Wijnroutes – hét perfecte uitje voor wijnliefhebbers

wijnbar Symposia

Ga je weleens een dagje of weekend weg, ben je gek op wijn en steden ontdekken? Dan is de wijnroute echt iets voor jou!

Met mijn speciale wijnroutes ontdek je in verschillende steden (Haarlem & Leiden zijn vanaf nu beschikbaar) gezellige restaurants en wijnbarren én ontdek je ook meer over wijn. Want naast het ontdekken van een stad, proef je op een leuke plek een aantal wijnen, leer je hoe je dat het beste doet en mag je de wijnen scoren. Wat proef je, wat ruik je en (heel belangrijk) is de wijn lekker? Hoeveel punten geef je de wijn?

De wijnroute is dus een soort stadswandeling waarbij je een toffe stad en haar bezienswaardigheden ontdekt, wijnen proeft en meer over wijn ontdekt. Een top invulling van je middag toch? Een perfect uitje voor tijdens je dag of weekend weg!

Je wandelt in je eigen tempo. Je doet de tour namelijk op je eigen gekozen tijd met je eigen gezelschap. Ik begeleid je digitaal aan de hand van een aantal video's. Een proeverij bij een van mijn favoriete wijnbarren van die stad, is onderdeel van de tour.

 

Wat houdt zo'n wijnroute in?

Ontdek de stad

Met een wijnroute ontdek je de stad. De wijnroute is dus een stadswandeling en een ideaal uitje voor tijdens een dag of weekend weg.

Als je een wijnroute hebt geboekt, ontvang je een digitale route met daarop een wandeling waarmee je de stad van jouw keuze goed kunt ontdekken. Op de route geef ik je tips voor leuke tussenstops. Denk restaurants, lunchzaken maar ook bezienswaardigheden.

Waar je stopt en wat je doet op de route is lekker flexibel en up to you!

Zin om een terrasje te pakken? Ga je gang! Nog even shoppen of een museum bezoeken? Kan allemaal!

Met je eigen gezelschap

Zin om die stad te ontdekken met je geliefde? Een groepje collega's of vrienden? Of neem je je ouders mee? Het kan allemaal!

Je kunt een wijnroute doen met je gezelschap naar keuze op een moment naar keuze. Je loopt de route alleen en niet met een andere groep. En dat kan allemaal in je eigen tempo!

Je bepaalt zelf waar je stopt, of je veel of weinig loopt of je die ene leuke (wijn?)winkel binnenstapt of even neerstrijkt op een terrasje.

Ontdek & proef wijn

De wijnroutes zijn voor wijnliefhebbers! Op de digitale kaart, die je krijgt als je een wijnroute boekt, staan uiteraard de leukste wijnspots aangegeven, evenals restaurants die een goed wijnaanbod hebben. Ben je op zoek naar goede fles wijn voor thuis? Ook wijnwinkels vind je terug op de digitale wijnroute.

Verder begeleid ik je tijdens een wijnroute digitaal en ontdek je meer over wijn. Ik leer je in een aantal videos hoe je wijn proeft en jij mag meteen aan de slag met deze informatie want bij de wijnroute zit een tussenstop inbegrepen bij een toffe wijnbar.

Hier kun je meteen aan de slag en het wijnproeven in de praktijk brengen.

Weinig voorbereiden, volop genieten!

Wandelen, de stad ontdekken (incl. leuke plekken voor lunch, wijn en diner), wijn proeven en meer over wijn leren. Wat wil je nog meer?

Wijnroutes zijn perfect geschikt voor dat dagje of weekendje weg in die toffe stad waar je al tijden heen wilt maar nog niet bent geweest. Of voor een bezoek aan die stad die je nog niet zo goed kent.

Je hoofd breken over waar je nou leuk kunt lunchen of dineren of waar je terecht kunt voor een goed glas wijn is niet meer nodig. Want met mijn wijnroutes bomvol tips maak ik het je makkelijk en kun jij lekker genieten. Win-win!

wijnroutes overzicht

Boek nu jouw wijnroute!

Heb je plannen om binnenkort een dag of weekend er op uit te gaan? En wil je de stad ontdekken en meer over wijn leren? Boek dan nu een wijnroute in de stad van je voorkeur! Op dit moment heb je de keuze uit Leiden en Haarlem.

