 (proefglazen) wijnen (verschillende kleuren, druiven en wijnlanden, maar we starten sowieso altijd met bubbels)
 • Goed gevulde borrelplanken (want van wijn proeven krijg je trek ;))
 • Wijn proeven maar met een spel element! Ontdek wie de beste neus, smaak en associaties heeft. De wijnen zijn ingepakt, er volgen vragen en na dat iedereen ze beantwoord heeft onthul ik de wijn en vertel er meer over.
 • Lekker interactief!
 • Compleet verzorgd (ik neem alles mee, dus ook glazen, servies etc.)

Duur: +/- 2,5 à 3 uur
Kosten per persoon: € 35,-*

* Dit bedrag per persoon geldt voor groepen vanaf 6 personen of meer. Grote groep of evenement? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Optie 3: Bruisende bubbles proeverij

Heb je iets te vieren of hebben jullie zin om te genieten van bubbles? Dat kan met deze bruisende proeverij. We proeven maar liefst 6 verschillende soorten mousserende wijn (inclusief 1 champagne).

 • 6 (proefglazen) mousserende wijnen (incl. 1 champagne)
 • Goed gevulde borrelplanken
 • Uitleg bij de wijnen, interessante wijnweetjes en stap voor stap uitleg over hoe je wijn proeft. Absoluut géén stoffige wijnles!
 • Compleet verzorgd (ik neem alles mee, dus ook glazen, servies etc.)

Duur: +/-2 uur
Kosten per persoon: € 38,50**

** Dit bedrag per persoon geldt voor groepen vanaf 8 personen of meer. Grote groep of evenement? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Voor alle soorten wijnproeverijen op locatie geldt; binnen de Randstad worden geen reiskosten naar je locatie berekend, buiten de Randstad wordt dit wel in rekening gebracht. Parkeerkosten zijn ongeacht de locatie exclusief en worden apart na afloop van de proeverij in rekening gebracht. Een parkeerplek dient op loopafstand van de plek waar de proeverij plaatsvindt beschikbaar te zijn (dit vanwege de vele spullen die ik mee neem).

Lijkt het je wat zo’n Wijntjes met Esther wijnproeverij op locatie? Trommel dan vooral je vrienden, familie of collega’s op en reserveer nu! Heb je nog vragen? Check de FAQ’s aan het einde van dit artikel.

Wijntjes met Esther wijnproeverij cadeau geven?

Wil je die wijnliefhebber die jarig is of iets anders feestelijks viert eens echt verrassen? Geef een wijnproeverij cadeau! Dat kan door een cadeaubon te bestellen die beschikbaar zijn in de webshop Wijn van Esther.  Je kunt uit verschillende waardes voor de bon kiezen.

 

Over Wijntjes met Esther

Wie neemt je mee op wijnavontuur?

Hoi, ik ben Esther! Ik ben geen vinoloog, sommelier of wijnexpert, eerder een professionele wijnliefhebber ;). Op mijn wijnblog Wijntjes met Esther deel ik van alles over wijn en vind ik het hartstikke leuk om samen met andere wijnliefhebbers op wijnavontuur te gaan om zo meer over wijn te weten te komen, nieuwe wijnen en nieuwe wijnlanden te ontdekken en vooral van wijn te genieten. Nog leuker dan digitaal is het om dit tijdens een wijnproeverij te doen en op die manier mijn passie over wijn over te brengen.

Dus ben je ook gek op wijn en lijkt het je wat? Trommel dan vooral je vrienden, familie of collega’s op en prik een datum voor een wijnproeverij op locatie!

Wijntjes met Esther wijnevenementen

Naast wijnproeverijen voor groepen organiseer ik ook wijnproeverijen op verschillende locaties (restaurants) in diverse steden waarbij je kunt aansluiten. Daarvoor hoef je geen hele groep wijnliefhebbers op te trommelen maar kun je zo met bijv. een vriendin, je partner, je collega of je moeder  meedoen. Deze proeverijen hebben meestal een thema.  Check voor deze wijnevenementen de agenda!

wijnproeverij 8 personen

Wat vonden anderen van een Wijntjes met Esther wijnproeverij?

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Wijnproeverij
Average rating:  
 6 reviews
by Bart on Wijnproeverij
Wijnproeverij Bouzy

Wat een informatieve proeverij, en belangrijker nog, heerlijke karakteristieke wijnen! Dankjewel voor je enthousiasme en uitleg. Tot een volgende keer.

by Chris on Wijnproeverij
Excellent! Fun and informative!

Esther kindly arranged everything for a fantastic wine tasting afternoon with friends for a celebration. She provided a really great selection of wines (with accompanying snacks) and includes interesting information about each of them. She even translated the notes into English for an international group. Esther is knowledgeable, interesting and friendly. I’d highly recommend her wine tasting for anyone whether you’re already interested in wine or would like to know more.

by Hanneke van Paradijs on Wijnproeverij
Wijnproeverij in de tuin

Gisterenmiddag een compleet verzorgde wijnproeverij van Esther in mijn eigen achtertuin meegemaakt. Esther kwam ruim op tijd, met al haar eigen spulletjes. Beetje vreemd voor mij om toe te kijken hoe zij haar gang ging in de voorbereiding, ik heb werkelijk niets hoeven doen! Een mooi gedekte tafel met heerlijk en ruim gevulde borrelplanken was het startschot. De proeverij was leuk en lekker! We hebben wijnen geproefd die we anders nooit zouden tegenkomen of zelf uit de schappen zouden trekken. Esther maakt het niet te ingewikkeld of hoogdravend, maar laagdrempelig en gezellig. Stap-voor-stap nam ze ons mee in systematisch proeven volgens haar eigen smaak-wiel. Al mijn gasten waren blij verrast en waren blij dat ze het mee hadden gemaakt. Leuk om te zien dat van alle geproefde wijnen toch iedereen zijn eigen favoriet heeft. Ik vind het heel mooi om te zien hoe Esther van haar passie haar beroep heeft gemaakt. Ze gaat heel professioneel te werk. Ik raad deze activiteit en Esther zeker aan als je op zoek bent naar een gezellige invulling van een middag.

by Judith Bustos Molina Winkels on Wijnproeverij
Heerlijk en gezellig!

