Wijnroutes – de stadswandeling voor wijnliefhebbers

wijnbar Symposia

Ga je weleens een dagje of weekend weg, ben je gek op wijn en steden ontdekken? Dan is de wijnroute echt iets voor jou!

Met mijn speciale wijnroutes ontdek je in verschillende steden (Haarlem & Leiden zijn vanaf nu beschikbaar) gezellige restaurants, wijnwinkels en wijnbarren én ontdek je ook meer over wijn. Want naast het ontdekken van een stad ga je vast ook genieten van een goed glas wijn. En hoe proef je nou wijn? Dat leg ik je digitaal uit! Je krijgt na je bestelling ook een pakketje toegestuurd met aromawiel en scorekaarteen die je kunt gebruiken tijdens het proeven. Leuk om te ontdekken wat je ruikt, wat je proeft en (heel belangrijk) is de wijn lekker? Hoeveel punten geef je de wijn?

De wijnroute is dus een stadswandeling waarbij je een toffe stad en haar bezienswaardigheden ontdekt en meer over wijn ontdekt. Een top invulling van je middag toch? Een perfect uitje voor tijdens je dag of weekend weg zo'n stadswandeling met wijntwist.

Je wandelt in je eigen tempo. Je doet de tour namelijk op je eigen gekozen tijd met je eigen gezelschap.

 

 

 

Wat houdt zo'n wijnroute in?

Ontdek de stad

Met een wijnroute ontdek je de stad. De wijnroute is dus een stadswandeling en een ideaal uitje voor tijdens een dag of weekend weg.

Als je een wijnroute hebt geboekt, ontvang je een digitale route met daarop een wandeling waarmee je de stad van jouw keuze goed kunt ontdekken. Op de route geef ik je tips voor leuke tussenstops. Denk restaurants, lunchzaken maar ook bezienswaardigheden.

Waar je stopt en wat je doet op de route is lekker flexibel en up to you!

Zin om een terrasje te pakken? Ga je gang! Nog even shoppen of een museum bezoeken? Kan allemaal!

Met je eigen gezelschap

Zin om die stad te ontdekken met je geliefde? Een groepje collega's of vrienden? Of neem je je ouders mee? Het kan allemaal!

Je kunt een wijnroute doen met je gezelschap naar keuze op een moment naar keuze. Je loopt de route alleen en niet met een andere groep. En dat kan allemaal in je eigen tempo!

Je bepaalt zelf waar je stopt, of je veel of weinig loopt of je die ene leuke (wijn?)winkel binnenstapt of even neerstrijkt op een terrasje.

Ontdek & proef wijn

De wijnroutes zijn voor wijnliefhebbers! Op de digitale kaart, die je krijgt als je een wijnroute boekt, staan uiteraard de leukste wijnspots aangegeven, evenals restaurants die een goed wijnaanbod hebben. Ben je op zoek naar goede fles wijn voor thuis? Ook wijnwinkels vind je terug op de digitale wijnroute.

Verder begeleid ik je tijdens een wijnroute digitaal en ontdek je meer over wijn. Ik leer je in een aantal videos hoe je wijn proeft en jij mag meteen aan de slag met deze informatie want je kunt het proeven meteen toepassen bij die wijnbar of dat restaurant waar jij besluit neer te ploffen voor een glas wijn.

Weinig voorbereiden, volop genieten!

Je hoofd breken over waar je nou leuk kunt lunchen of dineren of waar je terecht kunt voor een goed glas wijn is niet meer nodig. Want met mijn wijnroutes bomvol tips maak ik het je makkelijk en kun jij lekker genieten. Win-win!

Met de wijnroute mis je niks en bespaar je jezelf veel uitzoekwerk.

wijnroutes overzicht

Boek nu jouw wijnroute!

Heb je plannen om binnenkort een dag of weekend er op uit te gaan? En wil je de stad ontdekken en meer over wijn leren? Boek dan nu een wijnroute in de stad van je voorkeur! Op dit moment heb je de keuze uit Leiden en Haarlem.

Hoe werkt het?

Bestel een wijnroute voor de stad van je voorkeur. Een wijnroute kost €25,-.

Na het bestellen van je wijnroute krijg je een pakketje thuis gestuurd. Hierin zitten verdere instructies, 1 wijnroute tasje, tools (zoals een wijn aromawiel en scorekaarten voor het wijnproeven) en informatie voor je wandeling.

Je krijgt toegang tot een aantal video's met uitleg over hoe je wijn proeft en hoe je de scorekaarten en het aromawiel kunt gebuiken. Deze video's bekijk je op de dag van je wijnroute.

Ook krijg je toegang tot je digitale wijnroute voor een leuke stadswandeling. Een wandeling waarop bezienswaardigheden, restaurants, wijnwinkels en wijnbarren aangegeven staan.

Als je 1 wijnroute bestelt is die geschikt voor 2 personen. In het tasje zitten namelijk voor 2 personen wijnwielen en scorekaarten (wijn proefnotitie formulieren). Wil je met meer mensen de route doen en vind je het leuk dat iedereen kan meeproeven? Dan kun je voor iedere persoon een setje (bestaande uit 1 aromawiel, 2 scorekaarten) toevoegen aan je bestelling.

Nog vragen over dit uitje? Check dan de FAQ's/meestgestelde vragen onderaan de pagina!

De wijnroutes zijn op dit moment beschikbaar in Haarlem en Leiden. Den Haag is de volgende stad die zal volgen.

 

 

Wijnroutes bestellen

Vaak gestelde vragen (FAQ's)

Een wijnroute is niet aan een bepaalde groepsgrootte gebonden. Je kunt het met een vriend, vriendin, collega of wie dan ook maar doen, gezellig met z'n tweeën. Maar de groep mag zeker ook groter zijn.

 

De wijnroute kun je op dit moment bestellen voor Leiden en Haarlem. 

Nee, hoor! Wijnroutes zijn leuk voor iedereen die wel eens een wijntje drinkt, het leuk vind om er mee bezig te zijn en te leren hoe je wijn proeft. Maar je hoeft er in principe niks vanaf te weten. 

Wijnroutes zijn laagdrempelig en vooral gericht op genieten en ontdekken.

Je boekt een wijnroute een week voordat je van plan bent de wijnroute te doen. 

Die tijd is nodig om je pakketje toe te sturen via de post. 

Wil je sneller en op kortere termijn een wijnroute doen? Check dan eerst de beschikbaarheid voordat je bestelt via de site. Checken kan door te mailen naar esther@wijntjesmetesther.nl of via whatsapp/Signal via 06-14293100 

In tegenstelling tot andere culinaire routes of wandelingen die je misschien wel kent doe je de wijnroute op een moment dat je zelf uitkiest. Jij bepaalt de datum, jij bepaalt met wie je de route gaat doen en hoe je de dag verder invult.

Je loopt dus niet tegelijk met andere mensen en hebt verder geen tijdslimiet oid.

Je krijgt allerlei tips voor in de stad, maar het is helemaal aan jou wat je er mee doet. 

Het is dus heel flexibel. 

Ja zeker! Als je het leuk vindt kan ik een proeverij voor je boeken bij mijn favoriete wijnbar. Kosten zijn €35 per persoon. 

Je krijgt dan 4 halve proefglazen en borrelhapjes.

Als je de wijnroute voor de stad naar keuze in je winkelmandje hebt gedaan kun je apart de wijnproeverij toevoegen.

Verder kun je op het bestelformulier je voorkeursdatum en tijd aangeven.  

Deel met vrienden
Scroll naar boven