Hoe werkt het?

Bestel een wijnroute voor de stad van je voorkeur. En zorg dat de datum waarop je de wijnroute wilt doen, minimaal over 1,5 week  is. (Dit om te zorgen dat je wijnproeverij geboekt kan worden en je het pakketje nog toegestuurd kan krijgen.)

Een wijnroute is geschikt voor 1 persoon. Ga je samen met iemand, dan bestel je de wijnroute dus 2x.

Na het bestellen van je wijnroute krijg je een pakketje thuis gestuurd. Hierin zitten verdere instructies, tasje, tools (zoals een wijn aromawiel en scorekaarten voor het wijnproeven) en informatie voor je wandeling.

Je krijgt toegang tot een aantal video's met uitleg. Deze video's bekijk je op de dag van je wijnroute.

Ook krijg je toegang tot je digitale wijnroute voor een leuke stadswandeling. Een wandeling waarop bezienswaardigheden, restaurants, wijnwinkels en wijnbarren aangegeven staan.

Altijd inclusief wijnproeverij

Onderdeel van de stadswandeling is een proeverij bij een toffe wijnbar in de stad. Hier krijg je 4 verschillende proefglazen wijn en kun je aan de slag met de scorekaart en het aromawiel die je krijgt na je bestelling en die je meeneemt als je je wijnroute gaat doen.

Met behulp van een aantal video's kun je de wijnen proeven en beoordelen.

Je hebt bij het bestellen van je wijnroute een keuze om de proeverij met of zonder hapjes te kiezen. Kies je voor de optie 'met hapjes' en heb je een allergie dan kun je dit aangeven door het bij het daarvoor aangegeven veld in het afrekenformulier.

Na het boeken van je wijnroute, krijg je verdere informatie toegestuurd en ontdek je bij welke wijnbar er voor je gereserveerd is. De proeverij duurt ongeveer 1,5 uur. De rest van de je middag of weekend kun je zelf invullen met behulp van de digitale kaart waar een heleboel leuke plekken aangegeven staan.

Nog vragen over dit uitje? Check dan de FAQ's/meestgestelde vragen onderaan de pagina!


De wijnroutes zijn op dit moment beschikbaar in Haarlem en Leiden. Den Haag is de volgende stad die zal volgen.

 

Wijnroutes bestellen

Ook voor groepen

Op zoek naar een leuke invulling voor een teamuitje? Voor een uitje met familie of vrienden? Ook voor groepen is een wijnroute met stadswandeling perfect geschikt!

Voor groepen (vanaf 7 personen) ga ik uit van maatwerk en kan de wijnroute geheel aangepast worden aan de wensen van de groep. Zo is een wijnroute voor groepen uit te breiden bijvoorbeeld met een of meerdere stops onderweg en/of diner op een passende locatie.

Ik kan de organisatie van het uitje geheel uit handen nemen en zelfs persoonlijk als begeleider en gids bij het wandelen van de wijnroute aanwezig zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten? Stuur een email naar esther@wijntjesmetesther.nl

groep proost
wijnroute Leiden

Wie organiseert die wijnroutes?

Hi, ik ben Esther, leuk om je digitaal te ontmoeten! Misschien ken je me al van mijn wijnblog? Al bijna 7 jaar is wijnblog Wijntjes met Esther een platform waar je digitaal op wijnreis meegenomen wordt en zo de leukste wijnen, restaurants, wijnbarren, wijnfestivals en interessante wijnweetjes ontdekt. Dat doe ik op een laagdrempelige manier, want wijn is interessant en leuk voor iedereen. Genieten en ontdekken zijn de twee belangrijkste uitgangspunten.

Ik vind het superleuk om steden te ontdekken, ben altijd op zoek naar de leukste plekjes en deel positieve ervaringen graag met anderen.

Dat doe ik al jaren via mijn blog en Instagram account maar nu komt dat ook allemaal samen in de wijnroutes die ik aanbied zodat ook jij die leuke plekken kunt ontdekken!

Heb je nog vragen over de wijnroutes? Mail me via esther@wijntjesmetesther.nl Ik help je graag verder!