Gisteravond een proeverij van wijntjesmetesther bijgewoond, zeer goed verzorgd, heerlijke wijnen en lekkere hapjes in een zeer gemoedelijke sfeer. Leuk om bij elke wijn informatie te krijgen op een informele manier en ook gezellig om de andere personen aan tafel te spreken en te constateren dat smaken écht verschillen! Ik kom de volgende editie graag weer!

by Elle on Wijnproeverij

Met 10 vriendinnen een avondje ;Wijntjes proeven met Esther.
Een gezellige avond waar niets aan ontbrak!
Heerlijke en goed verzorgende wijnen en hapjes, garantie voor een leuke avond dus.
Esther, dank en veel succes met je Wijnproeverij/ blog.🍷

by Tamara Callebaut on Wijnproeverij
Leuke avond met verschillende wijnen van over de wereld

Onlangs een hele leuke avond gehad! Samen met 8 vrienden besloten we dat het tijd was voor een wijnproeverij. Ik ken Esther sinds kort van haar wijnblog en het leek me erg leuk om meer over haar kennis van wijn te horen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Esther kwam langs met allerlei verschillende en heerlijke wijnen. In 8 verschillende wijnen, van bubbels tot wit, rosé en rood werden we meegenomen in een reis rondom de wereld. Aan de hand van een smaakprofiel konden we de geuren en smaken benoemen, wat het erg leuk en speels maakte. Ook was er genoeg lekkers op de goed gevulde borrelplanken te vinden, die Esther had meegenomen. En de laatste wijn, een rode Primitivo uit Puglia, was één van mijn favorieten. Kortom, een hele leuke avond!

FAQ over de wijnproeverij

Ja hoor, een wijnproeverij kan overal. Bij je thuis, in de tuin of een boot die je (gehuurd) hebt. Maar zeker ook op het strand in de zomer! Lekker in de zon genieten van verschillende wijnen die ik voor je in schenk. Klinkt goed toch?

Nee hoor! Sowieso zijn de Wijntjes met Esther wijnproeverijen op locatie laagdrempelig en toegankelijk. Dus geen ingewikkelde of hele technische verhalen. Het gaat om genieten en het ontdekken van leuke, nieuwe wijnlanden, smaken en druiven.

Bij de wijnquiz staat vooral het ruiken en proeven centraal. Voorafgaand aan de quiz leg ik ook uit hoe je dit het beste kunt doen. Verder is de quiz een mix van meerkeuze en open vragen.

Wijnkennis is absoluut niet noodzakelijk!

Reserveer een datum via de reserveerknop onder aan deze FAQ’s. Via deze link kom je bij een formulier met kalender waar je je gewenste datum kunt aangeven en je ook kunt invullen voor hoeveel personen je de proeverij wilt reserveren. Speciale wensen of nog vragen? Die kun je invullen bij het vakje ‘opmerking’ of je kunt mailen naar esther@wijntjesmetesther.nl

Na ontvangst van je reservering stuur ik je een mail met betaallink voor de helft van het totaalbedrag. Via deze link kun je de aanbetaling voor de proeverij voldoen en is daarmee de boeking definitief. Na afloop van de proeverij stuur ik je een factuur voor het resterende bedrag.

Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar mocht de proeverij geannuleerd moeten worden dan kan dat tot uiterlijk 2 weken voor de proeverij. We kunnen natuurlijk kijken naar een alternatieve datum maar is er geen andere optie dan annuleren? Dan hoeft het restant bedrag niet voldaan te worden.

Het liefst verzorg ik overal in het land een wijnproeverij op locatie! Binnen de Randstad zijn er geen reiskosten. Woon je daar buiten dan bespreken we dit nog even. Het hangt af van de precieze locatie, het aantal personen en je wensen voor de proeverij. Maar we komen er vast uit!

Dat kan van alles zijn! Bij je thuis, op je werk, in de tuin, op je boot, in je vakantiehuisje. Mogelijkheden genoeg! Het is wel van belang dat het een enigzins ‘besloten’ locatie is, anders is er een vergunning nodig.

Ja, dat vind ik hartstikke leuk om te doen! Stuur een mailtje naar esther@wijntjesmetesther.nl of bel/app naar 06-14293100 dan bespreken we de mogelijkheden.

Absoluut niet! Bij de proeverij draait het vooral om gezelligheid en het ontdekken van nieuwe, interessante wijnen. Wijnkennis is daarvoor niet van belang. Gezelligheid wel 😉 En na de proeverij weet ook jij weer wat meer over wijn,

Zeker! De wijnproeverij die je direct via de site kunt reserveren bestaat uit het proeven van 8 wijnen maar als je de proeverij wilt uitbreiden (of je wilt een bepaald thema, of alleen maar witte wijnen of…..), kan dat natuurlijk ook. Laat me weten wat je wensen precies zijn en ik pas de proeverij (en de prijs) daar op aan. Stuur je idee naar esther@wijntjesmetesther.nl of app me op  06-14293100.

Een wijnproeverij op locatie duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Ongeveer een uur voordat de proeverij start ben ik aanwezig om alles voor de proeverij klaar te zetten en de borrelplanken te maken. Bij grotere groepen ben ik er nog iets eerder.

Load More

 

Reserveer nu!