Vaak gestelde vragen (FAQ's)

Een wijnroute is niet aan een bepaalde groepsgrootte gebonden. Je kunt het met een vriend, vriendin, collega of wie dan ook maar doen, gezellig met z'n tweeën. Maar de groep mag zeker ook groter zijn.

Groepen tot en met 6 personen kunnen hun wijnroute direct hier op de site bestellen. Ben je met 8 personen of meer, dan kun je je wijnroute afstemmen met Esther via esther@wijntjesmetesther.nl 

Er zijn ook mogelijkheden voor je groep om je wijnroute verder op maat te laten maken. Bijvoorbeeld met meer vaste stops of een diner wat voor je geboekt wordt op een passende toffe locatie. 

Wijnroutes zijn als eerst beschikbaar in Leiden. Maar andere steden zullen snel volgen. Binnenkort kun je ook op pad in Haarlem en Den Haag. 

Ja dat kan! Geef je dieetwens of allergie wel even aan op het bestelformulier dan kan er rekening mee gehouden worden. 

Vanwege de wijnproeverij die voor je geboekt wordt als onderdeel van de wijnroute, kun je niet zomaar de datum waarop je de wijnroute wilt doen verschuiven.

Tot 48u van te voor kun je in overleg met Esther (via esther@wijntjesmetesther.nl) de datum wijzigen. Korter van te voor wijzigen kan niet.

Nee, hoor! Wijnroutes zijn leuk voor iedereen die wel eens een wijntje drinkt, het leuk vind om er mee bezig te zijn en te leren hoe je wijn proeft. Maar je hoeft er in principe niks vanaf te weten. 

Wijnroutes zijn laagdrempelig en vooral gericht op genieten en ontdekken.

 

Een wijnproeverij bij een toffe wijnbar is inbegrepen bij je wijntour.

Tijdens de proeverij krijg je 4 proefglazen wijn en kun je aan de slag met de scorekaart en het aromawiel. Wat ondekt je in de wijn qua aroma's en wat proef je? Wat geef je de wijn voor cijfer?

De video's die je toegestuurd hebt gekregen helpen je erbij en daarmee weet je hoe dit werkt.

Bij het boeken van je wijnroute kun je kiezen of je de proeverij met alleen wijn doet (=regulier) of dat je voor de variant gaat met hapjes. 

Door die keuze kun jij de proeverij afstemmen op de rest van je plannen later of eerder die dag.

Wil je na de proeverij nog blijven 'plakken' bij de wijnbar dan kan dat uiteraard. Extra wijn, hapjes e.d. zijn dan voor eigen rekening. 

 

Dat is helemaal aan jou, maar hangt ook een beetje af van de stad. 

De route zelf is meestal tussen de 45 minuten - 1,5 uur. Maar je maakt natuurlijk ook tussenstops, waardoor je zo je middag gevuld hebt. 

Hou er ook rekening mee dat je de proeverij hebt. Die duurt zo'n 1,5 uur. 

Je boekt een wijnroute op z'n minste 1,5 week voordat je van plan bent de wijnroute te doen. 

Die tijd is nodig om je wijnproeverij te reserveren en je een pakketje toe te sturen via de post. 

Wil je sneller en op kortere termijn een wijnroute doen? Check dan eerst de beschikbaarheid voordat je bestelt via de site. Checken kan door te mailen naar esther@wijntjesmetesther.nl of via whatsapp/Signal via 06-14293100 

In tegenstelling tot andere culinaire routes of wandelingen die je misschien wel kent doe je de wijnroute op een moment dat je zelf uitkiest. Jij bepaalt de datum, jij bepaalt met wie je de route gaat doen en hoe je de dag verder invult.

Je loopt dus niet tegelijk met andere mensen en hebt verder geen tijdslimiet oid.

Je krijgt allerlei tips voor in de stad, maar het is helemaal aan jou wat je er mee doet. 

Het is dus heel flexibel. Enige wat wel vaststaat is de wijnproeverij, een vast onderdeel van de wijnroute. Maar ook daar mag je een voorkeur aangeven voor de starttijd als je je wijnroute bestelt.

Deel met vrienden
Scroll naar boven